Ρεπορτάζ Υγείας

Κορωνοϊός θάνατοι : Τρεις άνθρωποι έχασαν την μάχη σήμερα .Δηλώσεις Μαγιορκίνη

Κορωνοϊός θάνατοι : Τρεις άνθρωποι έχασαν την μάχη σήμερα .Δηλώσεις Μαγιορκίνη

Τρεις  άνδρες έχασαν σήμερα την ζωή τους από κορωνοϊό.

Ο καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης  δήλωσε ότι ” Στην Ελλάδα ο αριθμός των συμπολιτών μας που καταλήγει εξακολουθεί να κυμαίνεται γύρω από τους 5 ανά ημέρα, σήμερα είχαμε μόλις έναν, με τάσεις σταθεροποίησης του μέσου όρου μεταξύ 5 και 6. Το μερίδιο της Αττικής στις διαγνώσεις παραμένει σε υψηλά επίπεδα, αλλά υπάρχουν κάποιες ενδείξεις σταθεροποίησης. Είναι ωστόσο νωρίς για να εξάγουμε ασφαλή συμπεράσματα. Θα περιμένουμε ακόμα μία εβδομάδα για να μπορέσουμε να το δούμε.Συγχρόνως, ο αριθμός κρουσμάτων εκτός Αττικής φαίνεται ότι παρουσιάζει ήπιες αυξητικές τάσεις με την περιγραφή συρροών και διάσπαρτων κρουσμάτων σε έναν αριθμό Περιφερειακών Ενοτήτων.’’

Στο νοσοκομείο Σωτηρία πέθανε σήμερα 10-10-2020, ένας 90χρονος με υποκείμενα νοσήματα αλλά και  ένας 82χρονος έχασε την μάχη νοσηλευόμενος διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του Ευαγγελισμού από τις 16 Σεπτεμβρίου. Ένας ακόμα ηλικιωμένος άνδρας κατέληξε στον Ευαγγελισμό ήταν  7 ετών και  νοσηλευόταν διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του νοσοκομείου από τις 12 Σεπτεμβρίου. Στην αρχή είχε εισαχθεί στον Ερυθρό Σταυρό, ενώ κατέληξε λόγω σηπτικής καταπληξίας κι ενώ έπασχε από υποκείμενα νοσήματα.

Να θυμίζουμε ότι χθες τα κρούσματα που καταγράφηκαν είναι 391 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων  συνδέονται με γνωστές συρροές και  εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι  εκ των οποίων το 55.7% άνδρες.3213 (14.8%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 8892 (40.8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών. 27 (27.6%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 90.8%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.  ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.Υπήρχε χθές ένας  ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και  θανάτους συνολικά στη χώρα. 161 (37.4%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 78 έτη και το 96.5% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

 

Ο καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης χθές στην ενημέρωση στο  Υπουργείο Υγείας, επίσης , είπε ότι Ο καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης  δήλωσε ότι στην Ελλάδα ο αριθμός των διαγνώσεων εξακολουθεί να παρουσιάζει ήπιες αυξητικές τάσεις, ξεπερνώντας τους 400 ανά ημέρα, ενώ ο αριθμός των διασωληνωμένων πέρασε τον αριθμό των 90 από εχθές και προσέγγισε τα 100, αυξάνοντας και την πίεση στο σύστημα υγείας. Για την ακρίβεια 98 σήμερα 9-10-2020, είμαστε πολύ κοντά στο 100. ‘’Θα τονίσω ακόμη μία φορά, ότι ο πυρήνας της στρατηγικής αντιμετώπισής μας παραμένει η κοινωνική απόσταση όπου είναι εφικτό, η χρήση μάσκας και η υγιεινή των χεριών. Παρακαλούμε κάθε πολίτη και ακόμα περισσότερο τους επαγγελματίες, να προστατεύσουν τους γύρω τους φορώντας τις μάσκες σωστά και με προσήλωση. Η επιδημία διατηρείται σε επίπεδα σχετικά χαμηλά στη χώρα μας με ήπιες αυξομειώσεις αλλά εκτός επιθετικής αύξησης, χάρη στη συνολική προσπάθεια που καταβάλλουμε όλοι μας.Χωρίς αυτή την προσπάθεια, την οποία και πρέπει να εντείνουμε όλοι μας, η επιδημία μπορεί να μπει σε επιθετική φάση, που ήδη βλέπουμε σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.’’ τόνισε.

9.10.2020 – Ενημέρωση για τον Κορωνοϊό από τον Επ. Καθηγητή Υγιεινής και Επιδημιολογίας ΕΚΠΑ Γκίκα Μαγιορκίνη και τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς. Βίντεο :

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Θα αυξηθεί η μεταδοτικότητα του κορωνοϊού τον χειμώνα

Ο παιδίατρος Σπύρος Μαζάνης στο healthweb για τον κορωνοϊό και την εμφάνιση στα παιδιά

Κορωνοϊός δεύτερο κύμα: Οι τρεις κύριες πηγές κρουσμάτων [pic]

Εντοπίστηκαν δύο "ορφανά" μεταλλαγμένα κρούσματα στην Ελλάδα

Μετάλλαξη κορωνοϊού: Δύο νέα "ορφανά" μεταλλαγμένα κρούσματα στην Ελλάδα.  Νέα κρούσματα της μετάλλαξης του κορωνοϊού εντοπίστηκαν στην Ελλάδα, σε δύο διαφορετικές περιοχές, στην Αττική και την Κρήτη. Η μετάλλαξη κορωνοϊού εντοπίστηκε σε δύο κρούσματα, ένα στην Αττική και ένα στην Κρήτη. Τα κρούσματα εντοπίστηκαν στην κοινότητα, γεγονός που προβληματίζει τους ειδικούς και τον ΕΟΔΥ.