Ρεπορτάζ Υγείας

Μετάλλαξη Όμικρον Κύπρος: 28 τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα της Όμικρον στην Κύπρο

Μετάλλαξη Όμικρον Κύπρος: 28 τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα της Όμικρον στην Κύπρο

Μετάλλαξη Όμικρον Κύπρος: Μετά από την αλληλούχιση δειγμάτων θετικών κρουσμάτων που έγιναν από το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου και το εργαστήριο NIPD καθώς και μετά από ενδελεχή ανάλυση των δεδομένων από το Εργαστήριο Μοριακής Ιολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου, το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε πως εντοπίστηκαν 28 νέα περιστατικά με τη παραλλαγή Όμικρον στην χώρα.

Στο πλαίσιο του αυστηρού ελέγχου που διενεργείται στην Κυπριακή Δημοκρατία υπό το φώς της νέα μετάλλαξης Όμικρον, το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε σήμερα Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου, πως μετά από την αλληλούχιση δειγμάτων θετικών κρουσμάτων που έγιναν από το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου και το εργαστήριο NIPD καθώς και μετά από ενδελεχή ανάλυση των δεδομένων από το Εργαστήριο Μοριακής Ιολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου, εντοπίστηκαν 28 νέα περιστατικά με τη παραλλαγή Όμικρον.

Τα νέα κρούσματα της μετάλλαξης Όμικρον που εντοπίστηκαν στην Κύπρο

  • 8 θετικά κρούσματα ταυτοποιήθηκαν ως Όμικρον από το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου:

Αφορούν πρωτογενείς και δευτερογενείς επαφές των 5 πρώτων κρουσμάτων Όμικρον που ταυτοποιήθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα και σχετίζονται με ιστορικό ταξιδιού. Τα 5 περιστατικά αφορούν μαθητές που είχαν πάει στη συγκεκριμένη εκδρομή και τα υπόλοιπα 3 περιστατικά αφορούν άτομα του οικογενειακού τους περιβάλλοντος. Όλα τα πιο πάνω θετικά δείγματα είχαν χαρακτηριστεί ως «πιθανά Όμικρον» από την προηγούμενη Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου και τους είχαν δοθεί συστάσεις για κρατική καραντίνα.

  • 20 θετικά δείγματα ταυτοποιήθηκαν ως Όμικρον από το Εργαστήριο NIPD και το Εργαστήριο Μοριακής Ιολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου:

Τα 12 περιστατικά αφορούν πρωτογενείς και δευτερογενείς επαφές των 5 πρώτων κρουσμάτων Όμικρον που ταυτοποιήθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα και σχετίζονται με ιστορικό ταξιδιού. Τα 5 περιστατικά αφορούν μαθητές, ένα περιστατικό αφορά καθηγητή που είχαν πάει στη συγκεκριμένη εκδρομή και τα υπόλοιπα 6 περιστατικά αφορούν άτομα του οικογενειακού τους περιβάλλοντος.Όλα τα πιο πάνω κρούσματα είχαν χαρακτηριστεί ως «πιθανά Όμικρον» από την προηγούμενη Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου και τους είχαν δοθεί συστάσεις για κρατική καραντίνα.Τα υπόλοιπα 8 θετικά δείγματα αφορούν περιστατικά με πρόσφατο ιστορικό ταξιδιού.

17 συνολικά τα κρούσματα της Όμικρον στην Ελλάδα

Την ίδια ώρα, στην Ελλάδα, 17 είναι συνολικά τα επιβεβαιωμένα κρούσματα της Όμικρον. Όπως ανακοίνωσε εχθές 16 Δεκεμβρίου ο ΕΟΔΥ, 14 νέα κρούσματα της μετάλλαξης προστίθενται στα 3 ήδη επιβεβαιωμένα κρούσματα της περασμένης εβδομάδας. Ειδικότερα, όπως σημείωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας στην ανακοίνωσή του, εκ των 1.144 δειγμάτων με στελέχη ειδικού ενδιαφέροντος, τα 1.130 αφορούν στο στέλεχος Δέλτα, και 14 αφορούν στο Όμικρον.

Πώς κατανέμονται τα 14 νέα κρούσματα της Όμικρον στην Ελλάδα

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ:

  • τρία κρούσματα εντοπίστηκαν στην Αττική,
  • δύο στο Ηράκλειο Κρήτης,
  • τρία στη Λακωνία,
  • ένα στα Χανιά και
  • οχτώ Λασίθι
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Κορωνοϊός 17/12 - 4.766 νέα κρούσματα – 85 νεκροί – 684 διασωληνωμένοι

Αποτελεσματικό το μονοκλωνικό αντίσωμα της AstraZeneca έναντι της μετάλλαξης «Όμικρον»

Συναγερμός για την επικράτηση της μετάλλαξης Όμικρον - Τα μέτρα για τους ταξιδιώτες

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ: Ο νόμος "Γιατρός για όλους" θίγει την αξιοπρέπεια του γιατρού - Προσφυγή στο ΣτΕ

ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ: Η Γενική Συνέλευση της Ένωσης Ιατρών ΕΟΠΥΥ αποφάσισε τη διενέργεια νομικών ενεργειών κατά του νομοσχεδίου και προσφυγή στο ΣτΕ με σκοπό τη διασφάλιση των επαγγελματικών μας δικαιωμάτων.

Κορωνοϊός Κρούσματα 23/05: 2.235 νέα κρούσματα - 21 νεκροί - 151 διασωληνωμένοι

Κορωνοϊός Κρούσματα 23/05: 2.235 νέες λοιμώξεις από τον ιό εντοπίστηκαν σήμερα στη χώρα. Οι διασωληνωμένοι ανέρχονται στους 151, ενώ το τελευταίο εικοσιτετράωρο καταγράφηκαν 21 νέοι θάνατοι.

ΕΟΔΥ : Αποτελέσματα εργαστηριακού ελέγχου για ύποπτο κρούσμα Ευλογιάς των πιθήκων

Δεν ανιχνεύθηκε ιός Ευλογιάς των πιθήκων (monkeypox) ενώ το δείγμα βρέθηκε θετικό σε δύο επαναλαμβανόμενους ελέγχους για τον ιό της Ανεμοβλογιάς (varicella - chickenpox), όπως ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ.