Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Ρεπορτάζ Υγείας

Μεταμόσχευση οργάνων: Η κυβέρνηση Μπάιντεν σχεδιάζει ανανέωση του συστήματος

Μεταμόσχευση οργάνων: Η κυβέρνηση Μπάιντεν σχεδιάζει ανανέωση του συστήματος

Μεταμόσχευση οργάνων: Περισσότεροι άνθρωποι από ποτέ λαμβάνουν νέα όργανα στις ΗΠΑ, με ρεκόρ 42.888 μεταμοσχεύσεων πέρυσι, αλλά αυτό δεν είναι σχεδόν αρκετό για να καλύψει τη ζήτηση.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν δήλωσε χτες ότι θα προσπαθήσει να διαλύσει το δίκτυο που διαχειρίζεται το σύστημα μεταμόσχευσης οργάνων της χώρας ως μέρος μιας ευρύτερης προσπάθειας εκσυγχρονισμού. Περισσότεροι άνθρωποι από ποτέ λαμβάνουν νέα όργανα, με ρεκόρ 42.888 μεταμοσχεύσεων πέρυσι — αλλά αυτό δεν είναι σχεδόν αρκετό για να καλύψει τη ζήτηση. Περισσότεροι από 100.000 ασθενείς βρίσκονται στον εθνικό κατάλογο μεταμοσχεύσεων, χιλιάδες πεθαίνουν περιμένοντας και οι επικριτές έχουν εδώ και καιρό ζητήσει μια γενική αναθεώρηση για να σωθούν περισσότερες ζωές.

Το United Network for Organ Sharing, ή UNOS, είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που διαχειρίζεται το σύστημα μεταμόσχευσης, στο πλαίσιο μιας κυβερνητικής σύμβασης, για σχεδόν τέσσερις δεκαετίες. Αυτό περιλαμβάνει την επίβλεψη των ομάδων που ανακτούν όργανα, τη βοήθεια στον καθορισμό πολιτικών για τον τρόπο κατανομής των οργάνων και την ιεράρχηση των ασθενών – και τη λειτουργία του τεράστιου συστήματος υπολογιστή που αντιστοιχίζει τα όργανα με τους ασθενείς.

Τώρα η κυβέρνηση στοχεύει να τερματίσει αυτό το μονοπώλιο και να κατανείμει αυτά τα καθήκοντα σε περισσότερες από μία ομάδες. Το πώς ακριβώς θα λειτουργήσει αυτό δεν είναι σαφές. Η Διοίκηση Πόρων και Υπηρεσιών Υγείας θα εκδώσει προσφορές για νέες συμβάσεις το φθινόπωρο, αλλά δεν θα πει πόσες. Ωστόσο, η κύρια εστίαση είναι ο εκσυγχρονισμός αυτής της τεχνολογίας αντιστοίχισης οργάνων και η βελτίωση της υπευθυνότητας στο περίπλοκο σύστημα μεταμοσχεύσεων, συμπεριλαμβανομένης της μεγαλύτερης ανεξαρτησίας των διοικητικών συμβουλίων που καθορίζουν τις πολιτικές οργάνων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ωνάσειο: Ελληνικά Προγράμματα Μεταμόσχευσης Συμπαγών Οργάνων

Βήμα προς τα εμπρός στη γονιδιακή θεραπεία για την αντιμετώπιση της αιτίας της αιφνίδιας καρδιακής ανακοπής σε αθλητές

Η διατήρηση της καρδιακής λειτουργίας σε δότες που δηλώνονται «νεκροί βάσει κυκλοφορικών κριτηρίων» θα μπορούσε να βελτιώσει την πρόσβαση στη μεταμόσχευση

Ο Λευκός Οίκος προετοιμάζεται για την απόφαση σχετικά με την τύχη του χαπιού έκτρωσης

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Αγίου Πνεύματος 2024: Αυξημένη η κίνηση λόγω των εκδρομέων για το τριήμερο

Αγίου Πνεύματος 2024: Αυξημένη είναι η κίνηση στην Αθηνών-Κορίνθου όπου σημειώνονται καθυστερήσεις στα διόδια Ελευσίνας ενώ με χαμηλές ταχύτητες κινούνται τα οχήματα έως τα Μέγαρα. 

Οι νεοανακαλυφθέντες υπότυποι και οι διαφορές φύλου δίνουν πληροφορίες για τους μοριακούς μηχανισμούς της νόσου ALS

"Πιστεύουμε ότι η μελέτη μας συνέβαλε σημαντικά στην αναζήτηση αιτιών και θεραπειών για την αμυοτροφική πλευρική σκλήρυνση ALS. Τα ευρήματά μας μάς έφεραν πολύ πιο κοντά σε μια πιο εξατομικευμένη και επομένως πιο αποτελεσματική θεραπεία."

Αποκωδικοποίηση της κατάθλιψης εν μέσω COVID-19 - Ολοκληρωμένη ανάλυση γενετικών και περιβαλλοντικών στρεσογόνων παραγόντων

"Η μελέτη COVICAT και οι συνθήκες γύρω από το lockdown COVID-19 παρείχαν μια μοναδική ευκαιρία να διερευνηθεί πώς αλληλεπιδρούν γενετικοί και περιβαλλοντικοί παράγοντες για να επηρεάσουν την ψυχική υγεία, ιδιαίτερα την κατάθλιψη, σε επίπεδο πληθυσμού."

Τα ποσοστά τραυματισμών από όπλα στις ΗΠΑ το 2023 ξεπερνούν τα προ πανδημίας επίπεδα

Ωστόσο, όταν μετρήθηκαν σε σχέση με άλλες ομάδες, οι συγγραφείς της μελέτης διαπίστωσαν ότι τα χειρότερα πραγματικά ποσοστά ήταν σε εφήβους και νεαρούς ενήλικες, ηλικίας 15 έως 24 ετών. Τα ποσοστά σε αυτήν την ομάδα ήταν επίσης τα χειρότερα το 2019, πριν από την πανδημία. Από κάθε 100.000 κλήσεις ασθενοφόρου σε εφήβους και νεαρούς ενήλικες, 1.045 από αυτές αφορούσαν τραυματισμούς από πυροβόλα όπλα το 2023, σύμφωνα με την έκθεση.

Close Icon