Ρεπορτάζ Υγείας

Κορωνοϊός ΗΠΑ: Στο Τέξας, που πλημμυρίζει από την Covid, οι ασθενείς πεθαίνουν εγκλωβισμένοι σε αγροτικά νοσοκομεία

Κορωνοϊός ΗΠΑ: Στο Τέξας, που πλημμυρίζει από την Covid, οι ασθενείς πεθαίνουν εγκλωβισμένοι σε αγροτικά νοσοκομεία

Η εγκατάσταση Bellville δεν έχει σχεδιαστεί για να διαθέτει μονάδα εντατικής θεραπείας, αλλά όπως πολλές, λόγω ανάγκης, έπρεπε να διαμορφώσει μία. "Έχουμε έναν κρίσιμο, επιπέδου ΜΕΘ ασθενή Covid-θετικό στην αγροτική μας εγκατάσταση που φροντίζουμε για 11 ημέρες επειδή δεν μπορούμε να του βρούμε υψηλότερο επίπεδο φροντίδας", δήλωσε ο Poulter.

Κορωνοϊός ΗΠΑ: Στο Τέξας, που πλημμυρίζει από την Covid, οι ασθενείς πεθαίνουν εγκλωβισμένοι σε αγροτικά νοσοκομεία. Η 72χρονη Καρμέλα, η οποία έπαθε καρδιακή προσβολή και δεν μπορούσε να μεταφερθεί σε εξειδικευμένη εγκατάσταση, φαίνεται να περιμένει στο Ιατρικό Κέντρο Bellville στο Τέξας – μία από τις πολλές αγροτικές κλινικές της πολιτείας που είναι γεμάτη από ασθενείς με Covid – την 1η Σεπτεμβρίου 2021.

Ο Ντάνιελ Γουίλκινσον επέζησε δύο περιηγήσεων στο Αφγανιστάν, αλλά πέθανε από επιπλοκές από χολόλιθους, επιδεινούμενες αργά καθώς οι ανεπαρκώς εξοπλισμένοι γιατροί του κοιτούσαν αβοήθητοι.

Ο Wilkinson, 46 ετών, έζησε μόνο 90 ​​λεπτά με το αυτοκίνητο ή 30 λεπτά με ελικόπτερο από το Χιούστον, διάσημο για τα κορυφαία νοσοκομεία. Το πρόβλημα είναι ότι το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης του Τέξας έχει κυριευτεί εντελώς από ανθρώπους που πάσχουν από την παραλλαγή Delta του κορωνοϊού. Σε αυτό το πλούσιο κράτος, 14.700 άνθρωποι νοσηλεύτηκαν από την 1η Σεπτεμβρίου, ακριβώς κάτω από το ρεκόρ που είχε οριστεί τον Ιανουάριο καθώς το χειμερινό κύμα Covid προκάλεσε όλεθρο σε όλη την Αμερική. «Στις προηγούμενες αυξήσεις, κρατήσαμε λίγο περισσότερους από 750 ασθενείς. Αυτή τη στιγμή τρέχουμε μεταξύ 820 και 850 ασθενών, οπότε τα νοσοκομεία είναι αρκετά γεμάτα », δήλωσε η Roberta Schwartz, εκτελεστική αντιπρόεδρος του Houston Methodist Hospital, το οποίο είναι στην πραγματικότητα μια ομάδα νοσοκομείων.

Τα πράγματα είναι τόσο άσχημα που μια αίθουσα συνεδριάσεων σε μία από τις εγκαταστάσεις χρησιμοποιείται για τη θεραπεία ασθενών. Έτσι, οι αγροτικές εγκαταστάσεις υγείας αναγκάζονται να διατηρούν ασθενείς για τους οποίους δεν είναι εξοπλισμένες να φροντίζουν – όπως ο Wilkinson. Εισήχθη στις 21 Αυγούστου στο μοναδικό νοσοκομείο του νομού του, ένα τετράγωνο από το σπίτι του στην πόλη Μπέλβιλ, με 4.000 κατοίκους. Το νοσοκομείο δεν είχε τον εξοπλισμό για την αφαίρεση των χολόλιθών του, έτσι προσπάθησε να οργανώσει μεταφορά με ελικόπτερο σε άλλο νοσοκομείο. “Το προσωπικό μας και ο γιατρός μας εργάστηκαν ασταμάτητα για πάνω από έξι ώρες προσπαθώντας να τον μεταφέρουν σε κέντρο τριτοβάθμιας περίθαλψης οπουδήποτε”, δήλωσε ο Daniel Bonk, Διευθύνων Σύμβουλος του Ιατρικού Κέντρου Bellville. «Ο γιατρός μας στα επείγοντα εκείνη τη στιγμή μπήκε στο Facebook προσπαθώντας να τον μεταφέρει», είπε ο Μπονκ. Ένας γιατρός κοντά στην πρωτεύουσα του Τέξας, Όστιν, προσφέρθηκε να πάρει τον Γουίλκινσον, και μετά τηλεφώνησε πέντε λεπτά αργότερα για να πει ότι δεν υπήρχε χώρος στο νοσοκομείο του.

– Βρες ένα κρεβάτι, με κάποιον τρόπο – «Λαμβάνουμε μερικές κλήσεις καθημερινά από επικεφαλής αγροτικών νοσοκομείων που προσπαθούν να βρουν μανιωδώς ένα μέρος για να στείλουν αυτούς τους ασθενείς», δήλωσε ο John Henderson, πρόεδρος του Οργανισμού Αγροτικών και Κοινοτικών Νοσοκομείων του Τέξας. Το απέραντο Τέξας διαθέτει 158 τέτοιες εγκαταστάσεις, περισσότερες από οποιαδήποτε άλλη πολιτεία των ΗΠΑ. Είπε ότι η περίπτωση του Wilkinson δεν ήταν μεμονωμένη. «Θα έλεγα κάθε μέρα αυτήν την εβδομάδα ότι είχαμε μια κατάσταση που δεν τελείωσε καλά και είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο ενός ασθενούς», είπε ο Χέντερσον.

Σωλήνες δειγμάτων αίματος φαίνονται στο εργαστήριο του Ιατρικού Κέντρου Bellville στην πολιτεία του Τέξας, όπου τα νοσοκομεία είναι γεμάτα λόγω νοσηλειών ρεκόρ Covid-19. Το προσωπικό του νοσοκομείου αισθάνεται ανίσχυρο και συγκλονισμένο από την ξέφρενη αναζήτηση για κρεβάτια νοσοκομείου κάπου μεγαλύτερα και πιο εξοπλισμένα. «Χάνουμε» μια νοσοκόμα ουσιαστικά κάθε μέρα, επειδή αυτή η νοσοκόμα πρέπει να καλέσει όλα τα νοσοκομεία στις γύρω περιοχές για να αποδείξει ότι κάνουμε τη δέουσα επιμέλειά μας για να πάμε τους ασθενείς αλλού », δήλωσε η Renee Poulter, η οποία διευθύνει το νοσηλευτικό προσωπικό στο νοσοκομείο Bellville. «Και αυτό απαιτεί ώρες, ώρες, αν όχι ολόκληρη την ημέρα που περάσαμε τηλεφωνώντας σε κάθε νοσοκομείο της μεγάλης πολιτείας του Τέξας για να δούμε αν κάποιος θα δεχτεί τον ασθενή μας», πρόσθεσε.

Η εγκατάσταση Bellville δεν έχει σχεδιαστεί για να διαθέτει μονάδα εντατικής θεραπείας, αλλά όπως πολλές, λόγω ανάγκης, έπρεπε να διαμορφώσει μία. “Έχουμε έναν κρίσιμο, επιπέδου ΜΕΘ ασθενή Covid-θετικό στην αγροτική μας εγκατάσταση που φροντίζουμε για 11 ημέρες επειδή δεν μπορούμε να του βρούμε υψηλότερο επίπεδο φροντίδας”, δήλωσε ο Poulter. Για να τους βοηθήσει, το Τέξας παρέχει σε αυτά τα πολυάσχολα αγροτικά νοσοκομεία αναπνευστήρες, οξυγόνο και άλλα μέσα σταθεροποίησης των ασθενών τους. Φέρνει επίσης νοσηλευτές από άλλες πολιτείες. Δύο τέτοιοι βοηθοί εμφανίστηκαν την περασμένη εβδομάδα στο Μπέλβιλ, ο ένας προερχόταν από την Πενσυλβάνια και ο άλλος από την Αλαμπάμα, ο καθένας εργαζόταν έξι βάρδιες την εβδομάδα.

Σε ένα από τα δωμάτια του νοσοκομείου, μια 72χρονη ντόπια γυναίκα με το όνομα Καρμέλα τελειώνει ένα γεύμα ενώ ο σύζυγός της τής κάνει παρέα, μια μέρα μετά από καρδιακή προσβολή. «Πήγαν όντως και έκαναν ό, τι μπορούσαν, αλλά είναι απλά βαλτωμένοι. Προσπάθησαν να με μεταφέρουν. Άκουσα μερικά τηλεφωνήματα. Και κανείς δεν θα με έπαιρνε », είπε η Καρμέλα, η οποία δεν έδωσε το επίθετό της. «Από ό, τι καταλαβαίνω, κανείς δεν φεύγει από εδώ», είπε. «Είναι μια θλιβερή κατάσταση». Η Καρμέλα τελικά βελτιώθηκε και μπόρεσε να επιστρέψει στο σπίτι της. Άλλοι δεν ήταν τόσο τυχεροί.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Νοσηλείες δεκάδων παιδιών στο Τέξας τόσο για τον αναπνευστικό συγκυτιακό ιό (RSV) όσο και για την COVID-19

Περίπου το μισό από την πόλη  Iraan του Τέξας έχει τη λοίμωξη COVID-19

Ο ρόλος της COVID-19 στο προσδόκιμο ζωής στις ΗΠΑ

Κρούσματα κορωνοϊού σε εκκλησιαστική κατασκήνωση στο Τέξας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Όταν συσσωρεύεται λίπος στο ήπαρ παιδιών και εφήβων και δημιουργείται φλεγμονή

Επί του παρόντος ο καλύτερος τρόπος για να καταπολεμηθεί η ηπατική νόσος σε παιδιά και ενήλικες είναι η απώλεια βάρους, ο περιορισμός της κατανάλωσης κατεργασμένων τροφίμων και η τακτική σωματική άσκηση.

Με ποια εργασιακή σχέση θα απασχοληθούν οι ιδιώτες γιατροί στην πρωτοβάθμια

Τι περιλαμβάνει το προσχέδιο για ιδιώτες γιατρούς και μονάδες υγείας που παρουσίασε η ηγεσία του υπουργείου Υγείας στους θεσμούς και αναμένεται να κατατεθεί με καθυστέρηση αφού ζητήθηκε παράταση

19/10: Τι δείχνουν τα λύματα των τελευταίων ημερών για το ιικό φορτίο στη χώρα

Κορωνοϊός Λύματα: Πτωτικές τάσεις στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων παρατηρήθηκαν στο Ρέθυμνο (-33%), στον Άγιο Νικόλαο (-50%) και στο Ηράκλειο (-68%), ενώ οριακή μείωση παρατηρήθηκε στην Πάτρα (-12%).