Ρεπορτάζ Υγείας

Κορωνοϊός Κρούσματα 19/06: 394 νέες λοιμώξεις σήμερα

Κορωνοϊός Κρούσματα 19/06: 394 νέες λοιμώξεις σήμερα

Κορωνοϊός Κρούσματα 19/06: 394 λοιμώξεις από το νέο ιό στη χώρα, με τους διασωληνωμένους να ανέρχονται στους 301, ενώ το τελευταίο εικοσιτετράωρο καταγράφηκαν 20 θάνατοι.

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν από τον ΕΟΔΥ τις τελευταίες 24 ώρες είναι 394. Ο αριθμός των θανάτων ανήλθε σε 20. Ο αριθμός των διασωληνωμένων έφτασε τους 301.

Από την έναρξη της πανδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 12.534 θάνατοι.

Αναλυτικά οι πίνακες του ΕΟΔΥ

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Κορωνοϊός 18/06 – 469 νέα κρούσματα – 20 νεκροί – 307 διασωληνωμένοι

Κορωνοϊός 17/06 – 519 νέα κρούσματα – 16 νεκροί – 321 διασωληνωμένοι

Καθυστερεί το άνοιγμα της αγοράς το Ηνωμένο Βασίλειο λόγω της παραλλαγής δέλτα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Το 50% των ασθενών με HIV είναι τουλάχιστον 50 ετών και διατρέχει τον κίνδυνο αδυναμίας και συννοσηροτήτων

"Βρισκόμαστε τώρα σε μια εντελώς νέα εποχή όπου το να ζεις στα 70, 80 και ακόμη και 90 σου με HIV είναι πλέον εφικτό και γίνεται όλο και πιο συνηθισμένο. Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι κάνουμε ό,τι μπορούμε, κοινωνικά, σωματικά και ιατρικά, για να διασφαλίσουμε ότι τα άτομα που ζουν με τον ιό HIV ζουν όσο το δυνατόν πιο υγιεινά όσο φτάνουν τα τελευταία τους χρόνια».

Αφρικανική σκόνη: Οδηγίες για τις ευπαθείς ομάδες από την Ε.Πν.Ελ.

Αφρικανική σκόνη: Η αφρικανική σκόνη μεταφέρει σωματίδια που μπορούν να συνδυαστούν με γύρη, βακτήρια και μύκητες, σχηματίζοντας ένα επικίνδυνο και δυνητικά τοξικό μείγμα για το ανθρώπινο σώμα, ειδικά το αναπνευστικό σύστημα.

Τα μυστικά για την κατάλληλη επιλογή υδατανθράκων

Εκτός από το είδος των υδατανθράκων λάβετε υπόψη σας και τον γλυκαιμικό δείκτη των τροφίμων που επιλέγετε, συμβουλεύουν οι επιστήμονες. Ο γλυκαιμικός δείκτης (GI) ενός τροφίμου δείχνει πόσο γρήγορα θα αυξηθεί το σάκχαρο στο αίμα μετά την κατανάλωσή του, σε κλίμακα από 0 έως 100. Τρόφιμα με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη GI (πάνω από 70) πέπτονται εύκολα και προκαλούν γρήγορη αύξηση του σακχάρου στο αίμα.