Ρεπορτάζ Υγείας

Κορωνοϊός Φυσικοθεραπευτές: Στάση εργασίας

Κορωνοϊός Φυσικοθεραπευτές: Στάση εργασίας

Από κορωνοϊό έχουν προσβληθεί φυσικοθεραπευτές, σε τουλάχιστον δέκα νοσοκομεία της χώρας. Τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει μέχρι στιγμής ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών - Π.Σ.Φ. ΝΠΔΔ, από σημαντικό αριθμό νοσοκομείων, δεν είναι ενθαρρυντικά και καταδεικνύουν την επικινδυνότητα της εργασίας των φυσικοθεραπευτών, καθώς και του συνόλου των υγειονομικών των δημοσίων νοσοκομείων και των λοιπών δομών υγείας.

Δεδομένων των δύσκολων και επικίνδυνων συνθηκών εργασίας των φυσικοθεραπευτών, ο Π.Σ.Φ. ζητεί την άμεση ένταξη όλων των Φυσικοθεραπευτών των Δημοσίων δομών Υγείας και Πρόνοιας, στο καθεστώς των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων (Β.Α.Ε.) και τη χορήγηση στους δικαιούχους του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας. Με αυτό το αίτημα ο Π.Σ.Φ. έχει προκηρύξει δίωρη στάση εργασίας (8 π.μ. – 10 π.μ.) των φυσικοθεραπευτών των Νοσοκομείων όλης της χώρας για αύριο Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2020. Η κινητοποίηση έχει την κάλυψη και της ΠΟΕΔΗΝ.

Να σημειωθεί ότι η Επιτροπή Κρίσης Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων θα παραδώσει εντός των επομένων ημερών τη λίστα των δικαιούχων.

Ο Πρόεδρος του Π.Σ.Φ. κ. Πέτρος Λυμπερίδης δήλωσε σχετικά:

«Το θέμα γνωστοποίησε ο Π.Σ.Φ. στους αρμόδιους Υπουργούς την περασμένη εβδομάδα. Στην επιστολή του, την οποία κοινοποίησε στον Πρωθυπουργό, ανέφερε ότι οι φυσικοθεραπευτές, όπως και όλοι οι υγειονομικοί, εργάζονται κάτω από εξαιρετικά αντίξοες, επικίνδυνες και ανθυγιεινές συνθήκες, καθώς έρχονται σε άμεση και στενή επαφή για παρατεταμένο χρόνο με τους νοσηλευόμενους ασθενείς.
Ως εκ τούτου, το διαχρονικό αίτημα του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών για την ένταξη των φυσικοθεραπευτών, αφενός στο καθεστώς των Β.Α.Ε., αφετέρου στους δικαιούχους του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, που έχει χαρακτηριστεί πολλές φορές δίκαιο από την Κυβέρνηση, ήρθε η ώρα να ικανοποιηθεί».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Αύξηση κρουσμάτων και θανάτων για την Ελλάδα σήμερα

Εκπέμπει SOS για διασωληνωμένο ασθενή το Νοσοκομείο Καρδίτσας

ΠΟΕΔΗΝ: "Ανακαλέστε την απόφαση μετακίνησης του προσωπικού των νοσοκομείων στα εμβολιαστικά κέντρα"

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Υποστήριξη του πεπτικού σας συστήματος - Τρεις τρόποι για να βελτιώσετε την υγεία του εντέρου

"Νέες έρευνες δείχνουν ότι ορισμένα βακτήρια του εντέρου και οι πρωτεΐνες που παράγουν κυκλώνουν με βάση τους κιρκάδιους ρυθμούς που αφορούν τη συμπεριφορά του ύπνου και του φαγητού", δήλωσε η ίδια. "Αυτό μπορεί να επηρεάσει διαδικασίες όπως ο μεταβολισμός των λιπιδίων και ενδεχομένως, τουλάχιστον στα ποντίκια, την ικανότητα αντίδρασης στις λοιμώξεις".

Η κοινωνική ευαλωτότητα συνδέεται με υψηλότερα ποσοστά θανάτου από πυροβόλα όπλα που σχετίζoνται με επιθέσεις μεταξύ των νέων

"Τα ευρήματα αυτά υποδηλώνουν ότι η νομοθεσία μπορεί να μην επαρκεί για την επίλυση του προβλήματος των θανάτων από πυροβόλα όπλα που σχετίζονται με επιθέσεις μεταξύ παιδιών και εφήβων", γράφουν οι συγγραφείς.

Η COVID επιστρέφει στην Κίνα, τα lockdown όχι

Κίνα Covid: Τα κρούσματα και πάλι αυξάνονται, αλλά αυτή τη φορά, το έθνος φαίνεται αποφασισμένο να συνεχίσει την κανονική ζωή, καθώς η κυβέρνηση επικεντρώνεται στην αναζωπύρωση της οικονομικής ανάπτυξης.

Γιατί τα κρούσματα χολέρας έχουν πυροδοτήσει αναταραχή στη Μοζαμβίκη;

Χολέρα Μοζαμβίκη: Οι ψευδείς ισχυρισμοί σχετικά με την εξάπλωση της επιδημίας χολέρας στη βόρεια Μοζαμβίκη οδήγησαν σε βίαιες διαδηλώσεις και θανάτους, σύμφωνα με αξιωματούχους υγείας.

Θάνατοι 15 Παιδιών - Η υπόθεση ερευνάται, ενώ ενέχεται ο καρδιοχειρουργός που τα χειρούργησε

Δεκαπέντε παιδιά που μας κάνουν να μην μπορούμε να κοιμηθούμε τα βράδια, να μην μπορούμε να αναπνεύσουμε. Όταν τον ρωτήσαμε τι δεν πήγε καλά, σε άλλους είπε ότι έφταιγαν τα μηχανήματα, σε άλλους ότι έφταιγε το προσωπικό της ΜΕΘ, σε άλλους τα φάρμακα και σε άλλους το ότι έφταιγε η καρδιά του παιδιού που ποτέ δεν ανταποκρίθηκε. Αλλά και ακόμη το ανήκουστο, ότι τα πήγαμε να χειρουργηθούν πολύ αργά. Όλα φρικτά ψέματα. Τα λάθη και οι θάνατοι πρέπει να σταματήσουν.

Αν σκοπεύετε να μείνετε έγκυος ο χειμώνας είναι η καλύτερη εποχή

Εγκυμοσύνη χειμώνας: Τα ζευγάρια είναι πιο πιθανό να αρχίσουν να προσπαθούν να συλλάβουν, διαπιστώνοντας ότι τα ζευγάρια συλλαμβάνουν πιο γρήγορα στα τέλη του φθινοπώρου και στις αρχές του χειμώνα.