Ρεπορτάζ Υγείας

Παρουσιάστρια του Netflix: Απαιτεί σαφέστερες πολιτικές θηλασμού της Διοίκησης Ασφάλειας Μεταφορών

Παρουσιάστρια του Netflix: Απαιτεί σαφέστερες πολιτικές θηλασμού της Διοίκησης Ασφάλειας Μεταφορών

Ωστόσο, η Calandrelli είπε ότι οι τρέχουσες πολιτικές δεν επαρκούν για να προστατεύσουν τις θηλάζουσες μητέρες που ταξιδεύουν, ζητώντας από τη Διοίκηση Ασφάλειας Μεταφορών TSA να "ταξινομήσει και να δηλώσει ξεκάθαρα στον ιστότοπό της ότι το μητρικό γάλα, η φόρμουλα και ο σχετικός εξοπλισμός άντλησης στήθους θεωρούνται "ιατρικά απαραίτητοι".

Παρουσιάστρια του Netflix: Η παρουσιάστρια του Netflix Emily Calandrelli απαιτεί σαφέστερες πολιτικές θηλασμού της Διοίκησης Ασφάλειας Μεταφορών TSA μετά την καθυστέρηση ασφαλείας Η Διοίκηση Ασφάλειας Μεταφορών TSA αργότερα ζήτησε συγγνώμη από την Emily Calandrelli την περασμένη Τετάρτη, αφού εξέτασε την υπόθεσή της. Το ταξίδι με μικρά παιδιά μπορεί να είναι δύσκολο για κάθε γονέα και οι διαρκώς μεταβαλλόμενες πολιτικές ασφάλειας του αεροδρομίου μπορεί να το κάνουν ακόμη πιο δύσκολο. Η Emily Calandrelli, οικοδέσποινα του “Emily’s Wonder Lab” του 2020 στο Netflix, θέλει σαφέστερες πολιτικές θηλασμού από την Υπηρεσία Ασφάλειας Μεταφορών (TSA), ώστε οι θηλάζουσες μητέρες να μπορούν να ταξιδεύουν με εξοπλισμό θηλασμού χωρίς να τις καθυστερεί η ασφάλεια, σύμφωνα με πολλές αναφορές.

“Να τι συνέβη. Χθες ήταν το 1ο ταξίδι μου μακριά από τον γιο μου 10 [εβδομάδων], τον οποίο θηλάζω αυτήν τη στιγμή. Περνάω ασφάλεια στο LAX. Έφερα την αντλία μου και 2 παγοκύστες – μόνο η 1 ήταν κρύα (δεν θα χρειαστώ την άλλη μέχρι να γυρίσω σπίτι, όταν θα έχω περισσότερο γάλα)», έγραψε η 34χρονη στο Twitter στις 10 Μαΐου.

«Αυτήν τη στιγμή δεν είχα καθόλου γάλα, αλλά σχεδίαζα να κάνω ένα τελευταίο δευτερόλεπτο άντλησης [συνεδρία] πριν από την πτήση μου περίπου 5 ωρών».

Ήταν η πρώτη φορά που η ντόπια της Δυτικής Βιρτζίνια ήταν μακριά από το παιδί της 10 εβδομάδων, έτσι ήλπιζε να αντλήσει γάλα πριν φύγει για μια πτήση DC, σύμφωνα με την Washington Post. Επειδή όμως η μία παγοκύστη ήταν ημι-παγωμένη και η άλλη σε θερμοκρασία δωματίου, ο αξιωματικός της Διοίκησης Ασφάλειας Μεταφορών TSA την ενημέρωσε ότι παραβίαζε τον κανόνα υγρών της, ο οποίος αναφέρει: «Κάθε επιβάτης μπορεί να μεταφέρει υγρά, τζελ και αερολύματα σε δοχεία ταξιδιωτικού μεγέθους που είναι 3,4 ουγγιές ή 100 χιλιοστόλιτρα.

Κάθε επιβάτης περιορίζεται σε μια σακούλα μεγέθους τεταρτημορίου με υγρά, τζελ και αερολύματα.” Ο πράκτορας της Διοίκησης Ασφάλειας Μεταφορών TSA της είπε ότι θα έπρεπε να πετάξει τις παγοκύστες ή να τις ελέγξει με τις αποσκευές της, σύμφωνα με την Post.

“Δύο άνδρες πράκτορες της Διοίκησης Ασφάλειας Μεταφορών TSA μού είπαν ότι δεν μπορούσα να φέρω τις παγοκύστες μου [επειδή] δεν ήταν παγωμένες. (Αυτό είναι το βασικό μέρος της ιστορίας)”, έγραψε η μητέρα στο Twitter. Η Διοίκηση Ασφάλειας Μεταφορών TSA έχει έναν ξεχωριστό κανόνα για τη συσκευασία πάγου γέλης, ο οποίος δηλώνει:

“Τα παγωμένα υγρά αντικείμενα επιτρέπονται μέσω του σημείου ελέγχου, εφόσον είναι κατεψυγμένα στερεά όταν παρουσιάζονται για έλεγχο.

Εάν τα κατεψυγμένα υγρά είναι μερικώς λιωμένα, λασπωμένα ή έχουν οποιοδήποτε υγρό στο κάτω από το δοχείο, πρέπει να πληρούν τις απαιτήσεις 3-1-1 υγρών.”

Ωστόσο, η Διοίκηση Ασφάλειας Μεταφορών TSA έχει μια εξαίρεση για τις παγοκύστες τζελ, δηλώνοντας: “Λάβετε υπόψη ότι οι ιατρικά απαραίτητες παγοκύστες γέλης σε λογικές ποσότητες επιτρέπονται ανεξάρτητα από τη φυσική τους κατάσταση (π.χ. λιωμένη ή λασπωμένη). Ενημερώστε τον αξιωματικό της Διοίκησης Ασφάλειας Μεταφορών TSA στο σημείο ελέγχου για επιθεώρηση .”

Η Calandrelli αποφάσισε τελικά να ελέγξει τις παγοκύστες της με τις αποσκευές και την αντλία της όταν προσγειώθηκε στο διεθνές αεροδρόμιο Dulles, σύμφωνα με την Post.

“Καθώς έφευγα, ο μάνατζερ είπε: “Και μην προσπαθήσετε να το παραβιάσετε για δεύτερη φορά γιατί αυτό θα συμβεί ξανά”, είπε η Calandrelli στην Post.

«Δεν ήταν απλώς ένας διασκεδαστικός τρόπος να σου φέρονται».

Η Διοίκηση Ασφάλειας Μεταφορών TSA ζήτησε αργότερα συγγνώμη από την Calandrelli την περασμένη Τετάρτη, αφού εξέτασε την υπόθεσή της.

“Η διαδικασία ελέγχου που έλαβε δυστυχώς δεν πληρούσε τα πρότυπά μας”, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Διοίκησης Ασφάλειας Μεταφορών TSA, R. Carter Langston.

“Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με οργανισμούς υπεράσπισης και κοινότητας για να βελτιώσουμε τα πρωτόκολλα προσυμπτωματικού ελέγχου μας. Επιπλέον, θα διπλασιάσουμε ξανά την εκπαίδευσή μας για να διασφαλίσουμε ότι οι διαδικασίες προσυμπτωματικού ελέγχου εφαρμόζονται με συνέπεια.”

Το περιστατικό ώθησε επίσης την εκπρόσωπο Lucille Roybal-Allard (D-Calif.) σε δράση στο Twitter, η οποία έγραψε:

«Θα μιλήσω προσωπικά με τον διαχειριστή της Διοίκησης Ασφάλειας Μεταφορών TSA για το τι συνέβη σε εσάς και πώς μπορούμε να βοηθήσουμε να διασφαλιστεί ότι δεν θα συμβεί στο μέλλον σε σένα ή σε άλλες γυναίκες.

Και πάλι, λυπάμαι πολύ.” Συνήθως, εάν μια θηλάζουσα μητέρα πρόκειται να απομακρυνθεί από το μωρό της, πρέπει να υπενθυμιστεί στο σώμα να συνεχίσει να παράγει γάλα, επομένως θα πρέπει να προσπαθεί να αντλεί όσο συχνά το μωρό της πίνει μητρικό γάλα, σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC).

Αυτό συνήθως σημαίνει ότι μια μητέρα που ταξιδεύει χωρίς το μωρό της θα πρέπει να αντλεί τουλάχιστον μία φορά κατά τη διάρκεια του χρόνου μετάδοσης του ταξιδιού, λαμβάνοντας υπόψη τον χρόνο από και προς το αεροδρόμιο, τον χρόνο που απαιτείται για την άδεια ασφαλείας και τον πραγματικό χρόνο ενώ βρίσκεται στον αέρα, δήλωσε η Jennifer Horne, σύμβουλος γαλουχίας με το Δίκτυο Θηλασμού, που συνδέει τις μητέρες με υποστήριξη γαλουχίας.

Οι μητέρες που δεν μπορούν να αντλήσουν γάλα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού θα μπορούσαν να αρχίσουν να αισθάνονται δυσφορία στο στήθος και το στήθος τους μπορεί να φουσκώσει με αποτέλεσμα να μπλοκάρουν τους πόρους του γάλακτος, κάτι που θα μπορούσε τελικά να οδηγήσει σε μια μόλυνση που ονομάζεται μαστίτιδα, πρόσθεσε.

«Τα σώματά μας είναι φτιαγμένα να βγάζουν το γάλα τακτικά», είπε η Χορν.

«Υπάρχουν σίγουρα κάποια προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίσουν αν δεν το κάνουν αυτό».

Εάν η άντληση δεν είναι επιλογή όταν μια θηλάζουσα μητέρα είναι μακριά από το μωρό της, το CDC προτείνει “έκφραση χεριών”. “Για να εκφράσετε το χέρι, χρησιμοποιείτε το χέρι σας για να κάνετε μασάζ και να συμπιέσετε το στήθος σας για να αφαιρέσετε το γάλα. Αν και χρειάζεται εξάσκηση, ικανότητα και συντονισμός, γίνεται ευκολότερο με την πάροδο του χρόνου”, ανέφερε η υπηρεσία.

Η Horne συνιστά επίσης στις θηλάζουσες μητέρες που ταξιδεύουν να φέρουν μια σακούλα με κατεψυγμένα μπιζέλια αντί για παγοκύστες επειδή δεν είναι υγρά.

Το δικομματικό νομοσχέδιο γνωστό ως νόμος για τα φιλικά αεροδρόμια για τις μητέρες (FAM) ψηφίστηκε το 2018 και απαιτεί από όλα τα μεγάλα και μεσαία αεροδρόμια να παρέχουν προσβάσιμα ιδιωτικά και καθαρά δωμάτια σε κάθε τερματικό σταθμό για θηλάζουσες μητέρες, καθώς και αλλαξιέρα μωρών σε μπάνια ανδρών και γυναικών.

Και το 2016, ο Νόμος για τον Έλεγχο Μπουκαλιών και Εξοπλισμού Θηλασμού (BABES Act) υπέγραψε νόμο, όπου οι Πράκτορες της Διοίκησης Ασφάλειας Μεταφορών TSA πρέπει να υποβληθούν σε ειδική εκπαίδευση σχετικά με τις πολιτικές μητρικού γάλακτος, φόρμουλας και βρεφικού εξοπλισμού σίτισης, σύμφωνα με δελτίο τύπου.

Ωστόσο, η Calandrelli είπε ότι οι τρέχουσες πολιτικές δεν επαρκούν για να προστατεύσουν τις θηλάζουσες μητέρες που ταξιδεύουν, ζητώντας από τη Διοίκηση Ασφάλειας Μεταφορών TSA να “ταξινομήσει και να δηλώσει ξεκάθαρα στον ιστότοπό της ότι το μητρικό γάλα, η φόρμουλα και ο σχετικός εξοπλισμός άντλησης στήθους θεωρούνται “ιατρικά απαραίτητοι”.

«Θέλω ο Πρόεδρος Μπάιντεν να δώσει οδηγίες στον Γραμματέα Αλεχάντρο Μαγιόρκας και στο Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας να σταματήσουν τη Διοίκηση Ασφάλειας Μεταφορών TSA να κάνει διακρίσεις σε βάρος των μητέρων που ταξιδεύουν».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Νέος γύρος ανησυχίας για ταξίδια με παιδιά μη εμβολιασμένα εν όψει του καλοκαιριού

Ο Mark Murphy συζητά τις «διαδοχικές επιπτώσεις» των εντολών εμβολίων σε όλη την ταξιδιωτική βιομηχανία ενόψει της πολυάσχολης περιόδου των διακοπών.

Οι θάνατοι από τροχαία ατυχήματα στις ΗΠΑ έφτασαν σε υψηλό 15 ετών με περισσότερους από 20 χιλιάδες νεκρούς το πρώτο εξάμηνο του 2021

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Aνεπάρκεια δύο βιταμινών μπορεί να υποδηλώνει υποκείμενα προβλήματα που σχετίζονται με το φλεβικό σύστημα.

Η συγκεκριμένη βιταμίνη διατηρεί τα αγγεία χαλαρά, υποστηρίζοντας την ομαλή ροή του αίματος. Τα συμπτώματα της έλλειψης βιταμίνης D περιλαμβάνουν κατάθλιψη, αργή επούλωση των πληγών, αυξημένη συχνότητα καταγμάτων, πόνο στα οστά και τις αρθρώσεις.

H ψώρα έχει γίνει μια νέα πρόκληση για τους δερματολόγους, ειδικά μετά το ξέσπασμα της πανδημίας COVID-19

«Δεδομένης της κατάστασης της απομόνωσης που βιώθηκε κατά τη διάρκεια του περιορισμού, ήταν αναμενόμενο ότι τόσο οι μεταδοτικές ασθένειες, όπως η ψώρα, όσο και οι σεξουαλικά μεταδιδόμενες λοιμώξεις θα μειωνόταν δραστικά. Ωστόσο, συνέβη το αντίθετο, από το οποίο μπορεί να συναχθεί ότι δεν ήταν όλοι περιορισμένοι με τον ίδιο τρόπο», είπε ο Galván.

«Πώς να μετακομίσετε στον Καναδά» - Οι αναζητήσεις στο Google αυξήθηκαν κατά 850% μετά την απόφαση για άμβλωση

Οι Καναδοί προειδοποιούν τους Αμερικανούς ότι μπορεί να μην είναι μια απλή διαδικασία, αναφέρει το Politico. «Οι λίστες αναμονής έχουν ξεπεράσει την οροφή», είπε ο επικεφαλής της Planned Parenthood Toronto τον Μάιο. «Τα μέρη που παρέχουν αμβλώσεις ή αναπαραγωγική φροντίδα σε αυτή τη χώρα είναι κατακλυσμένα».

Κορωνοϊός Κρούσματα 27/06: 7.682 νέα κρούσματα - 12 νεκροί - 97 διασωληνωμένοι

Κορωνοϊός Κρούσματα 27/06: 7.682 νέες λοιμώξεις από τον ιό εντοπίστηκαν σήμερα στη χώρα. Οι διασωληνωμένοι ανέρχονται στους 97, ενώ το τελευταίο εικοσιτετράωρο καταγράφηκαν 12 νέοι θάνατοι.

Πώς οι εργαζόμενοι επιβιώνουν από την έντονη ζέστη του Κόλπου το καλοκαίρι

Μια άλλη μελέτη στο περιοδικό Nature Climate Change διαπίστωσε ότι «μέσα σε αυτόν τον αιώνα, τμήματα της… περιοχής του Κόλπου θα μπορούσαν να πληγούν από πρωτοφανή γεγονότα θανατηφόρου καύσωνα ως αποτέλεσμα της κλιματικής αλλαγής».