Ρεπορτάζ Υγείας

Κορωνοϊός Lockdown: 93% η αύξηση των τραυματισμών από μπαταρίες σε παιδιά κατά το 1ο επτάμηνο της πανδημίας

Κορωνοϊός Lockdown: 93% η αύξηση των τραυματισμών από μπαταρίες σε παιδιά κατά το 1ο επτάμηνο της πανδημίας

Οι πιο σοβαροί τραυματισμοί συνήθως σχετίζονται με μπαταρίες διαμέτρου 20 mm, περίπου στο μέγεθος ενός νικελίου, επειδή είναι πιθανό να συσσωρευτούν στον οισοφάγο ενός μικρού παιδιού", προειδοποίησε η Ακαδημία AAP

Κορωνοϊός Lockdown: Ενώ οι επισκέψεις τραυματισμών στην αίθουσα έκτακτης ανάγκης σημείωσαν συνολική πτώση κατά τους πρώτους επτά μήνες της πανδημίας, αυτές που αφορούσαν παιδιά και μπαταρίες σημείωσαν αύξηση 93%. Μια έκθεση της Επιτροπής για την Ασφάλεια των Καταναλωτών (CPSC) που δημοσιεύθηκε τον Ιανουάριο ανέφερε την απότομη αύξηση ατυχημάτων σε παιδιά ηλικίας 5-9 ετών και είπε ότι ενώ οι περισσότεροι τραυματισμοί αφορούσαν κατάποση, μερικοί περιελάμβαναν προβλήματα ξένου σώματος, όπως όταν μια μπαταρία ήταν γεμισμένη σε ένα αυτί ή μύτη. Η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής (AAP), η οποία έχει μια Ειδική Ομάδα Μπαταρίας, εκτιμά ότι περισσότεροι από 2.500 τραυματισμοί μπαταριών σε παιδιά συμβαίνουν κάθε χρόνο. Οι μπαταρίες βρίσκονται σε τηλεχειριστήρια, κεριά χωρίς φλόγες, ζυγαριά μπάνιου και άλλες οικιακές συσκευές, όπως πάνινα παπούτσια, ρολόγια και αριθμομηχανές.

Μπορούν να προκαλέσουν σοβαρά εγκαύματα ιστών σε μόλις δύο ώρες και να οδηγήσουν σε δια βίου τραυματισμούς.

Εάν υπάρχει υποψία ότι ένα παιδί έχει καταπιεί μια μπαταρία κουμπιού ή έχει τοποθετήσει μία στη μύτη ή το αυτί του, συνιστάται άμεση φροντίδα έκτακτης ανάγκης. Η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής συνιστά επίσης να καλέσετε την Εθνική Γραμμή άμεσης κατάποσης μπαταρίας για βοήθεια στο 1-800-498-8666.

Σημάδια που θα μπορούσαν να υποδηλώνουν ότι ένα παιδί έχει καταπιεί μπαταρία μπορεί να περιλαμβάνει συριγμό, σάλιασμα, πόνο στην κοιλιά ή στο στήθος, βήχα, φραγμό ή πνιγμό.

Εκτός από τη σημαντική αύξηση που παρατηρήθηκε κατά τους πρώτους μήνες της πανδημίας, η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής αναφέρει ότι ο αριθμός των παιδιών με σοβαρό τραυματισμό ή θάνατο υπερδιπλασιάστηκε τα πέντε έτη μεταξύ του 2006 και του 2010 σε σύγκριση με τα προηγούμενα πέντε χρόνια.

“Οι πιο σοβαροί τραυματισμοί συνήθως σχετίζονται με μπαταρίες διαμέτρου 20 mm, περίπου στο μέγεθος ενός νικελίου, επειδή είναι πιθανό να συσσωρευτούν στον οισοφάγο ενός μικρού παιδιού”, προειδοποίησε η Ακαδημία AAP. “Εάν μια μπαταρία λιθίου με νομίσματα τοποθετηθεί στον οισοφάγο, μπορεί να προκαλέσει τραυματισμό ιστού και νέκρωση εντός ωρών, οδηγώντας σε διάτρηση ή θάνατο εάν δεν αφαιρεθεί επειγόντως.”

Η Επιτροπή Ασφάλειας Καταναλωτικών Προϊόντων CPSC διαπίστωσε επίσης μια απότομη αύξηση των τραυματισμών που σχετίζονται με καθαριστικά, τα οποία ανέφερε “είναι πιθανοί επειδή καθώς οι καταναλωτές έμειναν σπίτι και έκαναν περισσότερη καθαριότητα, οι τραυματισμοί αυξήθηκαν.”

“Αυτοί περιελάμβαναν τραυματισμούς από πακέτα υγρών πλυντηρίων, τα οποία εξακολουθούν να αποτελούν σοβαρό κίνδυνο και για τα μικρά παιδιά σε περίπτωση κατάποσης και – ολοένα και περισσότερο – για τους ηλικιωμένους, που πάσχουν από οφθαλμικούς τραυματισμούς”, δήλωσε η Επιτροπή CPSC.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Κατάποση μικρής μπαταρίας από παιδί

Πως να αντιδράσετε αν καταπιεί μπαταρία το παιδί σας

Ρομπότ αφαιρεί από το στομάχι αντικείμενα που καταπίνουμε κατά λάθος

Μελέτη δείχνει ραγδαία αύξηση μικρών αντικειμένων από παιδιά

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Σε μίνι lockdown από σήμερα Καβάλα, Ημαθία, Πιερία και Πέλλα - Ποια μέτρα ισχύουν

Στο επίπεδο 4 (κόκκινο) του Επιδημιολογικού Χάρτη της χώρας, σε καθεστώς μίνι lockdown εντάχθηκαν από σήμερα Παρασκευή στις 6 το πρωί, οι Περιφερειακές Ενότητες Καβάλας, Ημαθίας, Πιερίας και Πέλλας.

Κορωνοϊός: 8.858 ως σήμερα τα κρούσματα της ινδικής μετάλλαξης στη χώρα - 3.711 κρούσματα σε Αττική

Κορωνοϊός μεταλλάξεις (16/9): Από την έναρξη λειτουργίας του Εθνικού Δικτύου Γονιδιωματικής Επιτήρησης του ιού SARS-CoV-2 μέχρι σήμερα έχουν ελεγχθεί στην επικράτεια συνολικά 32.020 δείγματα από εγχώρια κρούσματα. Εξ αυτών 28.209 προέρχονται από τυχαία επιλογή δειγμάτων, 3.071 προέρχονται από στοχευμένη λήψη ή επιλογή δειγμάτων και για 740 δείγματα δεν είναι διαθέσιμος ο τρόπος επιλογής.

Συνεχίζουν να λειτουργούν επτά ΜΕΓΑ εμβολιαστικά κέντρα

Επιχείρηση «Ελευθερία»: Στα 7 ΜΕΓΑ εμβολιαστικά κέντρα σήμερα εργάζονται στα εμβολιαστικά μας κέντρα για τη διενέργεια εμβολιασμών σε όλη τη χώρα περισσότεροι από 5.000 εργαζόμενοι και από την πρώτη μέρα που ξεκινήσαμε περισσότεροι από 30.000 έχουν συμμετάσχει στην Επιχείρηση «Ελευθερία».

Τα "όπλα" για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού - Εμβολιασμός και τέστινγκ

Παρά τον μεγάλο αριθμό μολύνσεων από κορωνοϊό στις μικρότερες ηλικίες, ελέω και της κατακόρυφης αύξησης του αριθμού τεστ στους ανήλικους, η πανδημία δείχνει εικόνα αποκλιμάκωσης στη χώρα τις τελευταίες ημέρες, γεγονός που μαρτυρούν και οι μειωμένες εισαγωγές στα νοσοκομεία.

Το άτμισμα συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο διατροφικών διαταραχών μεταξύ των φοιτητών των ΗΠΑ

Τα αποτελέσματα δημοσιοποιήθηκαν λίγο πριν από την καθυστερημένη απόφαση της περασμένης Πέμπτης από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) σχετικά με το αν θα επιτραπεί η παραμονή της μάρκας Juul στην αγορά.

Περισσότεροι από 2.300 άνθρωποι πέθαναν από χολέρα πρόσφατα στη Νιγηρία

«Πρέπει να παραμείνουμε συνειδητοί ότι αυτές οι πολλαπλές επιδημίες μπορούν να επιβαρύνουν περαιτέρω το σύστημα υγείας μας», δήλωσε στο Associated Press ο γενικός διευθυντής του CDC της Νιγηρίας Chikwe Ihekweazu