Ρεπορτάζ Υγείας

Περιοδικό Time: Συμβουλεύει να συνεχίσουμε να φοράμε μάσκες στο αεροπλάνο ακόμη και όταν «δεν χρειάζεται πλέον»

Περιοδικό Time: Συμβουλεύει να συνεχίσουμε να φοράμε μάσκες στο αεροπλάνο ακόμη και όταν «δεν χρειάζεται πλέον»

Το 2022, όλο και περισσότερα μέσα μαζικής ενημέρωσης υποστήριξαν υπέρ της άρσης των εντολών για μάσκες σε δημόσιους χώρους όπως τα σχολεία, αλλά ορισμένοι ειδικοί παρέμειναν αφοσιωμένοι στην ώθηση των μασκών ακόμα και όταν το έθνος προχωρά.

Περιοδικό Time: Η ομοσπονδιακή εντολή μάσκας στα αεροπλάνα λήγει στις 18 Μαρτίου Καθώς οι εντολές μάσκας αίρονται σε εθνικό επίπεδο, το περιοδικό Time δημοσίευσε ένα άρθρο γνώμης τη Δευτέρα σχετικά με τη μάσκα ακόμη και όταν δεν απαιτείται πλέον. Ενώ η ομοσπονδιακή εντολή μάσκας για μεταφορές όπως λεωφορεία, τρένα και αεροπλάνα πρόκειται να λήξει στις 18 Μαρτίου, ο ανταποκριτής υγείας Jamie Ducharme υποστήριξε υπέρ της παράτασης της εντολής ή τουλάχιστον την προώθηση της χρήσης μάσκας ως “καλή ιδέα” στο  «Γιατί πρέπει να συνεχίσετε να φοράτε μάσκα στα αεροπλάνα — ακόμα κι όταν δεν χρειάζεται πια». «Υπάρχουν πολλές δυνατότητες έκθεσης στο αεροδρόμιο, όπως όταν οι άνθρωποι αφαιρούν τις μάσκες τους για να φάνε ή να πιουν στην πύλη», λέει ο Δρ. Aisha Khatib, πρόεδρος της ομάδας ενδιαφέροντος της International Society of Travel Medicine’s Responsible Travel, έγραψε ο Ducharme .

«Αυτό και μόνο κάνει τη χρήση μάσκας καλή ιδέα ενώ ταξιδεύετε».

Ο Ducharme παρουσίασε αρκετές μελέτες και ερευνητικά παραδείγματα που τονίζουν τη μικρή πιθανότητα να κολλήσετε την COVID-19 ενώ βρίσκεστε σε πτήσεις.

«Μια μελέτη του 2020 που διεξήχθη για το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ — και πραγματοποιήθηκε από ερευνητές της Boeing και της United Airlines, μεταξύ άλλων — διαπίστωσε ότι τα συστήματα αερισμού και φιλτραρίσματος των αεροσκαφών μείωσαν τον κίνδυνο έκθεσης στον αερομεταφερόμενο SARS-CoV-2 κατά περισσότερο από 99%. ” έγραψε ο Ducharme.

Το κύριο επιχείρημα του Ducharme για την απόκρυψη φάνηκε να επικεντρώνεται περισσότερο σε υποθετικά σενάρια ή αλληλεπιδράσεις έξω από ένα επίπεδο.

«Είναι δύσκολο να πει κανείς πόσο επικίνδυνο είναι να πετάς κατά τη διάρκεια της πανδημίας, επειδή πολλές μεταβλητές επηρεάζουν το αν ο SARS-CoV-2 μεταπηδά από τον έναν ταξιδιώτη στον άλλο: τα πάντα, από τον ιό που μεταφέρει ένας ταξιδιώτης μέχρι τη διάρκεια της πτήσης και την κατάσταση εμβολιασμού των άλλων επιβαινόντων», είπε.

Το άρθρο του περιελάμβανε μια ανασκόπηση της έρευνας του Σεπτεμβρίου 2021 που ανέφερε ότι «δεν ήταν σαφές εάν η χρήση μασκών μπορεί να αποτρέψει τη μετάδοση του SARS-CoV-2 στις πτήσεις». Ο Ducharme είπε ότι αυτό δεν ήταν μια περίπτωση κατά της μάσκας.

“Αυτό δεν σημαίνει ότι οι μάσκες λειτουργούν ή δεν λειτουργούν – μόνο ότι δημοσιευμένες μελέτες δεν έχουν απαντήσει πλήρως στην ερώτηση”, έγραψε ο Ducharme. Το 2022, όλο και περισσότερα μέσα μαζικής ενημέρωσης υποστήριξαν υπέρ της άρσης των εντολών για μάσκες σε δημόσιους χώρους όπως τα σχολεία, αλλά ορισμένοι ειδικοί παρέμειναν αφοσιωμένοι στην ώθηση των μασκών ακόμα και όταν το έθνος προχωρά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Περισσότερες εντολές μάσκας έχουν αρθεί σε πόλεις στις ΗΠΑ, καθώς τα κρούσματα COVID-19 και οι νοσηλείες συνεχίζουν να μειώνονται

Το CDC θα συνεχίσει να αξιολογεί τον κίνδυνο μόλυνσης και μετάδοσης της COVID-19 κατά τη διάρκεια ταξιδιού

Περισσότερες εντολές μασκών έχουν αρθεί στις ΗΠΑ, ενώ ορισμένοι έχουν ενεργήσει για να αντιστρέψουν την απόδειξη των απαιτήσεων εμβολιασμού κατά της COVID-19.

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τα δεδομένα υποδηλώνουν ότι περισσότεροι άνθρωποι επιστρέφουν στις δοκιμές COVID-19

Ωστόσο, η έρευνα αποκαλύπτει επίσης ότι η επίγνωση του πού μπορούν να αγοράσουν τεστ πλευρικής ροής παραμένει εμπόδιο (όπως η δυνατότητα αγοράς κιτ δοκιμών από μεγάλα σούπερ μάρκετ).

Προσωπικός  Γιατρός : Είναι ανάγκη να δοθεί παράταση στη διαδικασία εγγραφής γιατρών

‘’Είναι ανάγκη να οριστεί επακριβώς το ποιες θα είναι οι σχέσεις του προσωπικού γιατρού με τους εγγεγραμμένους σε αυτόν ασφαλισμένους και να δοθεί παράταση στη διαδικασία εγγραφής .’’ λέει ο τονίζει ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Χαλκιδικής Μάριος Πυρπασόπουλος.

Nέα Βρετανική Επιστημονική Έρευνα προειδοποιεί τις γυναίκες για τους κινδύνους της φυτοφαγικής διατροφής

Η νέα μελέτη αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για να κατανοηθεί καλύτερα ο δυνητικός κίνδυνος από τις φυτοφαγικές δίαιτες σε βάθος χρόνου και τι μπορεί να γίνει για να μετριαστούν αυτοί οι κίνδυνοι».

Σεξουαλική δυσλειτουργία, απώλεια μαλλιών που συνδέονται με Μακρά COVID

Ο Haroon, αναπληρωτής κλινικός καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Μπέρμιγχαμ, λέει ότι ένας λόγος που φάνηκε ότι οι νεότεροι άνθρωποι είχαν περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν συμπτώματα μακράς διάρκειας COVID μπορεί να είναι ότι οι ηλικιωμένοι με COVID ήταν πιο πιθανό να νοσηλευτούν και δεν συμπεριλήφθηκαν σε αυτή τη μελέτη.

Το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα μόλυνσης από ευλογιά των πιθήκων από άνθρωπο σε κατοικίδιο

Η ευλογιά των πιθήκων μπορεί να εξαπλωθεί μέσω στενής, προσωπικής επαφής, συμπεριλαμβανομένης της άμεσης επαφής με εξάνθημα, ψώρα ή σωματικά υγρά από άτομο με τον ιό ή επαφή με υφάσματα ή αντικείμενα που χρησιμοποιούνται από κάποιον που έχει τον ιό.