Ρεπορτάζ Υγείας

Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας Covid: Περιορισμοί στο έργο ΠΟΥ από τους Κινέζους

Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας Covid: Περιορισμοί στο έργο ΠΟΥ από τους Κινέζους

Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας Covid: Τη δεύτερη ημέρα μετά από δύο εβδομάδες σε καραντίνα, η ομάδα πήγε στο Νοσοκομείο Jinyintan, όπου οι γιατροί είχαν συλλέξει δείγματα από ασθενείς, που πάσχουν από άγνωστη πνευμονία.

Η ομάδα της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας που διερεύνησε την προέλευση του Covid-19 κατά τη διάρκεια μιας αποστολής που είχε ελεγχθεί αυστηρά από τους Κινέζους οικοδεσπότες της επισκέφθηκε ένα νοσοκομείο το Σάββατο στην κεντρική πόλη του Γουχάν που αντιμετώπισε πρώιμους ασθενείς με κορωνοϊούς.

Τη δεύτερη ημέρα μετά από δύο εβδομάδες σε καραντίνα, η ομάδα πήγε στο Νοσοκομείο Jinyintan, όπου οι γιατροί είχαν συλλέξει δείγματα από ασθενείς που πάσχουν από άγνωστη πνευμονία στα τέλη του 2019. «Σημαντική ευκαιρία να μιλήσουμε απευθείας με τους γιατρούς που ήταν εκεί την κρίσιμη στιγμή πολεμώντας το COVID!», δήλωσε στο Twitter το μέλος της ομάδας Peter Daszak.  Τα μέλη της ομάδας που έφυγαν από το νοσοκομείο δεν μίλησαν σε δημοσιογράφους, οι οποίοι κρατήθηκαν σε απόσταση από τότε που η ομάδα εγκατέλειψε το ξενοδοχείο της καραντίνας την Πέμπτη. 

Η έρευνα υπό την ηγεσία του ΠΟΥ μαστίζεται από καθυστερήσεις και ανησυχίες σχετικά με την πρόσβαση και τη διαμάχη μεταξύ του Πεκίνου και της Ουάσινγκτον, η οποία κατηγόρησε την Κίνα ότι κρύβει την έκταση της αρχικής επιδημίας και επέκρινε τους όρους της επίσκεψης, σύμφωνα με τους οποίους οι Κινέζοι εμπειρογνώμονες διεξήγαγαν την πρώτη φάση της έρευνας . Ο ΠΟΥ, ο οποίος προσπάθησε να διαχειριστεί τις προσδοκίες για την αποστολή, δήλωσε την Παρασκευή ότι τα μέλη της ομάδας θα περιορίζονται σε επισκέψεις που διοργανώνονται από τους Κινέζους οικοδεσπότες τους και δεν θα έχουν καμία επαφή με μέλη της κοινότητας, λόγω περιορισμών υγείας. Ακριβώς πριν από ένα χρόνο, ο ΠΟΥ κήρυξε έκτακτη ανάγκη για δημόσια υγεία διεθνούς ενδιαφέροντος (PHEIC), το υψηλότερο επίπεδο συναγερμού.

Το δρομολόγιο της ομάδας δεν έχει ανακοινωθεί, αλλά ο ΠΟΥ δήλωσε ότι η ομάδα σκοπεύει να επισκεφθεί την αγορά θαλασσινών στο κέντρο της πρώιμης επιδημίας καθώς και το Ινστιτούτο Ιολογίας του Γουχάν. Μια υπόθεση, που απορρίφθηκε από την Κίνα, είναι ότι το ξέσπασμα προκλήθηκε από διαρροή στο κυβερνητικό εργαστήριο. Αργότερα το Σάββατο, η ομάδα του ΠΟΥ πήγε σε ένα εκθεσιακό κέντρο που διαθέτει ένα έκθεμα από τις πρώτες προσπάθειες για την καταπολέμηση της επιδημίας στη Γουχάν, το οποίο περιελάμβανε 76 ημέρες κλειδώματος της πόλης με 11 εκατομμύρια.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Συνεχίζονται οι έρευνες σε ζούγκλα της Αφρικής σχετικά με τον κορωνοϊό

Επιτακτική η ανάγκη της ένταξης της Ενιαίας Υγείας στην δημόσια Υγεία

Τεχνική με νανοσωματίδια για τη θεραπεία του καρκίνου του παγκρέατος

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Κορωνοϊός Κρούσματα 22/01: 18.333 νέα κρούσματα – 73 νεκροί – 668 διασωληνωμένοι

Κορωνοϊός Κρούσματα 22/01: 18.333 νέες λοιμώξεις από τον ιό εντοπίστηκαν σήμερα στη χώρα. Οι διασωληνωμένοι ανέρχονται στους 668, ενώ το τελευταίο εικοσιτετράωρο καταγράφηκαν 73 νέοι θάνατοι.

Ποια τα χαρακτηριστικά και συμπτώματα της υποομάδας της Όμικρον

Όμικρον 2 ΕΟΔΥ: Ο ΕΟΔΥ προέβη σε διευκρινιστικές εξηγήσεις ως προς την ύπαρξη της νέας υποομάδας της Όμικρον, καθώς και σε σχέση με τις ιδιότητες που παρουσιάζει αλλά και την σοβαρότητα που δείχνει να έχει η νόσηση με αυτό το στέλεχος.

Οι περισσότερες περιπτώσεις του συνδρόμου της Αβάνας δεν προκαλούνται από ξένο αντίπαλο

"Ενώ έχουμε καταλήξει σε ορισμένα σημαντικά ενδιάμεσα ευρήματα, δεν έχουμε τελειώσει. Θα συνεχίσουμε την αποστολή για τη διερεύνηση αυτών των περιστατικών και την παροχή πρόσβασης σε φροντίδα παγκόσμιας κλάσης για όσους τη χρειάζονται", είπε ο Μπερνς.