Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Ρεπορτάζ Υγείας

RSV: Η λοίμωξη καταπονεί ορισμένα νοσοκομεία των ΗΠΑ

RSV: Η λοίμωξη καταπονεί ορισμένα νοσοκομεία των ΗΠΑ

Σε εθνικό επίπεδο, οι ανιχνεύσεις του RSV είναι μόνο περίπου το μισό υψηλότερο από τον περασμένο Νοέμβριο. Με βάση τα μέχρι στιγμής δεδομένα, οι υπεύθυνοι του CDC πιστεύουν ότι η τρέχουσα σεζόν δεν θα είναι τόσο κακή όσο πέρυσι και θα καταλήξει συγκρίσιμη με το είδος των σεζόν RSV που συνέβαιναν τακτικά πριν από την πανδημία COVID-19, είπε.

RSV ΗΠΑ: Οι λοιμώξεις από τον RSV αυξάνονται απότομα σε ορισμένες περιοχές της χώρας, σχεδόν γεμίζοντας τα τμήματα επειγόντων περιστατικών των νοσοκομείων στη Τζόρτζια, στο Τέξας και σε ορισμένες άλλες πολιτείες. Για να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση της αύξησης, ομοσπονδιακοί αξιωματούχοι ανακοίνωσαν την Πέμπτη ότι κυκλοφόρησαν περισσότερες δόσεις ενός νέου εμβολίου RSV για νεογέννητα που είχαν έλλειψη.

Οι αναφορές για τον εποχικό ιό αυξάνονται σε εθνικό επίπεδο, αλλά οι ειδικοί είπαν ότι ο RSV δεν αναμένεται να δημιουργήσει το είδος της εκτεταμένης κυκλοφορίας ασθενών που παρατηρήθηκε το περασμένο φθινόπωρο, όταν τα νοσοκομεία ήταν κατακλυσμένα από άρρωστα παιδιά με συριγμό. Ωστόσο, τα κρούσματα πιθανότατα θα αυξηθούν σε περισσότερες περιοχές της χώρας και οι λοιμώξεις μπορεί να είναι έντονες σε ορισμένα μέρη, δήλωσε η Δρ Μέρεντιθ ΜακΜόροου, εμπειρογνώμονας RSV στα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων. Στο Παιδικό Ιατρικό Κέντρο Κουκ, στο Φορτ Γουόρθ του Τέξας, η Δρ Laura Romano είπε ότι τα παιδιά και οι γονείς περνούν 10 ή περισσότερες ώρες στην αίθουσα αναμονής του τμήματος επειγόντων περιστατικών. Τα παιδιά παρουσιάζονται πιο άρρωστα από ό,τι τα προηγούμενα χρόνια, με περισσότερη ανάγκη από οξυγόνο, είπε η Romano. «Την περασμένη εβδομάδα, είχαμε 25 παιδιά που περίμεναν στα επείγοντα και είχαν εισαχθεί για ένα κρεβάτι στον επάνω όροφο, συμπεριλαμβανομένων πέντε που έπρεπε να πάνε στην εντατική μας», είπε. «Απλώς δεν έχουμε κρεβάτια για αυτά». Στη Τζόρτζια, το νοσοκομειακό σύστημα Children’s Healthcare of Atlanta βρίσκεται σε κατάσταση «έξαρσης» λόγω του RSV, με μεγάλο όγκο ασθενών που καταπονούν το προσωπικό, δήλωσε ο Δρ Τζιμ Φόρτενμπερι, επικεφαλής ιατρός του συστήματος. “Τα τμήματα επειγόντων περιστατικών μας, οι επείγουσες θεραπείες μας είναι εξαιρετικά απασχολημένα. Τα γραφεία των παιδιάτρων είναι επίσης εξαιρετικά απασχολημένα”, δήλωσε ο Fortenberry. Δεν βοηθούν τα θέματα: Οι πρόσφατα διαθέσιμες λήψεις για την προστασία των νεογνών από τον RSV ήταν δύσκολο να ληφθούν, πράγμα που σημαίνει ότι ένα νέο ιατρικό όπλο δεν αναπτύσσεται πλήρως. «Πρόκειται πραγματικά να βοηθήσει και δυστυχώς υπάρχει έλλειψη, και εμείς στο Children’s βλέπουμε αυτή την έλλειψη», είπε ο Fortenberry. Ο RSV, ή ο αναπνευστικός συγκυτιακός ιός, είναι μια κοινή αιτία ήπιων συμπτωμάτων που μοιάζουν με κρυολόγημα, όπως καταρροή, βήχας και πυρετός. Ωστόσο, μπορεί να είναι επικίνδυνο για βρέφη και ηλικιωμένους.

Το CDC εκτιμά ότι ο RSV προκαλεί 100 έως 300 θανάτους και 58.000 έως 80.000 νοσηλεία κάθε χρόνο σε παιδιά ηλικίας 4 ετών και κάτω. Είναι η Νο. 1 αιτία νοσηλειών σε βρέφη των ΗΠΑ, σύμφωνα με το CDC. Ο απολογισμός του είναι ακόμη μεγαλύτερος σε ενήλικες 65 ετών και άνω, προκαλώντας 6.000 έως 10.000 θανάτους και 60.000 έως 160.000 νοσηλείες, λέει το CDC. Οι λοιμώξεις από RSV μειώθηκαν κατά την έναρξη της πανδημίας COVID-19 – μια περίοδο που πολλά παιδιά και ενήλικες έμεναν σπίτι και λάμβαναν προφυλάξεις κατά των ιών του αναπνευστικού. Αλλά βρυχήθηκε πέρυσι. Τα νοσοκομεία ήταν γεμάτα με παιδιά με συριγμό, πολλά από αυτά χρειάζονταν οξυγόνο ή ακόμη και μηχανήματα για να τα βοηθήσουν να αναπνεύσουν. Το κύμα ενισχύθηκε από τις εκτοξεύσεις άλλων ειδών αναπνευστικών ιών, οι οποίοι συχνά μόλυναν παιδιά ταυτόχρονα και χειροτέρευαν την κατάστασή τους, είπε ο ΜακΜόροου, του CDC. Μερικοί από αυτούς τους άλλους ιούς κυκλοφορούν τώρα, επίσης. Τα δεδομένα για το RSV είναι περιορισμένα, αλλά οι διαθέσιμες πληροφορίες δείχνουν ότι οι διαγνώσεις σε ορισμένες πολιτείες -συμπεριλαμβανομένων της Τζόρτζια, του Τενεσί και της Βιρτζίνια- είναι κοντά στα επίπεδα που παρατηρήθηκαν πέρυσι. Το Τέξας έχει επίσης δει μια απότομη αύξηση των κρουσμάτων, υποδηλώνουν τα στοιχεία. Υπάρχουν ενδείξεις, ωστόσο, ότι ο ιός έχει ήδη κορυφωθεί σε ορισμένες από αυτές τις πολιτείες, είπε ο ΜακΜόροου.

Σε εθνικό επίπεδο, οι ανιχνεύσεις του RSV είναι μόνο περίπου το μισό υψηλότερο από τον περασμένο Νοέμβριο. Με βάση τα μέχρι στιγμής δεδομένα, οι υπεύθυνοι του CDC πιστεύουν ότι η τρέχουσα σεζόν δεν θα είναι τόσο κακή όσο πέρυσι και θα καταλήξει συγκρίσιμη με το είδος των σεζόν RSV που συνέβαιναν τακτικά πριν από την πανδημία COVID-19, είπε. Οι υγειονομικοί αξιωματούχοι είναι εξοπλισμένοι με νέες επιλογές για την καταπολέμηση του RSV, συμπεριλαμβανομένου ενός εμβολίου για άτομα 60 ετών και άνω και ενός διαφορετικού εμβολίου για τις εγκύους. Επίσης, το CDC συνέστησε τον Αύγουστο στα μωρά μικρότερα των 8 μηνών πριν από την πρώτη τους περίοδο RSV να δοθεί νέα δόση αντισωμάτων που έχουν κατασκευαστεί στο εργαστήριο.  Οι μελλοντικές εποχές του RSV μπορεί να είναι καλύτερες, δήλωσε ο Campbell, αντιπρόεδρος της επιτροπής της Αμερικανικής Ακαδημίας Παιδιατρικής για τις μολυσματικές ασθένειες. «Μέχρι φέτος, δεν είχαμε τίποτα να αποτρέψουμε τον RSV», είπε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς να αδρανοποιήσετε τους ιούς του κοινού κρυολογήματος και να μειώσετε τον κίνδυνο μόλυνσης από RSV

Οι ΗΠΑ εγκρίνουν μητρικό εμβόλιο για την πρόληψη του RSV στα βρέφη

Το CDC συνιστά λήψη εμβολίου RSV για όλα τα βρέφη

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Θα οδηγηθεί η νέα παραλλαγή COVID FLiRT σε άνοδο αυτό το καλοκαίρι;

Παραλλαγή Covid: Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων λένε ότι η ανίχνευση λυμάτων του COVID-19 είναι υψηλή ή πολύ υψηλή σε οκτώ πολιτείες, αλλά το αν αυτό σημαίνει μια καλοκαιρινή αύξηση των κρουσμάτων μένει να φανεί.

Αγίου Πνεύματος 2024: Αυξημένη η κίνηση λόγω των εκδρομέων για το τριήμερο

Αγίου Πνεύματος 2024: Αυξημένη είναι η κίνηση στην Αθηνών-Κορίνθου όπου σημειώνονται καθυστερήσεις στα διόδια Ελευσίνας ενώ με χαμηλές ταχύτητες κινούνται τα οχήματα έως τα Μέγαρα. 

Οι νεοανακαλυφθέντες υπότυποι και οι διαφορές φύλου δίνουν πληροφορίες για τους μοριακούς μηχανισμούς της νόσου ALS

"Πιστεύουμε ότι η μελέτη μας συνέβαλε σημαντικά στην αναζήτηση αιτιών και θεραπειών για την αμυοτροφική πλευρική σκλήρυνση ALS. Τα ευρήματά μας μάς έφεραν πολύ πιο κοντά σε μια πιο εξατομικευμένη και επομένως πιο αποτελεσματική θεραπεία."

Αποκωδικοποίηση της κατάθλιψης εν μέσω COVID-19 - Ολοκληρωμένη ανάλυση γενετικών και περιβαλλοντικών στρεσογόνων παραγόντων

"Η μελέτη COVICAT και οι συνθήκες γύρω από το lockdown COVID-19 παρείχαν μια μοναδική ευκαιρία να διερευνηθεί πώς αλληλεπιδρούν γενετικοί και περιβαλλοντικοί παράγοντες για να επηρεάσουν την ψυχική υγεία, ιδιαίτερα την κατάθλιψη, σε επίπεδο πληθυσμού."

Τα ποσοστά τραυματισμών από όπλα στις ΗΠΑ το 2023 ξεπερνούν τα προ πανδημίας επίπεδα

Ωστόσο, όταν μετρήθηκαν σε σχέση με άλλες ομάδες, οι συγγραφείς της μελέτης διαπίστωσαν ότι τα χειρότερα πραγματικά ποσοστά ήταν σε εφήβους και νεαρούς ενήλικες, ηλικίας 15 έως 24 ετών. Τα ποσοστά σε αυτήν την ομάδα ήταν επίσης τα χειρότερα το 2019, πριν από την πανδημία. Από κάθε 100.000 κλήσεις ασθενοφόρου σε εφήβους και νεαρούς ενήλικες, 1.045 από αυτές αφορούσαν τραυματισμούς από πυροβόλα όπλα το 2023, σύμφωνα με την έκθεση.

Close Icon