Ρεπορτάζ Υγείας

ΠΟΕΔΗΝ Ένσταση: Χορήγηση του Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής εργασίας σε όλους τους υγειονομικούς

ΠΟΕΔΗΝ Ένσταση: Χορήγηση του Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής εργασίας σε όλους τους υγειονομικούς

Στην επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής θα οργανώσουμε Παναττική Στάση Εργασίας και συγκέντρωση στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, προκειμένου να συναντήσουμε την αρμόδια Επιτροπή και τον Υφυπουργό Οικονομικών. Θα απαιτήσουμε με δυναμικό τρόπο άλλη μια φορά τη διόρθωση τω αδικιών και να μην αποκλειστεί κανείς υγειονομικός από την χορήγηση του Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής εργασίας.

ΠΟΕΔΗΝ: Συνάντηση με υπηρεσιακούς παράγοντες του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους της Διεύθυνσης Δημοσιονομικής Πολιτικής που έχουν την αρμοδιότητα εξέτασης της ένστασης που υποβλήθηκε από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων ΠΟΕΔΗΝ για το Επίδομα Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας και της παραπομπής της στην αρμόδια επιτροπή, είχε κλιμάκιο της ομοσπονδίας των Υγειονομικών.

Σε ενημέρωση προς τα σωματεία – μέλη της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει πως: «Ξεκαθαρίσαμε για άλλη μια φορά τη θέση μας για διόρθωση των αδικιών, αποκλεισμών, διαχωρισμών ειδικοτήτων, όπως τα περιγράφουμε στη σχετική μας ένσταση που είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα μας. Την Τετάρτη, 4/10/2023, ξεκινάει τις συνεδριάσεις η Επιτροπή Ενστάσεων. Θα υπάρξουν πολλές συνεδριάσεις της Επιτροπής όπως μας ενημέρωσαν έως ότου καταλήξουν σε προτάσεις.

Αδιαμφισβήτητα, είναι τα επιχειρήματά μας για διόρθωση των αδικιών με βάση και τα δικά σας υπομνήματα που τα καταθέσαμε. Δεσμεύτηκαν ότι θα τα μελετήσουν και θα τα αξιολογήσουν. Το ζητούμενο είναι εάν υπάρχει πολιτική βούληση να βρεθεί δημοσιονομικός χώρος για να ικανοποιηθούν. Τέθηκε το ζήτημα της επέκτασης της ρύθμισης στα Στρατιωτικά, στα Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία και στις προνοιακές Μονάδες. Η απάντηση ήταν ότι στα Πανεπιστημιακά και Στρατιωτικά Νοσοκομεία θα γίνει επέκταση της ίδιας απόφασης. Για τις Προνοιακές Μονάδες θα γίνει εξαρχής μοριοδότηση από την επιτροπή που μπορεί να είναι ευμενέστερη ή δυσμενέστερη από τη ρύθμιση του Υπουργείου Υγείας. Στην επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής θα οργανώσουμε Παναττική Στάση Εργασίας και συγκέντρωση στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, προκειμένου να συναντήσουμε την αρμόδια Επιτροπή και τον Υφυπουργό Οικονομικών. Θα απαιτήσουμε με δυναμικό τρόπο άλλη μια φορά τη διόρθωση τω αδικιών και να μην αποκλειστεί κανείς υγειονομικός από την χορήγηση του Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής εργασίας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

ΠΟΕΔΗΝ: Πανελλαδική Πανυγειονομική Κινητοποίηση στις 12 Ιουλίου

Το ανθυγιεινό επίδομα διεκδικούν φαρμακοποιοί & βοηθοί

Αυξάνεται το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας στα 200 ευρώ

ΠΟΕΔΗΝ: Πανελλαδική Πανυγειονομική Κινητοποίηση Τετάρτη 22 Ιουνίου 2022

ΠΟΕ - ΠΦΥ: Προχωρά σε νομικές ενέργειες για διασφάλιση επικίνδυνου και ανθυγιεινού επιδόματος

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Είναι τα λασπώδη ποτά πραγματικά βλαβερά για την υγεία των μικρών παιδιών;

Αλλά για ένα μικρό παιδί, λόγω του μεγέθους του, θεωρήθηκε ότι ο κίνδυνος κρίθηκε αρκετά υψηλός ώστε να εκδοθούν προειδοποιήσεις. Ωστόσο, η απάντηση και οι συστάσεις του Οργανισμού Προτύπων Τροφίμων για περιορισμό της παροχής γλυκερίνης σε μικρά παιδιά θα μπορούσαν να ωφεληθούν από τη σαφέστερη ενημέρωση και την αποτελεσματικότερη εφαρμογή τους.

Κωστής Χατζηδάκης: Υπεβλήθη σε χολοκυστεκτομή στο Αττικό Νοσοκομείο ο ΥΠΕΘΑ

Κωστής Χατζηδάκης: Ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ. Κ. Χατζηδάκης υποβλήθηκε στο Νοσοκομείο μας σε λαπαροσκοπική χολοκυστεκτομή λόγω οξείας χολοκυστίτιδας. Η επέμβαση στέφθηκε με επιτυχία και ο Υπουργός αναρρώνει ομαλά.

ΦΣΘ: Στάση εργασίας με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από την τραγωδία στα Τέμπη

ΦΣΘ: Κήρυξη στάσης εργασίας για αύριο Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου, από τις 11:30 έως τις 14:30, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από την ανείπωτη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη.

Τι είναι η μετωποκροταφική άνοια

Ομάδες υποστήριξης και ιατρικοί σύλλογοι για τις διάφορες διαταραχές του μετώπιου κροταφικού εκφυλισμού μπορούν να βοηθήσουν τους ασθενείς, τις οικογένειές τους και τους συνεργάτες φροντίδας να τις αντιμετωπίσουν. «Η καθιέρωση μιας έγκαιρης και ακριβούς διάγνωσης της FTD είναι το πρώτο βασικό βήμα», λέει ο Δρ Boeve.