Ρεπορτάζ Υγείας

Παραλλαγή Doomsday: Η σχετική έκθεση ενέχεται για την πρόκληση αδικαιολόγητου φόβου στο κοινό

Παραλλαγή Doomsday: Η σχετική έκθεση ενέχεται για την πρόκληση αδικαιολόγητου φόβου στο κοινό

Προχωρώντας προς τα εμπρός, οι Αμερικανοί πρέπει να αλλάξουν τον τρόπο ζωής τους και να λάβουν προληπτικά μέτρα μέχρι να φτάσουμε στην ανοσία της αγέλης, είπε ο Sharief, προβλέποντας ότι ο ιός θα μπορούσε να χάσει την "ισχύ" του έως "τουλάχιστον το 2024".

Παραλλαγή Doomsday: Η εξάπλωση του φόβου συνεπάγεται την πρόκληση αδικαιολόγητου φόβου στο κοινό ενισχύοντας απίθανα σενάρια χειρότερης περίπτωσης. Ο Δρ Patel εξηγεί τι να περιμένουμε από την παραλλαγή δέλτα. Ο γιατρός των μολυσματικών ασθενειών συζητά τις οδηγίες του CDC για τον κορωνοϊό στο «Fox News Live». Πολλοί ειδικοί μολυσματικών ασθενειών επέκριναν μια έκθεση για μια νέα, επικείμενη παραλλαγή του κορωνοϊού πολύ χειρότερη από τη δέλτα ή τη λάμδα, χαρακτηρίζοντας την έκθεση «μαζική φοβία» ή προκαλώντας αδικαιολόγητο φόβο στο κοινό ενισχύοντας απίθανα σενάρια χειρότερης περίπτωσης. “Υπάρχει μια παραλλαγή της ημέρας της κρίσης  (Doomsday) που θα απομακρύνει τα εμβόλια, θα εξαπλώνεται σαν πυρκαγιά και θα αφήνει περισσότερα από τα θύματά της πολύ πιο άρρωστα από οτιδήποτε έχουμε δει;” διαβάζει ένα πρόσφατο άρθρο που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Newsweek.

“Οι πιθανότητες δεν είναι μεγάλες για να δούμε μια τέτοια τριπλή απειλή, αλλά οι ειδικοί δεν μπορούν να το αποκλείσουν”.

Ο Δρ Μάικλ Όστερχολμ, επιδημιολόγος και διευθυντής του Κέντρου Έρευνας και Πολιτικής Λοιμωδών Νοσημάτων στο Πανεπιστήμιο της Μινεσότα, δήλωσε στο Newsweek ότι “η επόμενη παραλλαγή” “θα μπορούσε να είναι η Delta στα στεροειδή”, με τον δημοσιογράφο να γράφει την παραλλαγή  δέλτα “γκρεμισμένη αισιοδοξία” αποκλιμάκωση της πανδημίας με διάθεση εμβολίων.

“Έχουμε κάθε λόγο αισιοδοξίας”, δήλωσε η Δρ Tracy Beth Høeg, επιδημιολόγος και συνεργάτιδα ερευνήτρια στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας, Davis, προσθέτοντας εν μέρει, “αυτή η γραμμή” Delta έχει πλέον διαλύσει αυτή την αισιοδοξία “δεν είναι κατάλληλη. θα θεωρούσε πράγματι ότι αυτός ο φόβος αυξάνει ».

Καθώς οι ιοί εξελίσσονται, εξελίσσονται σε παραλλαγές, εξηγεί ο Δρ Marc Siegel, ιατρικός συνεργάτης του Fox News και καθηγητής ιατρικής στο ιατρικό κέντρο NYU Langone.

Η αύξηση του αριθμού των εμβολιασμών βοηθά στην πρόληψη των αναδυόμενων παραλλαγών, περιορίζοντας την ευκαιρία να εξαπλωθούν και να μεταλλαχθούν. “Οι επιδημιολόγοι και τα έγγραφα μολυσματικών ασθενειών πρέπει να συνεχίσουν να μελετούν παραλλαγές, αλλά δεν είναι απαραίτητο (ή κατά τη γνώμη μου υγιές) το κοινό να ανησυχεί μήπως οι παραλλαγές γίνουν όλο και χειρότερες”, έγραψε ο Høeg, προτείνοντας στους Αμερικανούς δημοσιογράφους υψηλότερα πρότυπα.

Πολλοί γιατροί επανέλαβαν στο Fox News ότι τα εμβόλια COVID-19 παραμένουν εξαιρετικά αποτελεσματικά στην πρόληψη σοβαρών ασθενειών, νοσηλείας και θανάτου παρά τη διάδοση των ανησυχητικών παραλλαγών, συμπεριλαμβανομένης της δέλτα, όπως σημειώνεται επίσης στην έκθεση.

Σύμφωνα με τη Δρ Μόνικα Γκάντι, γιατρό μολυσματικών ασθενειών και HIV στο UCSF, δεν μπορούμε να εξαλείψουμε την COVID-19 λόγω της υψηλής μεταδοτικότητας και της έλλειψης φυσικής ανοσίας, αλλά μπορούμε να ελέγξουμε τον ιό, ο οποίος τελικά μπορεί να προκαλέσει ήπια συμπτώματα σε ένα μικρό κλάσμα εμβολιασμένων ατόμων και εστίες σοβαρής νόσου μεταξύ εκείνων που δεν έχουν ακόμη λάβει εμβόλια.

Τόνισε επίσης την πολυπλοκότητα στο ανοσοποιητικό σύστημα και σημείωσε ότι “Τα Τ κύτταρα σχηματίζουν μια ευρεία απάντηση σε όλη την πρωτεΐνη και οι παραλλαγές δεν μπορούν να αποφύγουν την ανοσία των Τ κυττάρων.

Τα Τ κύτταρα μας προστατεύουν από σοβαρές ασθένειες”. Αρκετοί ειδικοί δήλωσαν στο Fox News ότι, εάν προκύψει ανάγκη, οι φαρμακευτικές που βρίσκονται πίσω από τα εμβόλια mRNA, όπως η Pfizer και η Moderna, μπορούν να τροποποιήσουν το πλάνο για καλύτερη προστασία από τις παραλλαγές σε γρήγορο χρόνο αναστροφής.

“Ο λόγος που η παραλλαγή δέλτα κερδίζει είναι λόγω του πόσο μεταδοτική [είναι]”, είπε ο Siegel.

Ο Aaron Glatt, επικεφαλής μολυσματικών ασθενειών και πρόεδρος του τμήματος ιατρικής στο Mount Sinai South Nassau, σημείωσε ότι έχει μερικές από τις ίδιες ανησυχίες που περιγράφονται στην έκθεση του Newsweek, ωστόσο το ερώτημα είναι η πιθανότητα αυτές οι ανησυχίες να γίνουν πραγματικότητα.

“Όλα σε αυτό το άρθρο είναι σωστά, αλλά δεν σημαίνει ότι αναγκαστικά θα συμβούν, αυτές είναι δυνατότητες”, είπε, προσθέτοντας αργότερα, “Δεν γνωρίζουμε ποια θα είναι η επόμενη παραλλαγή που έρχεται. Έχουμε μια εντύπωση για ορισμένα από τα είδη που εξαπλώνονται σε όλο τον κόσμο, αλλά ποιο θα έρθει στις Ηνωμένες Πολιτείες ή ποιο θα κυριαρχήσει σε διάφορα μέρη του κόσμου, το Λάμδα ή μερικά από τα άλλα, είναι πραγματικά άγνωστο ». Σύμφωνα με το Newsweek, “όλες οι πιθανότητες ότι ένας ιός στον πληθυσμό θα παράγει μια πολύ πιο επικίνδυνη παραλλαγή κατά τη διάρκεια ενός έτους θα ήταν κανονικά εξαιρετικά χαμηλές. Αλλά όταν δισεκατομμύρια άνθρωποι μολυνθούν με δισεκατομμύρια αντίγραφα ενός ιού, όλα τα στοιχήματα είναι εκτός λειτουργίας”.

Ωστόσο, ο Høeg αντικρούει τον ισχυρισμό, γράφοντας: “Δεδομένων όσων είδαμε με τις προηγούμενες παραλλαγές, δεν νομίζω ότι υπάρχει κανένας λόγος να πιστεύουμε ότι οι μελλοντικές παραλλαγές θα είναι πιο πιθανό να προκαλέσουν σοβαρότερη ασθένεια”.

Ο Δρ Imran Sharief, ειδικός στην Πνευμονοπάθεια με έδρα την Καλιφόρνια, δήλωσε στο Fox News ότι «νέες παραλλαγές θα συνεχίσουν να εμφανίζονται μέχρι να φτάσουμε στην ανοσία της αγέλης και ο ιός να χάσει τη δύναμή του».

Προχωρώντας προς τα εμπρός, οι Αμερικανοί πρέπει να αλλάξουν τον τρόπο ζωής τους και να λάβουν προληπτικά μέτρα μέχρι να φτάσουμε στην ανοσία της αγέλης, είπε ο Sharief, προβλέποντας ότι ο ιός θα μπορούσε να χάσει την “ισχύ” του έως “τουλάχιστον το 2024”.

Ο Høeg, ερευνητής στο UC Davis, κατέληξε γραπτώς: “Είναι ένα επικίνδυνο και καταστροφικό παιχνίδι για τους δημοσιογράφους να κάνουν συνεχώς εικασίες για τα χειρότερα δυνατά σενάρια (ειδικά χωρίς πιθανές αποδείξεις ότι είναι πιθανά)”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Τα εμβόλια COVID-19 παραμένουν ασφαλή και αποτελεσματικά επισημαίνουν τα CDC

Νέο υποστέλεχος της παραλλαγής δέλτα ανακαλύφθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ινδία και τη Νότια Κορέα

Κορωνοϊός ΗΠΑ: Διχάζει η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε παιδιά, ενόσω αυξάνεται η πίεση στα παιδικά νοσοκομεία

Πιθανότητα ένταξης των μικρών παιδιών στo εμβόλιο covid από τη FDA των ΗΠΑ κατά το ερχόμενο σχολικό έτος

Κορωνοϊός: Οι εμβολιασμένοι έχουν τρεις φορές λιγότερες πιθανότητες να μολυνθούν από την παραλλαγή Δέλτα

Ειδικοί στις ΗΠΑ προειδοποιούν για νέα μετάλλαξη, εάν δεν αυξηθεί η εμβολιαστική κάλυψη

Σε Φλόριντα και Τέξας ένα στα τρία νέα κρούσματα Covid στις ΗΠΑ

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Το Υπουργείο Υγείας απαντά στην καταγγελία του Άκη Τσελέντη για απουσία θρησκευτικών συμβόλων

Υπουργείο Υγείας: Μετά το οργισμένο σχόλιο του Διευθυντή Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Άκη Τσελέντη, έρχεται η διάψευση περιστατικών απομάκρυνσης θρησκευτικών συμβόλων από το Υπουργείο.

Ανησυχία για την υγεία της Μονάρχη στο Ηνωμένο Βασίλειο

Η Ελισάβετ κυβερνά από το 1952 και έμεινε χήρα φέτος όταν ο πρίγκιπας Φίλιππος πέθανε σε ηλικία 99 ετών τον Απρίλιο. Έχει περικόψει τον φόρτο εργασίας της τα τελευταία χρόνια, αλλά εξακολουθεί να διατηρεί ένα φορτωμένο πρόγραμμα βασιλικών καθηκόντων.

Τι είναι η παραλλαγή delta plus;

Η παραλλαγή δέλτα παραμένει «μακράν η κυρίαρχη παραλλαγή όσον αφορά την παγκόσμια κυκλοφορία», δήλωσε η Μαρία Βαν Κέρχοβ, η τεχνική επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την COVID-19, σε δημόσια συνεδρίαση αυτή την εβδομάδα.

Επιπτώσεις της COVID-19 στους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας, σύμφωνα με έκθεση του ΠΟΥ

Σύμφωνα με πληροφορίες, η έρευνα βασίστηκε στους 3,45 εκατομμύρια θανάτους που σχετίζονται με τον κορωνοϊό σε όλον τον κόσμο που αναφέρθηκαν στην υπηρεσία υγείας των Ηνωμένων Εθνών έως τον Μάιο.

Τι μπορείτε να κάνετε για να αισθανθεί καλύτερα το παιδί που κρυολόγησε

Μερικά παιδιά έχουν ρινική καταρροή κατά το κρυολόγημα κι άλλα, απλό μπούκωμα. Αποφύγετε να σκουπίζετε τη μύτη του παιδιού σας κάθε δύο λεπτά εάν έχει ρινική καταρροή, καθώς μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό. Χρησιμοποιείστε άφθονο φυσιολογικό ορό ακόμα κι αν δυσανασχετεί το παιδί σας. Επίσης, το ζεστό μπάνιο βοηθά στην αποσυμφόρηση της μύτης.