Ρεπορτάζ Υγείας

Μελέτη Covid-19: Η ανάμειξη των εμβολίων προσφέρει καλύτερη απόκριση του ανοσοποιητικού συστήματος

Μελέτη Covid-19: Η ανάμειξη των εμβολίων προσφέρει καλύτερη απόκριση του ανοσοποιητικού συστήματος

Η ανάμειξη εμβολίων θα μπορούσε να είναι ένα ζωτικό εργαλείο στις φτωχότερες χώρες που έχουν δυσκολευτεί με τη διαθεσιμότητα εμβολίων.

Μελέτη Covid-19: Οι αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης εγκρίνουν την ανάμειξη και την αντιστοίχιση εμβολίων την Τρίτη Τα ενισχυτικά εμβόλια «επεκτείνουν, ενισχύουν» την προστασία κατά της COVID. Βρετανοί ερευνητές ξεκίνησαν να ανακαλύψουν εάν η ανάμειξη εμβολίων είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για την προστασία των ατόμων από την COVID-19, αλλά ανακάλυψαν ότι η λήψη μιας δόσης Pfizer και στη συνέχεια μιας δεύτερης δόσης Moderna εννέα εβδομάδες αργότερα παρήγαγε στην πραγματικότητα καλύτερη απόκριση του ανοσοποιητικού συστήματος.

Η μελέτη, η οποία διεξήχθη από ερευνητές στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, εξέτασε τις αποκρίσεις του ανοσοποιητικού συστήματος 1.070 ατόμων που έλαβαν κάποιο συνδυασμό των εμβολίων Oxford-AstraZeneca, Pfizer-BioNTech, Novavax και Moderna.

Τα άτομα που έλαβαν AstraZeneca ακολουθούμενη από Moderna ή Novavax παρήγαγαν επίσης υψηλότερα αντισώματα και αποκρίσεις Τ-κυττάρων από εκείνα που έλαβαν δύο δόσεις AstraZeneca.

Μια δόση Pfizer που ακολουθήθηκε από το Novavax είχε καλύτερα αποτελέσματα από δύο δόσεις AstraZeneca, αλλά χαμηλότερη απόκριση του ανοσοποιητικού συστήματος από δύο δόσεις Pfizer. «Ενθαρρυντικά, όλα αυτά τα προγράμματα δημιούργησαν συγκεντρώσεις αντισωμάτων πάνω από αυτές του εγκεκριμένου και αποτελεσματικού προγράμματος δύο δόσεων Oxford-AstraZeneca», δήλωσε τη Δευτέρα ο καθηγητής Μάθιου Σνέιπ, Αναπληρωτής Καθηγητής Εμβολιολογίας στην Οξφόρδη και επικεφαλής ερευνητής στη δοκιμή.

«Όσον αφορά την κυτταρική ανοσία, η λήψη μιας πρώτης δόσης του εμβολίου Oxford-AstraZeneca ακολουθούμενη από οποιοδήποτε από τα άλλα εμβόλια της μελέτης δημιουργεί μια ιδιαίτερα ισχυρή απόκριση».

Σύμφωνα με τις τρέχουσες συστάσεις των CDC, οι Αμερικανοί μπορούν να αναμειγνύουν και να ταιριάζουν εμβόλια όταν λαμβάνουν τα αναμνηστικά τους εμβόλια.

Οι υγειονομικοί αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενέκριναν την ανάμειξη και την αντιστοίχιση την Τρίτη, λέγοντας ότι η ανάμειξη μπορεί να «προκαλέσει ένα διευρυμένο εύρος ανοσολογικών αντιδράσεων».

Η ανάμειξη εμβολίων θα μπορούσε να είναι ένα ζωτικό εργαλείο στις φτωχότερες χώρες που έχουν δυσκολευτεί με τη διαθεσιμότητα εμβολίων.

Μόνο το 6,3% των ανθρώπων σε χώρες χαμηλού εισοδήματος έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση, σύμφωνα με το έργο Our World in Data του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

O FDA αναμένεται να επιτρέψει την ανάμειξη και αντιστοίχιση των ενισχυτικών δόσεων εμβολίου COVID-19 αυτήν την εβδομάδα,

Νέα αποκαλυπτική έρευνα για την ανάμειξη εμβολίων

Ερευνητές εξετάζουν εάν η ανάμειξη εμβολιών μπορεί να ενισχύσει την ανοσοποίηση του πληθυσμού

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γιατί ορισμένες κοινότητες δεν έχουν εμπιστοσύνη στους γιατρούς και στις προσπάθειες δημόσιας υγείας

«Οι άνθρωποι εμπιστεύονται κυριολεκτικά στους γιατρούς την υγεία και τη ζωή τους», είπε ο Σαλέρνο. "Χωρίς εμπιστοσύνη, οι ασθενείς έχουν ελάχιστο λόγο να ακολουθούν τις συμβουλές των γιατρών τους. Δεν είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς γιατί αυτό είναι ανησυχητικό."

Τα δεδομένα υποδηλώνουν ότι περισσότεροι άνθρωποι επιστρέφουν στις δοκιμές COVID-19

Ωστόσο, η έρευνα αποκαλύπτει επίσης ότι η επίγνωση του πού μπορούν να αγοράσουν τεστ πλευρικής ροής παραμένει εμπόδιο (όπως η δυνατότητα αγοράς κιτ δοκιμών από μεγάλα σούπερ μάρκετ).

Προσωπικός  Γιατρός : Είναι ανάγκη να δοθεί παράταση στη διαδικασία εγγραφής γιατρών

‘’Είναι ανάγκη να οριστεί επακριβώς το ποιες θα είναι οι σχέσεις του προσωπικού γιατρού με τους εγγεγραμμένους σε αυτόν ασφαλισμένους και να δοθεί παράταση στη διαδικασία εγγραφής .’’ λέει ο τονίζει ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Χαλκιδικής Μάριος Πυρπασόπουλος.

Nέα Βρετανική Επιστημονική Έρευνα προειδοποιεί τις γυναίκες για τους κινδύνους της φυτοφαγικής διατροφής

Η νέα μελέτη αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για να κατανοηθεί καλύτερα ο δυνητικός κίνδυνος από τις φυτοφαγικές δίαιτες σε βάθος χρόνου και τι μπορεί να γίνει για να μετριαστούν αυτοί οι κίνδυνοι».

Σεξουαλική δυσλειτουργία, απώλεια μαλλιών που συνδέονται με Μακρά COVID

Ο Haroon, αναπληρωτής κλινικός καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Μπέρμιγχαμ, λέει ότι ένας λόγος που φάνηκε ότι οι νεότεροι άνθρωποι είχαν περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν συμπτώματα μακράς διάρκειας COVID μπορεί να είναι ότι οι ηλικιωμένοι με COVID ήταν πιο πιθανό να νοσηλευτούν και δεν συμπεριλήφθηκαν σε αυτή τη μελέτη.

Το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα μόλυνσης από ευλογιά των πιθήκων από άνθρωπο σε κατοικίδιο

Η ευλογιά των πιθήκων μπορεί να εξαπλωθεί μέσω στενής, προσωπικής επαφής, συμπεριλαμβανομένης της άμεσης επαφής με εξάνθημα, ψώρα ή σωματικά υγρά από άτομο με τον ιό ή επαφή με υφάσματα ή αντικείμενα που χρησιμοποιούνται από κάποιον που έχει τον ιό.