Ρεπορτάζ Υγείας

Κορωνοϊός Κόσμος: Η εκπαίδευση βλάφτηκε, ωστόσο, η καινοτομία εμπνεύστηκε από την πανδημία

Κορωνοϊός Κόσμος: Η εκπαίδευση βλάφτηκε, ωστόσο, η καινοτομία εμπνεύστηκε από την πανδημία

Σε μια τέτοια περίπτωση, οι εκπαιδευτικοί χρησιμοποίησαν την πανδημία για να εμπλέξουν τους μαθητές σε έρευνα μικροβιολογίας σε πραγματικό χρόνο. Ένα άλλο έργο χρησιμοποιεί την πανδημία ως μελέτη περίπτωσης για την ανάπτυξη σχεδίων μαθημάτων λυκείου σχετικά με επιδημίες μολυσματικών ασθενειών.

Κορωνοϊός Κόσμος: Πώς επηρέασε η πανδημία COVID-19 την εκπαίδευση; Αρκετά έργα που εστιάζουν στον τρόπο με τον οποίο η εξ αποστάσεως μάθηση επηρέασε την εκπαίδευση – και διευρύνθηκαν τα κενά ανισότητας – χρηματοδοτούνται από το Εθνικό Ίδρυμα Επιστημών. Η μετάβαση στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19 σηματοδότησε την έναρξη ενός μαζικού πειράματος στο εκπαιδευτικό σύστημα των ΗΠΑ.

Τον Μάρτιο του 2020, οι εκπαιδευτικοί, οι διαχειριστές και οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής αναγκάστηκαν να βρουν νέους τρόπους για να διατηρήσουν τους μαθητές ασφαλείς και υγιείς ενώ προσπαθούσαν να ελαχιστοποιήσουν τις μαθησιακές απώλειες. Η εξ αποστάσεως μάθηση έκανε ιδιαίτερα πρακτικά μαθήματα επιστήμης και τεχνολογίας ένα δύσκολο πρόβλημα επίλυσης.

Λειτούργησαν όμως αυτές οι προσπάθειες; Το Εθνικό Ίδρυμα Επιστημών έχει χορηγήσει περισσότερα από 200 εκατομμύρια δολάρια που καλύπτουν 1.200 επιχορηγήσεις για να μάθουν, πολλά από αυτά για μελέτες σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο η COVID-19 έχει επηρεάσει την προσχολική ηλικία έως τη μεταπτυχιακή εκπαίδευση, ιδιαίτερα στις επιστήμες, την τεχνολογία, τη μηχανική και τα μαθηματικά (STEM).

Αρκετά έργα επικεντρώνονται στη μετάβαση από την προσωπική στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση, όπως ένα που διαπίστωσε ότι τα προβλήματα τεχνολογίας και διαδικτύου διέκοψαν τη μάθηση περίπου 1 στους 6 προπτυχιακούς φοιτητές STEM. Άλλες ομάδες εξετάζουν πώς η πανδημία ανέδειξε ή επιδείνωσε τις υπάρχουσες ανισότητες, όπως λιγότερη πρόσβαση στο διαδίκτυο σε αγροτικές περιοχές και δυσανάλογα μεγαλύτερες μαθησιακές απώλειες μεταξύ φοιτητών χαμηλού εισοδήματος και μειονοτήτων.

Μερικά έργα εξετάζουν επίσης πώς οι στρεσσογόνοι παράγοντες όπως η στέγαση, το φαγητό και η έλλειψη παιδικής φροντίδας επηρέασαν την ψυχική υγεία των μαθητών. Αν και μεγάλο μέρος αυτής της εργασίας θα εντοπίσει, θα χαρακτηρίσει και θα ποσοτικοποιήσει τις αρνητικές επιπτώσεις της πανδημίας, η έρευνα μπορεί επίσης να εντοπίσει προσεγγίσεις που λειτούργησαν καλά σε αυτούς τους απρόβλεπτους καιρούς.

Σε μια τέτοια περίπτωση, οι εκπαιδευτικοί χρησιμοποίησαν την πανδημία για να εμπλέξουν τους μαθητές σε έρευνα μικροβιολογίας σε πραγματικό χρόνο. Ένα άλλο έργο χρησιμοποιεί την πανδημία ως μελέτη περίπτωσης για την ανάπτυξη σχεδίων μαθημάτων λυκείου σχετικά με επιδημίες μολυσματικών ασθενειών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Χιλιάδες αιτήσεις ειδικευμένων σπουδαστών νοσηλευτικής απορρίπτονται επειδή δεν υπάρχουν αρκετοί καθηγητές.

Περίπου 86 εκατομμύρια παιδιά στη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική δεν έχουν ακόμη επιστρέψει στη σχολική τάξη

"Έκρηξη" ψηφιακών υπηρεσιών στο σπίτι λόγω πανδημίας - Τι δείχνει νέα έρευνα

Κορωνοϊός : Πολυδιάστατη η κρίση που δημιούργησε στο Ισραήλ

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Κορωνοϊός: 384 νέα κρούσματα της ινδικής μετάλλαξης στη χώρα - Εκ των οποίων 2 της Δέλτα plus

Κορωνοϊός Μεταλλάξεις 28/10: Μεταξύ των 30.814 τυχαία επιλεγμένων δειγμάτων στην επικράτεια, τα τέσσερα πιο συχνά στελέχη ειδικού ενδιαφέροντος ή υπό παρακολούθηση που έχουν απομονωθεί είναι το Alpha, με ποσοστό 50,51%, ακολουθούμενο από το Delta με ποσοστό 33,82%, το B.1.1.318 (Variant E484K) με ποσοστό 7,60%, και το Beta με ποσοστό 1,08%.

Οι αλλεργίες στα φιστίκια είναι μια από τις πιο κοινές αιτίες σοβαρών αλλεργικών κρίσεων και η πιο κοινή τροφική αλλεργία σε παιδιά κάτω των 18 ετών.

Σε κλινικές μελέτες, οι πιο συχνές ανεπιθύμητες ενέργειες ήταν πόνος στο στομάχι, έμετος, αίσθημα αδιαθεσίας, φαγούρα ή κάψιμο στο στόμα, ερεθισμός του λαιμού, βήχας, καταρροή, φτέρνισμα, σφίξιμο στο λαιμό, συριγμός, δύσπνοια, φαγούρα στο δέρμα, κνίδωση και φαγούρα στα αυτιά.

Οι εγγραφές στη λίστα αναμονής και οι μεταμοσχεύσεις ήπατος που συνδέονται με την αλκοολική ηπατίτιδα αυξάνονται κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19

Οι διατροφικές οδηγίες από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC) συνιστούν όχι περισσότερο από ένα ποτό την ημέρα για τις γυναίκες και δύο για τους άνδρες.

Δείτε τους κινδύνους που ενέχουν οι διατροφικές διαταραχές στην παιδική και εφηβική ηλικία

Ψυχική και αναπτυξιακή καθυστέρηση λόγω της εμμονικής ενασχόλησης με το φαγητό που υποβαθμίζει τη ζωή και την ομαλή λειτουργικότητα του παιδιού και του εφήβου

Στα ύψη η θετικότητα στη Β. Ελλάδα-Σε ποιες περιοχές το ποσοστό υπερβαίνει το 1%

Κορωνοϊός Θετικότητα: Την ίδια ώρα, χαμηλά ποσοστά θετικότητας καταγράφονται στην περιφερειακή ενότητα Αττικής όπου κυμαίνονται μεταξύ 0,32% στην ανατολική Αττική και 0,57% στον κεντρικό τομέα.