Ρεπορτάζ Υγείας

Νοσοκομεία ΗΠΑ: Η εθνική έλλειψη νοσηλευτών πλήττει περισσότερο την αγροτική Αμερική

Νοσοκομεία ΗΠΑ: Η εθνική έλλειψη νοσηλευτών πλήττει περισσότερο την αγροτική Αμερική

Οι αγροτικές περιοχές πρέπει να αυξήσουν τους μισθούς για να αποκτήσουν περισσότερο προσωπικό και αυτό μερικές φορές σημαίνει θυσία υπηρεσιών που δεν χρησιμοποιούνται συχνά.

Νοσοκομεία ΗΠΑ: Αυτό το κενό διευρύνει τα κενά της υγειονομικής περίθαλψης σε ολόκληρη τη χώρα, επειδή τα αγροτικά νοσοκομεία πρέπει να ανταγωνιστούν μεγαλύτερα νοσοκομεία και υπηρεσίες στελέχωσης με περισσότερους πόρους. Η Εθνική Έλλειψη Νοσηλευτών πλήττει τις αγροτικές περιοχές Η πανεθνική έλλειψη νοσηλευτών πλήττει περισσότερο τις μικρές κοινότητες. Και, είναι επειδή, όταν πρόκειται για στρατολόγηση, οι μικρές κοινότητες απλώς δεν μπορούν να ανταγωνιστούν. Αυτό αναγκάζει το προσωπικό του νοσοκομείου να σταματήσει να προσφέρει κάποιες διαδικασίες και να κάνει πολλές δουλειές ταυτόχρονα.

Πριν από ένα χρόνο, το μωρό Fatimah γεννήθηκε σε λιγότερο από 20 λεπτά αφότου η μητέρα του μπήκε στο OmniPoint Health Hospital στο Anahuac του Τέξας. Προσπαθούσε να φτάσει σε ένα νοσοκομείο με μαιευτήριο, αλλά δεν μπορούσε να κάνει τα 30 μίλια με το αυτοκίνητο. Η μαμά της Φατιμά είπε:

“Κάτι μάλλον θα πήγαινε στραβά επειδή δεν υπήρχε γιατρός και δεν ξέραμε τι να κάνουμε”.

Ο William Kiefer είναι ο Διευθύνων Σύμβουλος της OmniPoint Health. Είναι επίσης νοσοκόμος και έπρεπε να παρέμβει και να βοηθήσει τη νύχτα της γέννησης της Φατιμά.

Είπε ότι έχει έλλειψη προσωπικού από την αρχή της πανδημίας COVID-19.

«Είχαμε καταστάσεις όπου για μια βάρδια είχαμε μόνο μια νοσοκόμα και έναν τεχνικό», είπε ο Kiefer.

Το προσωπικό στα κοντινά νοσοκομεία Riceland στο Γουίνι του Τέξας είπε ότι αισθάνεται επίσης την πίεση.

“Η αναλογία νοσηλευτών είναι έξι ασθενείς προς μία νοσοκόμα. Και υποτίθεται ότι είναι τουλάχιστον τρεις ασθενείς ή τέσσερις ασθενείς ανά νοσηλευτή”, δήλωσε η Sushanta Goswami, επικεφαλής του προσωπικού του Riceland Hospitals. Το Γραφείο Στατιστικών Εργασίας των ΗΠΑ έχει προβλέψει ότι χρειάζονται 1,1 εκατομμύρια επιπλέον νοσηλευτές για να αποφευχθούν περαιτέρω ελλείψεις νοσηλευτών το 2022.

Νοσοκόμα AZ απολύθηκε επειδή αρνήθηκε το εμβόλιο για την COVID καθώς το νοσοκομείο επιτρέπει σε νοσηλευτές που είναι θετικοί στην COVID να εργαστούν “Προσφέρουμε ένα μπόνους σύνδεσης 5.000 $, το οποίο είναι πολύ για εμάς. Αλλά υπάρχουν περιοχές ακριβώς γύρω μας που προσφέρουν μπόνους σύνδεσης 35.000 $. Και έτσι κάνετε τα μαθηματικά, σωστά;” πρόσθεσε ο Κίφερ.

Οι αγροτικές περιοχές πρέπει να αυξήσουν τους μισθούς για να αποκτήσουν περισσότερο προσωπικό και αυτό μερικές φορές σημαίνει θυσία υπηρεσιών που δεν χρησιμοποιούνται συχνά.

Τα νοσοκομειακά συστήματα συμπιέζουν τους πόρους της πόλης, δημιουργούν μεγαλύτερους χρόνους αναμονής και καθυστερούν τις απαντήσεις έκτακτης ανάγκης

Όταν πρωτοχτύπησε η πανδημία, το νοσοκομείο Riceland στο Winnie διέκοψε τις προαιρετικές χειρουργικές επεμβάσεις – τώρα επέστρεψαν, χάρη σε κεφάλαια από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση.

Στο OmniPoint Health Hospital, οι υπηρεσίες αναπνευστικής θεραπείας και χειρουργικής έκλεισαν οριστικά. «Διαφορετικά δεν θα είχαμε τα χρήματα και πιθανότατα θα χάναμε περισσότερους από τους υπαλλήλους μας σε οντότητες που πληρώνουν περισσότερα», είπε ο Kiefer.

Η Εθνική Ένωση Αγροτικής Υγείας επιδιώκει να κλείσει τις υπηρεσίες νοσηλείας σε αγροτικές περιοχές, απαιτώντας τη μεταφορά των ασθενών σε λιγότερο από 24 ώρες.

Όσον αφορά την έλλειψη νοσηλευτών, η Τζόρτζια και το Κεντάκι έχουν ζητήσει βοήθεια από τις μονάδες εθνικής φρουράς των πολιτειών τους και στη Λουιζιάνα περισσότερα από 50 νοσοκομεία έχουν ζητήσει βοήθεια.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Οι ελλείψεις προσωπικού στα νοσοκομεία λόγω των διαφορών για τον εμβολιασμό κατά της COVID-19 συνεχίστηκαν σε όλες τις ΗΠΑ αυτόν τον μήνα

Χιλιάδες αιτήσεις ειδικευμένων σπουδαστών νοσηλευτικής απορρίπτονται επειδή δεν υπάρχουν αρκετοί καθηγητές.

Ο ρόλος των νοσηλευτών διεθνώς στη πρωτοβάθμια φροντίδα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Κορωνοϊός Κρούσματα 27/06: 7.682 νέα κρούσματα - 12 νεκροί - 97 διασωληνωμένοι

Κορωνοϊός Κρούσματα 27/06: 7.682 νέες λοιμώξεις από τον ιό εντοπίστηκαν σήμερα στη χώρα. Οι διασωληνωμένοι ανέρχονται στους 97, ενώ το τελευταίο εικοσιτετράωρο καταγράφηκαν 12 νέοι θάνατοι.

Πώς οι εργαζόμενοι επιβιώνουν από την έντονη ζέστη του Κόλπου το καλοκαίρι

Μια άλλη μελέτη στο περιοδικό Nature Climate Change διαπίστωσε ότι «μέσα σε αυτόν τον αιώνα, τμήματα της… περιοχής του Κόλπου θα μπορούσαν να πληγούν από πρωτοφανή γεγονότα θανατηφόρου καύσωνα ως αποτέλεσμα της κλιματικής αλλαγής».

Κορωνοϊός Κρούσματα 26/06: 9.294 νέα κρούσματα -13 νεκροί - 93 διασωληνωμένοι

Κορωνοϊός Κρούσματα 26/06: 9.294 νέες λοιμώξεις από τον ιό εντοπίστηκαν σήμερα στη χώρα. Οι διασωληνωμένοι ανέρχονται στους 93, ενώ το τελευταίο εικοσιτετράωρο καταγράφηκαν 13νέοι θάνατοι.