Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Ρεπορτάζ Υγείας

Κορωνοϊός Lockdown: 93% η αύξηση των τραυματισμών από μπαταρίες σε παιδιά κατά το 1ο επτάμηνο της πανδημίας

Κορωνοϊός Lockdown: 93% η αύξηση των τραυματισμών από μπαταρίες σε παιδιά κατά το 1ο επτάμηνο της πανδημίας

Οι πιο σοβαροί τραυματισμοί συνήθως σχετίζονται με μπαταρίες διαμέτρου 20 mm, περίπου στο μέγεθος ενός νικελίου, επειδή είναι πιθανό να συσσωρευτούν στον οισοφάγο ενός μικρού παιδιού", προειδοποίησε η Ακαδημία AAP

Κορωνοϊός Lockdown: Ενώ οι επισκέψεις τραυματισμών στην αίθουσα έκτακτης ανάγκης σημείωσαν συνολική πτώση κατά τους πρώτους επτά μήνες της πανδημίας, αυτές που αφορούσαν παιδιά και μπαταρίες σημείωσαν αύξηση 93%. Μια έκθεση της Επιτροπής για την Ασφάλεια των Καταναλωτών (CPSC) που δημοσιεύθηκε τον Ιανουάριο ανέφερε την απότομη αύξηση ατυχημάτων σε παιδιά ηλικίας 5-9 ετών και είπε ότι ενώ οι περισσότεροι τραυματισμοί αφορούσαν κατάποση, μερικοί περιελάμβαναν προβλήματα ξένου σώματος, όπως όταν μια μπαταρία ήταν γεμισμένη σε ένα αυτί ή μύτη. Η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής (AAP), η οποία έχει μια Ειδική Ομάδα Μπαταρίας, εκτιμά ότι περισσότεροι από 2.500 τραυματισμοί μπαταριών σε παιδιά συμβαίνουν κάθε χρόνο. Οι μπαταρίες βρίσκονται σε τηλεχειριστήρια, κεριά χωρίς φλόγες, ζυγαριά μπάνιου και άλλες οικιακές συσκευές, όπως πάνινα παπούτσια, ρολόγια και αριθμομηχανές.

Μπορούν να προκαλέσουν σοβαρά εγκαύματα ιστών σε μόλις δύο ώρες και να οδηγήσουν σε δια βίου τραυματισμούς.

Εάν υπάρχει υποψία ότι ένα παιδί έχει καταπιεί μια μπαταρία κουμπιού ή έχει τοποθετήσει μία στη μύτη ή το αυτί του, συνιστάται άμεση φροντίδα έκτακτης ανάγκης. Η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής συνιστά επίσης να καλέσετε την Εθνική Γραμμή άμεσης κατάποσης μπαταρίας για βοήθεια στο 1-800-498-8666.

Σημάδια που θα μπορούσαν να υποδηλώνουν ότι ένα παιδί έχει καταπιεί μπαταρία μπορεί να περιλαμβάνει συριγμό, σάλιασμα, πόνο στην κοιλιά ή στο στήθος, βήχα, φραγμό ή πνιγμό.

Εκτός από τη σημαντική αύξηση που παρατηρήθηκε κατά τους πρώτους μήνες της πανδημίας, η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής αναφέρει ότι ο αριθμός των παιδιών με σοβαρό τραυματισμό ή θάνατο υπερδιπλασιάστηκε τα πέντε έτη μεταξύ του 2006 και του 2010 σε σύγκριση με τα προηγούμενα πέντε χρόνια.

“Οι πιο σοβαροί τραυματισμοί συνήθως σχετίζονται με μπαταρίες διαμέτρου 20 mm, περίπου στο μέγεθος ενός νικελίου, επειδή είναι πιθανό να συσσωρευτούν στον οισοφάγο ενός μικρού παιδιού”, προειδοποίησε η Ακαδημία AAP. “Εάν μια μπαταρία λιθίου με νομίσματα τοποθετηθεί στον οισοφάγο, μπορεί να προκαλέσει τραυματισμό ιστού και νέκρωση εντός ωρών, οδηγώντας σε διάτρηση ή θάνατο εάν δεν αφαιρεθεί επειγόντως.”

Η Επιτροπή Ασφάλειας Καταναλωτικών Προϊόντων CPSC διαπίστωσε επίσης μια απότομη αύξηση των τραυματισμών που σχετίζονται με καθαριστικά, τα οποία ανέφερε “είναι πιθανοί επειδή καθώς οι καταναλωτές έμειναν σπίτι και έκαναν περισσότερη καθαριότητα, οι τραυματισμοί αυξήθηκαν.”

“Αυτοί περιελάμβαναν τραυματισμούς από πακέτα υγρών πλυντηρίων, τα οποία εξακολουθούν να αποτελούν σοβαρό κίνδυνο και για τα μικρά παιδιά σε περίπτωση κατάποσης και – ολοένα και περισσότερο – για τους ηλικιωμένους, που πάσχουν από οφθαλμικούς τραυματισμούς”, δήλωσε η Επιτροπή CPSC.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Κατάποση μικρής μπαταρίας από παιδί

Πως να αντιδράσετε αν καταπιεί μπαταρία το παιδί σας

Ρομπότ αφαιρεί από το στομάχι αντικείμενα που καταπίνουμε κατά λάθος

Μελέτη δείχνει ραγδαία αύξηση μικρών αντικειμένων από παιδιά

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ποιες ευρωπαϊκές χώρες έχουν κουνούπια τίγρεις;

Κουνούπι τίγρης Ευρώπη: Το κλιματικό φαινόμενο Ελ Νίνιο, σε συνδυασμό με την κλιματική αλλαγή, έκαναν το 2023 την πιο ζεστή χρονιά που έχει καταγραφεί και αυτό οδήγησε σε υψηλότερες βροχοπτώσεις και υγρασία - ευνοϊκές συνθήκες για τα κουνούπια.

Η μετακίνηση από τον καναπέ φέρνει υγιή γήρανση - Μελέτη βρίσκει οφέλη

«Η πολύ ισχυρή πρότασή μου είναι να σκεφτείτε στη δουλειά να αποκτήσετε ένα όρθιο γραφείο, αν μπορείτε, ή ακόμη και ένα χώρο γραφείου για διάδρομο, εάν μπορείτε και έχετε τον χώρο», είπε ο Freeman. «Αν κάθεστε για περισσότερα από 30 λεπτά τη φορά, αυτό είναι μάλλον πολύ μεγάλο και θέλετε πραγματικά να προσπαθήσετε να κινηθείτε λίγο».

Ένα στα πέντε παιδιά παγκοσμίως έχει υπερβολικό βάρος

Παχυσαρκία: Το υπερβολικό βάρος μεταξύ παιδιών και εφήβων συνδέθηκε με ένα μείγμα εγγενών, συμπεριφορικών, περιβαλλοντικών και κοινωνικοπολιτισμικών επιρροών που χρειάζονται προσοχή και άμεση παρέμβαση.

Πανελλήνιος Σύλλογος Εργαζομένων ΕΟΔΥ: Κραυγή αγωνίας για το προσωπικό

Πανελλήνιος Σύλλογος Εργαζομένων ΕΟΔΥ: Γιατί τα συναρμόδια Υπουργεία Υγείας και Εσωτερικών δεν δίνουν τη δυνατότητα στους φορείς να προσλαμβάνουν συμβασιούχους αντί για εργολάβους, που καταφανώς κοστίζουν περισσότερο;

Close Icon