Ρεπορτάζ Υγείας

NHS: Γίνεται κατάχρηση στις υπηρεσίες ασθενοφόρου

NHS: Γίνεται κατάχρηση στις υπηρεσίες ασθενοφόρου

NHS: Το κοινό γρήγορα καλεί ένα ασθενοφόρο για καταστάσεις που δεν είναι απειλητικές για τη ζωή, λέει ένας παραϊατρικός, και οι άνθρωποι θα αντιμετωπίσουν εύκολα την υπηρεσία ως Uber.

Το κοινό γρήγορα καλεί ένα ασθενοφόρο για καταστάσεις που δεν είναι απειλητικές για τη ζωή, λέει ένας παραϊατρικός, και οι άνθρωποι θα αντιμετωπίσουν εύκολα την υπηρεσία ως “24ωρη Uber-lance”. Συχνά, όταν οι άνθρωποι καλούν το 111 και τους συμβουλεύονται να φτάσουν στο νοσοκομείο, καλούν ένα ασθενοφόρο, λέει ο παραϊατρός, ο οποίος είναι από τη βορειοανατολική Αγγλία. Ο παραϊατρός κατηγορεί επίσης τον ευρύτερο τομέα της υγείας και της κοινωνικής περίθαλψης ότι εφαρμόζει την ίδια νοοτροπία προς την υπηρεσία ασθενοφόρων με το κοινό.

“Έχει χάσει εντελώς την ταυτότητά του ως υπηρεσία έκτακτης ανάγκης. Τα πληρώματα ασθενοφόρων επιλέγουν συνεχώς τις αστοχίες, τις ελλείψεις και τον φόρτο εργασίας αλλού στον τομέα της υγείας και της κοινωνικής περίθαλψης. Ειλικρινά, είμαστε εξαντλημένοι. Βρισκόμαστε στο τέλος του διαγράμματος ροής όλων.” Αυτό έχει οδηγήσει σε μια χρόνια έλλειψη ασθενοφόρων που είναι διαθέσιμα για όσους το χρειάζονται πραγματικά, λέει ο παραϊατρός.

“Υπάρχει μια μικρή πιθανότητα να τους σώσουμε, αλλά μόνο αν φτάσουμε εκεί μέσα σε λίγα λεπτά. Αλλά πού είμαστε; Όλοι είτε είμαστε κολλημένοι στο νοσοκομείο είτε χάνουμε τον χρόνο μας σε μια σκηνή μακριά από κάποιον που τηλεφώνησε στο 999 σοκαρισμένος που η αντιβιοτική του θεραπεία δεν διόρθωνε τη μόλυνση του αυτιού του μέσα σε πέντε ώρες από τη λήψη του πρώτου δόση.” Η κατάσταση δεν είναι βιώσιμη. “Οι εργαζόμενοι στα ασθενοφόρα έχουν καταπονηθεί τόσο πολύ με αυτή την εκθετική ζήτηση, που πολύ απλά, δεν μπορούμε να αντεπεξέλθουμε. Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να είμαστε οι μαγικοί άνθρωποι που διορθώνουν το NHS.”

Περίπου 20.000 εργαζόμενοι στα ασθενοφόρα απεργούν, αλλά αυτός ο παραϊατρικός στα Μίντλαντς δεν είναι ανάμεσά τους. «Έλαβα μέρος σε απεργιακές κινητοποιήσεις το 1989 και έχω κακές αναμνήσεις από το πώς με άφησε οικονομικά», λένε. Ωστόσο, καταλαβαίνουν γιατί οι συνάδελφοι αναλαμβάνουν εργατικές ενέργειες. Ανησυχούν για τους ηλικιωμένους που δεν μπορούν να σηκωθούν ξανά μετά από πτώση και μένουν ξαπλωμένοι στο έδαφος για ώρες. Σε μια κατάσταση όπως αυτή, ο ασθενής θα έχει προτεραιότητα Κατηγορίας 3 – που σημαίνει ότι μπορεί να περάσει πολύς χρόνος μέχρι να φτάσει ένα ασθενοφόρο και άλλες κλήσεις θα έχουν προτεραιότητα.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Οι ειδικοί στη Βρετανία σε θέματα κινητικότητας επιθυμούν να εγκαταλείψουν το επάγγελμα

Τα τμήματα επειγόντων της Σκωτίας δεν είναι ασφαλή για τους ασθενείς

Ο Πρωθυπουργός Rishi Sunak αρνείται να πει εάν χρησιμοποιεί ιδιωτική περίθαλψη

Ρεκόρ στις ουρές ασθενοφόρων μαρτυρά την πίεση στο NHS

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η Σουηδία κοντά στο να γίνει η πρώτη χώρα «χωρίς καπνό» στην Ευρώπη καθώς η καθημερινή χρήση τσιγάρων μειώνεται

Η Tove Marina Sohlberg, ερευνήτρια στο Τμήμα Επιστημών Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου της Στοκχόλμης, είπε ότι οι αντικαπνιστικές πολιτικές της Σουηδίας είχαν ως αποτέλεσμα να στιγματίζουν το κάπνισμα και τους καπνιστές, απομακρύνοντάς τους από δημόσιους χώρους σε αυλές και καθορισμένους χώρους καπνίσματος.

Οι έφηβοι με ακανόνιστα πρότυπα ύπνου διαπιστώθηκε ότι έχουν υψηλότερο κίνδυνο σχολικών προβλημάτων

Ο Mathew σημείωσε ότι τα ευρήματα παρέχουν συστάσεις για παιδιάτρους και γονείς σχετικά με τον πιθανό αντίκτυπο του χρόνου ύπνου και τη μεταβλητότητα στα σχολικά αποτελέσματα. «Η σταθεροποίηση των προγραμμάτων ύπνου στους εφήβους μπορεί να είναι ένα σημαντικό εργαλείο για την προώθηση της λειτουργικότητας στο σχολείο», είπε.

Επικριτές λένε ότι το κείμενο της συνθήκης για την πανδημία είναι "βήμα προς τα πίσω"

Ένα πράγμα στο οποίο φαίνεται να συμφωνούν όλοι είναι ότι νέες απειλές πανδημίας απειλούνται και ότι υπάρχει επείγουσα ανάγκη για την ευθυγράμμιση των θέσεων ώστε να τηρηθεί η προθεσμία του Μαΐου 2024.

 Στην πρώτη γραμμή - Πώς ανταποκρίθηκαν οι νοσηλεύτριες σε πολέμους σε όλη την ιστορία

Η Florence Nightingale συνέβαλε στην πρόοδο των ιατρικών πρακτικών με την καθιέρωση προτύπων υγιεινής. Από τον πόλεμο της Κριμαίας έως τον πόλεμο του Βιετνάμ και τον πόλεμο της Κορέας και όχι μόνον, οι νοσηλευτές χρησιμοποίησαν το επάγγελμά τους για να υποστηρίξουν την πρόοδο στην υγεία, την εκπαίδευση, την ισότητα των φύλων, τη φυλετική ισότητα και άλλους τομείς.