Ρεπορτάζ Υγείας

Ο χάρτης του Κορωνοιού στην Ελλάδα 25/07/21: 491 κρούσματα Αττικη-193 στην Θεσσαλονίκη

Ο χάρτης του Κορωνοιού στην Ελλάδα 25/07/21: 491 κρούσματα Αττικη-193 στην Θεσσαλονίκη

Ο χάρτης του Κορωνοιού στην Ελλάδα 25/07/21: Κάτω από 2.000 είναι τα κρούσματα σήμερα , αλλά και πάλι η Αττική κρατάει την πρώτη θέση με 491 κρούσματα και η Θεσσαλονίκη την δεύτερη με 193 κρούσματα.

Δεδομένου ότι είναι Κυριακή, ήταν αναμενόμενο ότι ο αριθμός των κρουσμάτων που θα ανακοινωνόταν θα ήταν πολύ πιο μειωμένος από τις άλλες μέρες. Αυτό συμβαίνει επειδή τις Κυριακές διενεργούνται πολύ λιγότερα τέστ από ότι της προηγούμενες μέρες. Ωστόσο και με αυτά τα δεδομένα η Αττική καταφέρνει να συγκεντρώνει μία αρνητική πρωτιά και ακολουθούν και άλλες περιοχές που συνεχίζουν να προκαλούν πονοκέφαλο στους ειδικούς.

Έντονο ενδιαφέρον παρουσιάζει η αισθητή μείωση κρουσμάτων στην Αττική, αφού έχει μόλις 491 μολύνσεις. Αντίθετα στην Θεσσαλονίκη ακόμα και σήμερα τα κρούσματα είναι πολύ υψηλά αφού αγγίζουν τα 193.

Άλλες περιοχές με υψηλά κρούσματα

 •  Η Κρήτη 93 κρούσματα
 • το Ηράκλειο  93 κρούσματα,
 • τα Χανιά 47 κρούσματα
 • το Ρέθυμνο 40 κρούσματα

  Η Αχαΐα 53 κρούσματα

 • Η Ρόδος 38 κρούσματα
 • Η Κορινθία 31 κρούσματα
 • Η Εύβοια 30 κρούσματα
 • Η Μύκονος 27 κρούσματα
 • 66 κρούσματα βρίσκονται υπό διερεύνηση.

Ακολουθούν αναλυτικά τα κρούσματα

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ο χάρτης του Κορωνοιού στην Ελλάδα 24/07/21: 985 κρούσματα στην Αττική

23/07: Ο χάρτης της διασποράς των κρουσμάτων του κορωνοϊού

Οι αλλαγές στον επιδημιολογικό χάρτη της χώρας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Σε μίνι lockdown από σήμερα Καβάλα, Ημαθία, Πιερία και Πέλλα - Ποια μέτρα ισχύουν

Στο επίπεδο 4 (κόκκινο) του Επιδημιολογικού Χάρτη της χώρας, σε καθεστώς μίνι lockdown εντάχθηκαν από σήμερα Παρασκευή στις 6 το πρωί, οι Περιφερειακές Ενότητες Καβάλας, Ημαθίας, Πιερίας και Πέλλας.

Κορωνοϊός: 8.858 ως σήμερα τα κρούσματα της ινδικής μετάλλαξης στη χώρα - 3.711 κρούσματα σε Αττική

Κορωνοϊός μεταλλάξεις (16/9): Από την έναρξη λειτουργίας του Εθνικού Δικτύου Γονιδιωματικής Επιτήρησης του ιού SARS-CoV-2 μέχρι σήμερα έχουν ελεγχθεί στην επικράτεια συνολικά 32.020 δείγματα από εγχώρια κρούσματα. Εξ αυτών 28.209 προέρχονται από τυχαία επιλογή δειγμάτων, 3.071 προέρχονται από στοχευμένη λήψη ή επιλογή δειγμάτων και για 740 δείγματα δεν είναι διαθέσιμος ο τρόπος επιλογής.

Συνεχίζουν να λειτουργούν επτά ΜΕΓΑ εμβολιαστικά κέντρα

Επιχείρηση «Ελευθερία»: Στα 7 ΜΕΓΑ εμβολιαστικά κέντρα σήμερα εργάζονται στα εμβολιαστικά μας κέντρα για τη διενέργεια εμβολιασμών σε όλη τη χώρα περισσότεροι από 5.000 εργαζόμενοι και από την πρώτη μέρα που ξεκινήσαμε περισσότεροι από 30.000 έχουν συμμετάσχει στην Επιχείρηση «Ελευθερία».

Τα "όπλα" για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού - Εμβολιασμός και τέστινγκ

Παρά τον μεγάλο αριθμό μολύνσεων από κορωνοϊό στις μικρότερες ηλικίες, ελέω και της κατακόρυφης αύξησης του αριθμού τεστ στους ανήλικους, η πανδημία δείχνει εικόνα αποκλιμάκωσης στη χώρα τις τελευταίες ημέρες, γεγονός που μαρτυρούν και οι μειωμένες εισαγωγές στα νοσοκομεία.