Ρεπορτάζ Υγείας

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του υπουργού Υγείας με την ηγεσία του ΠΦΣ

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του υπουργού Υγείας με την ηγεσία του ΠΦΣ

Μεταξύ άλλων θεμάτων που τέθηκαν επί τάπητος, ο υπουργός και οι εκπρόσωποι του ΠΦΣ αναφέρθηκαν και στο ενδεχόμενο οι φαρμακοποιοί να αναλάβουν μέρος του εμβολιασμού κατά της Covid. 

Ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης ολοκλήρωσε την συνάντηση με τον Πρόεδρο και Αντιπρόεδρο Α’ του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, κ.κ. Απόστολο Βαλτά και Σεραφείμ Ζήκα, όπως είχε ανακοινώσει κατά τη διάρκεια της έκτακτης συνέντευξης τύπου για την πορεία του κορωνοϊού στην χώρα.

Στην συζήτησή τους έθεσαν τα θέματα του κλάδου και τους τρόπους επίλυσής τους.  Μεταξύ άλλων θεμάτων που τέθηκαν επί τάπητος, ο υπουργός και οι εκπρόσωποι του ΠΦΣ αναφέρθηκαν και στο ενδεχόμενο οι φαρμακοποιοί να αναλάβουν μέρος του εμβολιασμού κατά της Covid. Όπως ανέφερε ο υπουργός Υγείας, θα εξετασθεί εάν υπάρχει η δυνατότητα να επωμιστούν οι φαρμακοποιοί αυτό το κομμάτι.

Ήδη εμβολιάζουν τους πολίτες που θέλουν να θωρακιστούν απέναντι στην γρίπη. Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών θα δώσει τα φώτα της ως προς την ενδεχόμενη υποστήριξη του εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού από τους Έλληνες φαρμακοποιούς. Ωστόσο, η κυβέρνηση είναι ανοιχτή σε μια τέτοια αλλαγή, με γνώμονα την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Συνάντηση του Άδωνι Γεωργιάδη με τον Πρόεδρο του ΠΦΣ στις 16:00

Υπουργείο Υγείας: Τεράστια η σημασία του εμβολιασμού για Covid & γρίπη [live]

Το σχέδιο του Υπουργείου Υγείας για την αντιμετώπιση περιστατικών γρίπης και κορωνοϊού

Πάνω από 30% αύξηση στα πνευμονολογικά και παθολογικά ιατρεία των νοσοκομείων

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Το οικονομικό βάρος της παιδικής λεκτικής κακοποίησης από ενήλικες υπολογίζεται σε 300 δισεκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως

Η αντιμετώπισή της μας δίνει ένα ισχυρό μοχλό πρόληψης των διαταραχών ψυχικής υγείας και του τεράστιου κόστους τους τόσο για το Ηνωμένο Βασίλειο όσο και για την παγκόσμια οικονομία.

Οδηγίες καταλληλότητας οδηγών με καρδιολογικές παθήσεις από την Καναδική Καρδιαγγειακή Εταιρεία

"Εάν ένας γιατρός πιστεύει ότι ένας οδηγός είναι επικίνδυνος, σε ορισμένες επαρχίες του Καναδά, η αναφορά στις αρχές μεταφορών είναι υποχρεωτική. Αυτή είναι μία από τις κατευθυντήριες γραμμές που εκδόθηκαν για την ασφάλεια των ασθενών και επίσης για την ασφάλεια των γύρω τους ."

Ντελέκος: Ένα πλαίσιο για να μοιραστούμε το ρίσκο από τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής

Ντελέκος (Gallagher Re): Πώς οι τράπεζες, οι ασφαλιστικές εταιρείες και οι ρυθμιστικές αρχές στον κόσμο, την Ευρώπη αλλά και την Ελλάδα αντιμετωπίζουν τις επιπτώσεις αλλά και τις ευκαιρίες που δημιουργεί η κλιματική αλλαγή.

Οι ειδικοί δίνουν συστάσεις για μεγαλύτερη και καλύτερη ζωή σε ασθενείς με κολπική μαρμαρυγή

Μια χαμηλή επιβάρυνση με κολπική μαρμαρυγή σχετίζεται με χαμηλά ποσοστά εγκεφαλικού και καρδιακής ανεπάρκειας. Η μείωση της επιβάρυνσης της κολπικής μαρμαρυγής ΚΜ εξελίσσεται σε θεραπευτικό στόχο σε ασθενείς με κολπική μαρμαρυγή ΚΜ».