Ρεπορτάζ Υγείας

Κορωνοϊός Πειραιάς: Κρούσματα σε γηροκομείο του Πειραιά

Κορωνοϊός Πειραιάς: Κρούσματα σε γηροκομείο του Πειραιά

Κορωνοϊός Πειραιάς: Κρούσματα σε γηροκομείο του Πειραιά. 18 φιλοξενούμενοι και δύο εργαζόμενοι βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό σε γηροκομείο του Πειραιά

4 ασθενείς διεκομίσθησαν στο Αττικό ενώ το γηροκομείο εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία γνωστοποιεί πως τα κρούσματα εντοπίστηκαν στο πλαίσιο προληπτικού ελέγχου, που υποβάλλει το ίδρυμα όλο το προσωπικό του, ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Η ανακοίνωση: «Η διοίκηση του Ν.Π.Ι.Δ. με την επωνυμία «Άσυλον Πενήτων Βασ. Αθανασίου Πρωθιερέως – Γηροκομείον Πειραιώς» ανακοινώνει 20 συνολικά επιβεβαιωμένα κρούσματα Covid-19, εκ των οποίων δύο αφορούν σε νοσηλευτικό προσωπικό, τα οποία ανιχνεύτηκαν στο πλαίσιο προληπτικού ελέγχου που υποβάλλει το Ίδρυμα όλο το προσωπικό σε πυκνά τακτά χρονικά διαστήματα και δέκα οκτώ που αφορούν σε τροφίμους. Τα κρούσματα στους τροφίμους προέκυψαν κατόπιν ελέγχου του ΕΟΔΥ μετά από άμεσο αίτημα του Ιδρύματος και την ενημέρωση που του παρείχε αναφορικά με τις δύο θετικές νοσηλεύτριες, ενώ άπαντα είναι ασυμπτωματικά. Πέραν των ανωτέρω τακτικών ελέγχων για covid-19, στο πλαίσιο των αυστηρών προληπτικών μέτρων που εφαρμόζονται με εντολές της διοίκησης και του ιατρικού προσωπικού, το σύνολο του προσωπικού και των τροφίμων έχει υποβληθεί σε εμβολιασμό ενάντια στη γρίπη και τον πνευμονιόκοκκο. Ακολουθείτε το προβλεπόμενο πρωτόκολλο».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Οριακή κατάσταση σε Θεσσαλονίκη και Λάρισα

Ανανεώθηκε ο Χάρτης Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας

Τι αλλάζει από σήμερα στα μέσα μαζικής μεταφοράς

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Για 6 ακόμη μήνες μπορούν να παραμείνουν στο ΕΣΥ γιατροί που συνταξιοδοτούνται στο τέλος του 2021

Γιατροί ΕΣΥ σύνταξη: Mε απόφαση του Υπουργού Υγείας δύνανται να προστίθενται περισσότερες ειδικότητες πέραν αυτών που ορίζει η παρούσα τροπολογία, καθώς και να παρατείνεται η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων.

Μετάλλαξη Όμικρον: Τι λέει ο ασθενής μηδέν της νέας παραλλαγής στην Ελλάδα

Μετάλλαξη Όμικρον: Ο κ. Αγγελάκης ήρθε στη χώρα, πριν την ισχύ των μέτρων που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση για τους ταξιδιώτες από χώρες της νότιας Αφρικής. Ο ίδιος έκανε τρεις ελέγχους, από την άφιξή του στις 26 Νοεμβρίου, οι οποίοι ήταν ωστόσο αρνητικοί. Η νόσησή του διαγνώστηκε τελικά στο τέταρτο rapid test.

Πράσινο φως για την επίσπευση της τρίτης δόσης εμβολίου στο 4μηνο

Τρίτη δόση εμβολίου 4μηνο: Οι ανακοινώσεις θα γίνουν από τον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, κ. Μάριο Θεμιστοκλέους, ακριβώς μετά την λύση της συνεδρίασης της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, έτσι ώστε να προσδιοριστεί πλήρως ο χρόνος χορήγησης της τρίτης δόσης του εμβολίου έναντι της νόσου COVID-19.

Σενάρια για την επέκταση υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού - Τι εξετάζει η κυβέρνηση

Έκκληση κάνουν οι ειδικοί σε όλους τους πολίτες να κάνουν τα δωρεάν self test που θα χορηγηθούν δωρεάν, το διάστημα 6-12 Δεκεμβρίου, συμβάλλοντας έτσι στον περιορισμό της διασποράς.

79 επιβεβαιωμένα κρούσματα της "όμικρον" στην ΕΕ έχει καταγράψει το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC), όλα ήπια ή ασυμπτωματικά

Όσον αφορά τα δεδομένα για τη μεταδοτικότητα της παραλλαγής, το ECDC επισημαίνει ότι προκαταρκτικά δεδομένα από τη Νότια Αφρική δείχνουν ότι μπορεί να έχει σημαντικό πλεονέκτημα ανάπτυξης έναντι της μετάλλαξης Δέλτα. Εάν αυτό ισχύει, η Όμικρον αναμένεται, βάσει των μαθηματικών μοντέλων, να προκαλέσει πάνω από το ήμισυ όλων των λοιμώξεων SARS-CoV-2 στην ΕΕ/ΕΟΧ τους επόμενους μήνες.

Τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα covid αυξήθηκαν σε 8.561 την Τετάρτη από 4.373 μια ημέρα νωρίτερα στη Νότια Αφρική

Η παραλλαγή όμικρον ανιχνεύθηκε σε πέντε από τις εννέα επαρχίες της Νότιας Αφρικής και αντιπροσώπευε το 74% των γονιδιωμάτων του ιού που προσδιορίστηκε η αλληλουχία τον Νοέμβριο, ανακοίνωσε την Τετάρτη το Εθνικό Ινστιτούτο Μεταδοτικών Ασθενειών της χώρας.