Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Ρεπορτάζ Υγείας

Μηνιγγίτιδα: Αισιοδοξία για την πορεία του 20χρονου φοιτητή στη ΜΕΘ

Μηνιγγίτιδα: Αισιοδοξία για την πορεία του 20χρονου φοιτητή στη ΜΕΘ

Μηνιγγίτιδα: Από την περασμένη εβδομάδα, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ βρίσκεται στην περιοχή για την εφαρμογή μέτρων που αποσκοπούν στην πρόληψη της εξάπλωσης του παθογόνου.

Η τελευταία ενημέρωση για τον τρίτο φοιτητή που διαγνώστηκε με μηνιγγίτιδα δείχνει ότι βρίσκεται σε καλό δρόμο για εξιτήριο από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών. Σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς, η κατάσταση της υγείας του κρίνεται ικανοποιητική και αναμένουν τη μεταφορά του από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) σε θάλαμο της Παθολογικής Κλινικής.

Ο διευθυντής του νοσοκομείου Δημήτρης Μπάκος μετέφερε στην «Πελοπόννησο» ότι η πρόγνωση για τον τρίτο μαθητή είναι ελπιδοφόρα, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη του στο ιατρικό προσωπικό που εμπλέκεται στην αντιμετώπιση και των τριών περιπτώσεων. Ο Μπάκος αναφέρθηκε συγκεκριμένα στις συνεισφορές της κ. Φλίγκου, του κ. Μαραγκού και διαφόρων ειδικών ιατρών, καθώς και του νοσηλευτικού προσωπικού, για τον καθοριστικό τους ρόλο στη διάσωση των ζωών των πληγέντων φοιτητών. Σημειωτέον, ο πρώτος μαθητής έχει ήδη πάρει εξιτήριο, ενώ ο δεύτερος συνεχίζει να νοσηλεύεται στην κλινική.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι από την περασμένη εβδομάδα, κλιμάκιο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) βρίσκεται στην περιοχή για την εφαρμογή μέτρων που αποσκοπούν στην πρόληψη της εξάπλωσης του παθογόνου. Συνεργασία με την 6η Υγειονομική Περιφέρεια βρίσκεται σε εξέλιξη για την αποτελεσματική εκτέλεση αυτών των μέτρων. Αυτό περιλαμβάνει τη χορήγηση φαρμακευτικών θεραπειών και εμβολιασμών σε στενές επαφές του προσβεβλημένου μαθητή.

Επιπλέον, η ομάδα του ΕΟΔΥ πραγματοποίησε επισκέψεις στις πανεπιστημιουπόλεις στο Ρίο και στο Κουκούλι, παρέχοντας σαφείς κατευθυντήριες γραμμές για τη διάδοση πληροφοριών και προληπτικά μέτρα κατά της μηνιγγίτιδας.

Όσοι παρουσιάζουν ακόμη και τα παραμικρά συμπτώματα ή αναζητούν πληροφορίες σχετικά με το θέμα, παρακαλούνται να επικοινωνούν με το 1135, τη γραμμή υποστήριξης δημόσιας υγείας του Κέντρου Επιχειρήσεων του ΕΟΔΥ, η οποία λειτουργεί όλο το εικοσιτετράωρο. Αυτή η υπηρεσία προσφέρει ολοκληρωμένη βοήθεια, συμπεριλαμβανομένης της απάντησης σε ερωτήματα και της παροχής καθοδήγησης σε όσους έχουν ανάγκη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Μαθητής Λυκείου με μηνιγγίτιδα νοσηλεύεται στην Καλαμάτα

ΕΟΔΥ: Για τα κρούσματα μηνιγγιτιδοκοκκικής νόσου σε φοιτητές στην Πάτρα

ΕΟΔΥ: Κλιμάκιο αύριο στην Πάτρα για τα κρούσματα μηνιγγίτιδας

Στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών ο 20χρονος φοιτητής με μηνιγγίτιδα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Αγίου Πνεύματος 2024: Αυξημένη η κίνηση λόγω των εκδρομέων για το τριήμερο

Αγίου Πνεύματος 2024: Αυξημένη είναι η κίνηση στην Αθηνών-Κορίνθου όπου σημειώνονται καθυστερήσεις στα διόδια Ελευσίνας ενώ με χαμηλές ταχύτητες κινούνται τα οχήματα έως τα Μέγαρα. 

Οι νεοανακαλυφθέντες υπότυποι και οι διαφορές φύλου δίνουν πληροφορίες για τους μοριακούς μηχανισμούς της νόσου ALS

"Πιστεύουμε ότι η μελέτη μας συνέβαλε σημαντικά στην αναζήτηση αιτιών και θεραπειών για την αμυοτροφική πλευρική σκλήρυνση ALS. Τα ευρήματά μας μάς έφεραν πολύ πιο κοντά σε μια πιο εξατομικευμένη και επομένως πιο αποτελεσματική θεραπεία."

Αποκωδικοποίηση της κατάθλιψης εν μέσω COVID-19 - Ολοκληρωμένη ανάλυση γενετικών και περιβαλλοντικών στρεσογόνων παραγόντων

"Η μελέτη COVICAT και οι συνθήκες γύρω από το lockdown COVID-19 παρείχαν μια μοναδική ευκαιρία να διερευνηθεί πώς αλληλεπιδρούν γενετικοί και περιβαλλοντικοί παράγοντες για να επηρεάσουν την ψυχική υγεία, ιδιαίτερα την κατάθλιψη, σε επίπεδο πληθυσμού."

Τα ποσοστά τραυματισμών από όπλα στις ΗΠΑ το 2023 ξεπερνούν τα προ πανδημίας επίπεδα

Ωστόσο, όταν μετρήθηκαν σε σχέση με άλλες ομάδες, οι συγγραφείς της μελέτης διαπίστωσαν ότι τα χειρότερα πραγματικά ποσοστά ήταν σε εφήβους και νεαρούς ενήλικες, ηλικίας 15 έως 24 ετών. Τα ποσοστά σε αυτήν την ομάδα ήταν επίσης τα χειρότερα το 2019, πριν από την πανδημία. Από κάθε 100.000 κλήσεις ασθενοφόρου σε εφήβους και νεαρούς ενήλικες, 1.045 από αυτές αφορούσαν τραυματισμούς από πυροβόλα όπλα το 2023, σύμφωνα με την έκθεση.

Close Icon