Ρεπορτάζ Υγείας

Mike Pence: Ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ λαμβάνει βηματοδότη μετά από αργό καρδιακό ρυθμό

Mike Pence: Ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ λαμβάνει βηματοδότη μετά από αργό καρδιακό ρυθμό

Η Apple είχε εκδώσει μια τέτοια προειδοποίηση τον Μάρτιο, λέγοντας ότι τα iPhone διαθέτουν μαγνήτες, εξαρτήματα και ραδιόφωνα που απελευθερώνουν ηλεκτρομαγνητικά πεδία, τα οποία ενδέχεται να επηρεάσουν αισθητήρες στους βηματοδότες και τους απινιδωτές όταν έρχονται σε στενή επαφή.

Mike Pence: Την Πέμπτη ο πρώην Αντιπρόεδρος Mike Pence υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση για εμφύτευση βηματοδότη μετά από αργό καρδιακό ρυθμό. Τι είναι όμως αυτή η συσκευή και πώς λειτουργεί; Οι βηματοδότες είναι μικρές συσκευές σχεδιασμένες να ρυθμίζουν τον καρδιακό παλμό. “Ο βηματοδότης είναι μια μικρή συσκευή που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία ορισμένων αρρυθμιών”, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Εθνικού Ινστιτούτου Καρδιάς, Πνευμόνων και Αίματος.

“Κατά τη διάρκεια μιας αρρυθμίας, η καρδιά μπορεί να κτυπά πολύ γρήγορα, πολύ αργά ή με ακανόνιστο ρυθμό.” Η ειδική διάγνωση του πρώην αντιπροέδρου περιλάμβανε το λεγόμενο «ασυμπτωματικό αριστερού μπλοκ», σύμφωνα με δήλωση του γραφείου του.

Σύμφωνα με την κλινική Mayo, αυτή είναι μια κοινή διάγνωση και περιλαμβάνει «καθυστέρηση ή απόφραξη ηλεκτρικών παλμών στην αριστερή πλευρά της καρδιάς», μερικές φορές περιπλέκοντας την αποτελεσματική ροή του αίματος.

Η διαδικασία του Pence ήταν επιτυχής, με την πλήρη ανάκαμψη να αναμένεται τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με τη δήλωση.

Σε γενικές γραμμές, ένας βηματοδότης στέλνει ηλεκτρικούς παλμούς για τη διατήρηση ενός φυσιολογικού ρυθμού. Μπορεί επίσης να συγχρονίσει τους θαλάμους καρδιάς για πιο αποτελεσματική ροή αίματος. Οι βηματοδότες μπορεί να είναι βραχυπρόθεσμοι ή μακροπρόθεσμοι, κάτι που υπαγορεύει πού θα εμφυτευθεί η συσκευή.

Οι προσωρινές συσκευές “συνήθως εισάγονται μέσω φλέβας στο λαιμό και παραμένουν έξω από το σώμα σας”, ενώ μια πιο μόνιμη λύση θα απαιτούσε εμφύτευμα στο στήθος ή την κοιλιά με καλώδια που συνδέονται με ηλεκτρόδια σε τουλάχιστον έναν καρδιακό θάλαμο, σύμφωνα με την υποδιαίρεση των Εθνικών Ινστιτούτων Υγείας.

Η διαδικασία συνήθως περιλαμβάνει παραμονή αρκετών ωρών ή διανυκτέρευση στο νοσοκομείο, με έναν πάροχο να ακολουθεί μετά για να παρακολουθεί τη συσκευή. “Πολλά άτομα με βηματοδότη μπορούν να επιστρέψουν στις κανονικές τους δραστηριότητες μέσα σε λίγες μέρες”, λέει το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας NIH, ωστόσο προειδοποιεί ότι οι ασθενείς ενδέχεται να χρειαστεί να αποφύγουν συσκευές με “ισχυρά μαγνητικά πεδία”

Η Apple είχε εκδώσει μια τέτοια προειδοποίηση τον Μάρτιο, λέγοντας ότι τα iPhone διαθέτουν μαγνήτες, εξαρτήματα και ραδιόφωνα που απελευθερώνουν ηλεκτρομαγνητικά πεδία, τα οποία ενδέχεται να επηρεάσουν αισθητήρες στους βηματοδότες και τους απινιδωτές όταν έρχονται σε στενή επαφή. Η εταιρεία συμβούλεψε να διατηρούν αξεσουάρ iPhone και MagSafe, τα οποία προσφέρουν δυνατότητες ασύρματης φόρτισης, σε απόσταση μεγαλύτερη από 6 ίντσες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Υπό ανάπτυξη η επόμενη γενιά βιολογικών βηματοδοτών

Σύγχρονος βηματοδότης επιβραδύνει την πρόοδο της καρδιακής ανεπάρκειας

Δημιουργήθηκε ο πρώτος βηματοδότης χωρίς μπαταρία

Τοποθετήθηκε βηματοδότης χωρίς ηλεκτρόδια στη Θεσσαλονίκη

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Κορωνοϊός κλιμάκια ΕΟΔΥ: Αποτελέσματα ελέγχων rapid test 06/05/21

Κορωνοϊός κλιμάκια ΕΟΔΥ: Αποτελέσματα ελέγχων rapid test 06/05/21Εχθές Πέμπτη 6 Μαίου, Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) βρίσκονταν σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου και πραγματοποιήθηκαν δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

"Γκάζι" πατάει η επιχείρηση Ελευθερία- Νέο ρεκόρ εμβολιασμών σε ένα 24ωρο -114.680 σε μια ημέρα

Με υψηλές ταχύτητες τρέχει τις τελευταίες ημέρες η επιχείρηση «Ελευθερία» στη χώρα μας, με τις προβλέψεις των ειδικών να κάνουν λόγο για ένα «ράλι» εμβολιασμών τόσο τον μήνα που διανύομε όσο και τον Ιούνιο.

Οδηγός άρσης των μέτρων - Οι ημερομηνίες για παραλίες, σχολεία και Πολιτισμό

Το άνοιγμα των οργανωμένων πλαζ από αύριο Σάββατο σηματοδοτεί την περαιτέρω χαλάρωση των μέτρων καθώς σταδιακά τις επόμενες ημέρες θα επανεκκινήσουν και άλλες δραστηριότητες. Αναλυτικά ο οδηγός για την άρση του lockdown.