Ρεπορτάζ Υγείας

Μελέτη Covid-19: Η ανάμειξη των εμβολίων προσφέρει καλύτερη απόκριση του ανοσοποιητικού συστήματος

Μελέτη Covid-19: Η ανάμειξη των εμβολίων προσφέρει καλύτερη απόκριση του ανοσοποιητικού συστήματος

Η ανάμειξη εμβολίων θα μπορούσε να είναι ένα ζωτικό εργαλείο στις φτωχότερες χώρες που έχουν δυσκολευτεί με τη διαθεσιμότητα εμβολίων.

Μελέτη Covid-19: Οι αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης εγκρίνουν την ανάμειξη και την αντιστοίχιση εμβολίων την Τρίτη Τα ενισχυτικά εμβόλια «επεκτείνουν, ενισχύουν» την προστασία κατά της COVID. Βρετανοί ερευνητές ξεκίνησαν να ανακαλύψουν εάν η ανάμειξη εμβολίων είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για την προστασία των ατόμων από την COVID-19, αλλά ανακάλυψαν ότι η λήψη μιας δόσης Pfizer και στη συνέχεια μιας δεύτερης δόσης Moderna εννέα εβδομάδες αργότερα παρήγαγε στην πραγματικότητα καλύτερη απόκριση του ανοσοποιητικού συστήματος.

Η μελέτη, η οποία διεξήχθη από ερευνητές στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, εξέτασε τις αποκρίσεις του ανοσοποιητικού συστήματος 1.070 ατόμων που έλαβαν κάποιο συνδυασμό των εμβολίων Oxford-AstraZeneca, Pfizer-BioNTech, Novavax και Moderna.

Τα άτομα που έλαβαν AstraZeneca ακολουθούμενη από Moderna ή Novavax παρήγαγαν επίσης υψηλότερα αντισώματα και αποκρίσεις Τ-κυττάρων από εκείνα που έλαβαν δύο δόσεις AstraZeneca.

Μια δόση Pfizer που ακολουθήθηκε από το Novavax είχε καλύτερα αποτελέσματα από δύο δόσεις AstraZeneca, αλλά χαμηλότερη απόκριση του ανοσοποιητικού συστήματος από δύο δόσεις Pfizer. «Ενθαρρυντικά, όλα αυτά τα προγράμματα δημιούργησαν συγκεντρώσεις αντισωμάτων πάνω από αυτές του εγκεκριμένου και αποτελεσματικού προγράμματος δύο δόσεων Oxford-AstraZeneca», δήλωσε τη Δευτέρα ο καθηγητής Μάθιου Σνέιπ, Αναπληρωτής Καθηγητής Εμβολιολογίας στην Οξφόρδη και επικεφαλής ερευνητής στη δοκιμή.

«Όσον αφορά την κυτταρική ανοσία, η λήψη μιας πρώτης δόσης του εμβολίου Oxford-AstraZeneca ακολουθούμενη από οποιοδήποτε από τα άλλα εμβόλια της μελέτης δημιουργεί μια ιδιαίτερα ισχυρή απόκριση».

Σύμφωνα με τις τρέχουσες συστάσεις των CDC, οι Αμερικανοί μπορούν να αναμειγνύουν και να ταιριάζουν εμβόλια όταν λαμβάνουν τα αναμνηστικά τους εμβόλια.

Οι υγειονομικοί αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενέκριναν την ανάμειξη και την αντιστοίχιση την Τρίτη, λέγοντας ότι η ανάμειξη μπορεί να «προκαλέσει ένα διευρυμένο εύρος ανοσολογικών αντιδράσεων».

Η ανάμειξη εμβολίων θα μπορούσε να είναι ένα ζωτικό εργαλείο στις φτωχότερες χώρες που έχουν δυσκολευτεί με τη διαθεσιμότητα εμβολίων.

Μόνο το 6,3% των ανθρώπων σε χώρες χαμηλού εισοδήματος έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση, σύμφωνα με το έργο Our World in Data του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

O FDA αναμένεται να επιτρέψει την ανάμειξη και αντιστοίχιση των ενισχυτικών δόσεων εμβολίου COVID-19 αυτήν την εβδομάδα,

Νέα αποκαλυπτική έρευνα για την ανάμειξη εμβολίων

Ερευνητές εξετάζουν εάν η ανάμειξη εμβολιών μπορεί να ενισχύσει την ανοσοποίηση του πληθυσμού

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Που εντοπίζονται τα 2.121 κρούσματα της μετάλλαξης Omicron

Κορωνοϊός Μεταλλάξεις 27/1: Δείτε πώς κατανέμονται οι μεταλλάξεις του κορωνοϊού στη χώρα βάσει των νέων στοιχείων από το Eθνικό Δίκτυο Γονιδιωματικής Επιτήρησης του ιού SARS-CoV-2, που δημοσίευσε ο ΕΟΔΥ.

Κορωνοϊός Κρούσματα 27/01: 112 νεκροί - 19.712 νέα κρούσματα - 633 διασωληνωμένοι

Κορωνοϊός Κρούσματα 27/01: 19.712 νέες λοιμώξεις από τον ιό εντοπίστηκαν σήμερα στη χώρα. Οι διασωληνωμένοι ανέρχονται στους 633, ενώ το τελευταίο εικοσιτετράωρο καταγράφηκαν 112 νέοι θάνατοι.

Διπλασιασμός των παιδικών κρουσμάτων covid στις ΗΠΑ από τις δύο προηγούμενες εβδομάδες

Το CDC συμβουλεύει επίσης ότι τα παιδιά ηλικίας μεταξύ 2 και 4 ετών και άλλα μη εμβολιασμένα παιδιά 5 ετών και άνω θα πρέπει να συνεχίσουν να φορούν μάσκα σε δημόσιους χώρους γύρω από άτομα με τα οποία δεν ζουν μαζί.

Η Acadian Ambulance έχει σκοπό να προσφέρει λύση στην εργασιακή κρίση στη Λουιζιάνα

Η εθνική έλλειψη Τεχνικών Επείγουσας Ιατρικής EMT και παραϊατρικών εργαζομένων ακρωτηριάζει τις υπηρεσίες ασθενοφόρων σε ολόκληρη την Acadian Ambulance η οποία εδρεύει στις ΗΠΑ στη Λουιζιάνα που ελπίζει να προσφέρει μια λύση.