Ρεπορτάζ Υγείας

ΠΟΣΕΥΠ-ΠΦΥ: Άρση της οριζόντιας αναστολής αδειών ζητά η ΠΟΣΕΥΠ-ΠΦΥ

ΠΟΣΕΥΠ-ΠΦΥ: Άρση της οριζόντιας αναστολής αδειών ζητά η ΠΟΣΕΥΠ-ΠΦΥ

ΠΟΣΕΥΠ-ΠΦΥ: Οι γιατροί προτείνουν τη χορήγηση της κανονικής άδειας για όσους είναι ήδη προγραμματισμένη, για όσους καταθέτουν αίτηση συνταξιοδότησης και στους συναδέλφους επικουρικούς που λήγουν οι συμβάσεις τους.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΟΣΕΥΠ-ΠΦΥ) διαμαρτύρεται για την οριζόντια αναστολή των κανονικών αδειών του προσωπικού. Όλο το προσωπικό του ΕΣΥ υπερέβη εαυτόν σε όλη την διάρκεια της υγειονομικής κρίσης που ταλανίζει τη χώρα μας.

Το προσωπικό του ΕΣΥ, ακολουθώντας τις οδηγίες σας, κατένειμε τις κανονικές του άδειες σύμφωνα με τις ανάγκες της υπηρεσίας. Αυτό το προσωπικό που δούλεψε ακατάπαυστα και χωρίς άδειες φτάνοντας πολλές φορές και στα όρια της εξουθένωσης, πίστεψε ότι δεν θα το εκπλήξετε δυσάρεστα και θα τηρήσετε την υποχρέωση και ηθική σας δέσμευση για χορήγηση έστω μέρους των αδειών μας αλλά για όλους. Υπάρχουν συνάδελφοι που δούλευαν όλο το καλοκαίρι περιμένοντας έστω στο τέλος του καλοκαιριού να έρθει η σειρά τους. Υπάρχουν συνάδελφοι λίγο πριν την συνταξιοδότηση που θα πρέπει να πάρουν την άδειά τους και συνάδελφοι επικουρικοί που λήγουν οι συμβάσεις τους και δεν έχουν πάρει άδεια.

Προτείνουμε,

  • Την χορήγηση της κανονικής άδειας για όσους είναι ήδη προγραμματισμένη, για όσους καταθέτουν αίτηση συνταξιοδότησης και στους συναδέλφους επικουρικούς που λήγουν οι συμβάσεις τους.
  • Άρση της οριζόντιας αναστολής αδειών.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Βασίλης Κοντοζομάνης: Επιστρέφουν την προπληρωμή Σεπτεμβρίου οι υγειονομικοί που τίθενται σε αναστολή

ΠΟΕΔΗΝ: Αίτημα ακύρωσης και αναστολής κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού και της υποχρεωτικής άδειας άνευ αποδοχών

Αναστολή κανονικών αδειών υγειονομικού προσωπικού του ΕΣΥ από την 1η Σεπτεμβρίου με Υπουργική απόφαση

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η γρίπη βρίσκεται σε άνοδο, ενώ οι λοιμώξεις από RSV μπορεί να κορυφώνονται, λένε οι αξιωματούχοι υγείας των ΗΠΑ

Οι αξιωματούχοι υγείας της Μασαχουσέτης δήλωσαν ότι υπήρξε μια μέτρια αύξηση της πνευμονίας στα παιδιά, αλλά ότι είναι κατάλληλη για την εποχή. Στην Κίνα σημειώθηκε πρόσφατα αύξηση των αναπνευστικών ασθενειών, την οποία οι εκεί υγειονομικοί αξιωματούχοι απέδωσαν στη γρίπη και σε άλλες συνήθεις αιτίες.

Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Επιδείνωση του καιρού από αύριο το απόγευμα

Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών, από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ριπαίους ανέμους κατά τη διάρκεια των φαινομένων.

Τριπλάσια τα κρούσματα πνευμονίας στη Δανία σε σχέση με τον Οκτώβριο - Παρόμοιες αναφορές και στη Σουηδία

Αν και προκαλεί ήπιες λοιμώξεις, μπορεί να έχει σοβαρές επιπλοκές που απαιτούν νοσηλεία στο νοσοκομείο. Σε μεγαλύτερα παιδιά και ενήλικες, οι λοιμώξεις από μυκόπλασμα μοιάζουν συνήθως με κρυολόγημα και μπορεί να περιλαμβάνουν πονόλαιμο, πυρετό, πονοκέφαλο ή βήχα που διαρκεί για εβδομάδες έως μήνες, σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC).

Ακολουθήστε αυτές τις συμβουλές για την αντιμετώπιση της ιογενούς γαστρεντερίτιδας στο σπίτι

Βεβαιωθείτε ότι πλένετε τα χέρια σας με σαπούνι και νερό, ειδικά μετά τη χρήση του μπάνιου, πριν από την προετοιμασία του φαγητού και το φαγητό. Τα στομαχικά σφάλματα εμφανίζονται συνήθως τον χειμώνα και την άνοιξη, επομένως είναι σημαντικό να είστε επιμελείς, ειδικά αυτή την εποχή του χρόνου.

ΕΟΔΥ: 45 νεκροί από κορωνοϊό - 1 νεκρός από γρίπη

ΕΟΔΥ: Καταγράφηκε ένα νέο σοβαρό κρούσμα με νοσηλεία σε ΜΕΘ, καθώς και ένας νέος θάνατος από εργαστηριακά επιβεβαιωμένη γρίπη. Δηλώθηκε αναδρομικά ένα σοβαρό κρούσμα εργαστηριακά επιβεβαιωμένης γρίπης με νοσηλεία σε ΜΕΘ με ημερομηνία εισαγωγής εντός της εβδομάδας 46/2023.