Fitness

Ρήξη χιαστού μπασκεμπολίστα: Επέμβαση του Αντώνη Κόνιαρη στο Metropolitan Hospital

Ρήξη χιαστού μπασκεμπολίστα: Επέμβαση του Αντώνη Κόνιαρη στο Metropolitan Hospital

Σε επέμβαση για την αποκατάσταση ρήξης πρόσθιου χιαστού υπεβλήθη επιτυχώς στο Metropolitan Hospital, ο διεθνής καλαθοσφαιριστής Αντώνης Κόνιαρης.

Σε επέμβαση για την αποκατάσταση ρήξης πρόσθιου χιαστού στο δεξιό γόνατο υπεβλήθη επιτυχώς στο Metropolitan Hospital, ο διεθνής καλαθοσφαιριστής Αντώνης Κόνιαρης.Η επέμβαση πραγματοποιήθηκε από τον κ. Διονύσιο Π. Xίσσα Διευθυντή Ορθοπαιδικό του Metropolitan Hospital και την ομάδα του.. Σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς ο καλαθοσφαιριστής Αντώνης Κόνιαρης, προβλέπεται να επιστρέψει στις αθλητικές του δραστηριότητες σε έξι μήνες.

Καλαθοσφαιριστής Αντώνης Κόνιαρης

Τι είναι ο Πρόσθιος Χιαστός Σύνδεσμος ;

Ο πρόσθιος χιαστός σύνδεσμος ανήκει στους τέσσερις βασικούς συνδέσμους του γόνατος και αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους σταθεροποιητικούς μηχανισμούς της άρθρωσης του γόνατος, ο οποίος συνδέει το κάτω άκρου του μηρού με το άνω άκρο της κνήμης. Η απώλειά του συνοδεύεται με αστάθεια του γόνατος, ιδιαίτερα σε αθλητικές δραστηριότητες.

Τι είναι η ρήξη πρόσθιου χιαστού συνδέσμου;

Η ρήξη στον πρόσθιο χιαστό σύνδεσμο συνιστά σοβαρό τραυματισμό, ο οποίος έχει τις μεγαλύτερες επιπτώσεις στη λειτουργία και τη σε βάθος χρόνου υγεία του γόνατος από κάθε άλλη κάκωση.

Είναι συχνό το φαινόμενο να εμφανίζονται και άλλες κακώσεις στο γόνατο, όπως ρήξεις του έσω μηνίσκου ή και του έσω πλαγίου συνδέσμου.

Πότε προκαλείται η ρήξη πρόσθιου χιαστού συνδέσμου;

Η ρήξη στον πρόσθιο χιαστό σύνδεσμο είναι ιδιαίτερα συχνό φαινόμενο στον αθλητισμό, όπου αποτελεί έναν από τους σοβαρότερους τραυματισμούς. Τα αθλήματα που περιλαμβάνουν μεγάλη επιβάρυνση του γόνατος, μέσα από έντονες κι απότομες επιταχύνσεις κι επιβραδύνσεις, άλματα και στροφές, όπως το ποδόσφαιρο, το μπάσκετ και το τένις, αυξάνουν την πιθανότητα πρόκλησης ρήξης πρόσθιου χιαστού συνδέσμου.Γενικότερα, ωστόσο, ο συγκεκριμένος τραυματισμός μπορεί να προκληθεί από κάποια πτώση ή και μια σύγκρουση.Ένας από τα πιο συνήθεις τραυματισμούς στο γόνατο είναι η ρήξη στον πρόσθιο χιαστό συνδέσμου. Ο τραυματισμός αυτός μπορεί να οδηγήσει σε χειρουργική επέμβαση για να ανακτήσετε την πλήρη λειτουργία του γονάτου σας. Αυτό θα εξαρτηθεί από διάφορους παράγοντες, όπως η σοβαρότητα του τραυματισμού σας και το επίπεδο δραστηριότητάς σας.Η στιγμή της ρήξης του πρόσθιου χιαστού συνδέσμου δεν ξεχνιέται. Ορισμένοι ασθενείς αναφέρουν ότι ακούγεται κάτι σαν σκίσιμο εντός της άρθρωσης.

Ειδικότερα, η ρήξη πρόσθιου χιαστού συνδέσμου συνοδεύεται από τα εξής συμπτώματα:

  • οξύς πόνο,
  • οίδημα (πρήξιμο),
  • απώλεια του πλήρους εύρους κίνησης της άρθρωσης,
  • ευαισθησία στην ψηλάφηση,
  • δυσκολία στη βάδιση.
  • Ο πρόσθιος χιαστός σύνδεσμος μπορεί να υποστεί μερική ή ολική ρήξη.

Όταν η ρήξη είναι μερική, υπάρχει περιθώριο για συντηρητική αντιμετώπιση. Ωστόσο, αν η ρήξη είναι ολική, τότε η χειρουργική αποκατάσταση ο ενδεδειγμένος τρόπος αντιμετώπισης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η πρώτη επέμβαση Δυναμικής Ενδαρθρικής Σταθεροποίησης

Δωρεάν προληπτικός έλεγχος προστάτη στο ΜΕΤΡΟΠΟΛΙΤΑΝ

ΜΕΤΡΟΠΟΛΙΤΑΝ: Τεχνολογία αιχμής για θεραπεία της σπονδυλικής στήλης

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ποια είναι τα οφέλη των squats

Αθλητισμός: «Τα squats είναι ωφέλιμα για όλους», λέει. «Από τους ελίτ αθλητές μέχρι τους ηλικιωμένους, τις γυναίκες κατά την περίοδο μετά τον τοκετό», λέει ο Chris Gagliardi, πιστοποιημένος personal trainer του Αμερικανικού Συμβουλίου για την Άσκηση. Παρακάτω κάνουμε μια βουτιά στην επιστήμη πίσω από τα οφέλη τους.

Μυστικά για να βελτιώσετε εύκολα τη φυσική σας κατάσταση - Τρέξιμο με διαλείμματα

Αν αποφασίσατε να ξεκινήσετε τρέξιμο για να βελτιώσετε τη φυσική σας κατάσταση, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι θα δείτε άμεσα αποτελέσματα, αρκεί να ακολουθήσετε τις πολύτιμες συμβουλές που δίνουν οι ειδικοί και θα σας βοηθήσουν να τα καταφέρετε

Ο ιδανικός τρόπος προθέρμανσης για να μην τραυματίζονται οι μυς

Η προθέρμανση (warm up) είναι μια ευρέως αποδεκτή πρακτική η οποία προηγείται οποιασδήποτε μορφής άσκησης - γυμναστικής και θεωρείται απαραίτητη για την επίτευξη βέλτιστης απόδοσης και μείωσης του κίνδυνου τραυματισμού.

Ποιά τα οφέλη στην υγεια της γρήγορης δίαιτας του μοναχού

Οι γιατροί συμβουλεύουν τους ανθρώπους να στοχεύουν σε ένα μέτριο βάρος, επειδή η παχυσαρκία αποτελεί παράγοντα κινδύνου για μεταβολικές ασθένειες, όπως ο διαβήτης και οι καρδιαγγειακές παθήσεις, οι οποίες είναι καταστάσεις της καρδιάς και των αιμοφόρων αγγείων

Πώς η γυμναστική θα αποδώσει περισσότερους καρπούς

Αν είστε από εκείνους που ξεκινούν γυμναστήριο και σε λιγότερο από ένα μήνα έχουν εγκαταλείψει την προσπάθεια επειδή βλέπουν ότι δε μπορούν να πετύχουν τους στόχους της προπόνησης, μην απογοητεύεστε - Υπάρχει τρόπος να τα καταφέρετε και, μάλιστα, εξαρτάται απόλυτα από εσάς!