Ρεπορτάζ Υγείας

Κορωνοϊός Φυσικοθεραπευτές: Στάση εργασίας

Κορωνοϊός Φυσικοθεραπευτές: Στάση εργασίας

Από κορωνοϊό έχουν προσβληθεί φυσικοθεραπευτές, σε τουλάχιστον δέκα νοσοκομεία της χώρας. Τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει μέχρι στιγμής ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών - Π.Σ.Φ. ΝΠΔΔ, από σημαντικό αριθμό νοσοκομείων, δεν είναι ενθαρρυντικά και καταδεικνύουν την επικινδυνότητα της εργασίας των φυσικοθεραπευτών, καθώς και του συνόλου των υγειονομικών των δημοσίων νοσοκομείων και των λοιπών δομών υγείας.

Δεδομένων των δύσκολων και επικίνδυνων συνθηκών εργασίας των φυσικοθεραπευτών, ο Π.Σ.Φ. ζητεί την άμεση ένταξη όλων των Φυσικοθεραπευτών των Δημοσίων δομών Υγείας και Πρόνοιας, στο καθεστώς των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων (Β.Α.Ε.) και τη χορήγηση στους δικαιούχους του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας. Με αυτό το αίτημα ο Π.Σ.Φ. έχει προκηρύξει δίωρη στάση εργασίας (8 π.μ. – 10 π.μ.) των φυσικοθεραπευτών των Νοσοκομείων όλης της χώρας για αύριο Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2020. Η κινητοποίηση έχει την κάλυψη και της ΠΟΕΔΗΝ.

Να σημειωθεί ότι η Επιτροπή Κρίσης Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων θα παραδώσει εντός των επομένων ημερών τη λίστα των δικαιούχων.

Ο Πρόεδρος του Π.Σ.Φ. κ. Πέτρος Λυμπερίδης δήλωσε σχετικά:

«Το θέμα γνωστοποίησε ο Π.Σ.Φ. στους αρμόδιους Υπουργούς την περασμένη εβδομάδα. Στην επιστολή του, την οποία κοινοποίησε στον Πρωθυπουργό, ανέφερε ότι οι φυσικοθεραπευτές, όπως και όλοι οι υγειονομικοί, εργάζονται κάτω από εξαιρετικά αντίξοες, επικίνδυνες και ανθυγιεινές συνθήκες, καθώς έρχονται σε άμεση και στενή επαφή για παρατεταμένο χρόνο με τους νοσηλευόμενους ασθενείς.
Ως εκ τούτου, το διαχρονικό αίτημα του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών για την ένταξη των φυσικοθεραπευτών, αφενός στο καθεστώς των Β.Α.Ε., αφετέρου στους δικαιούχους του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, που έχει χαρακτηριστεί πολλές φορές δίκαιο από την Κυβέρνηση, ήρθε η ώρα να ικανοποιηθεί».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Αύξηση κρουσμάτων και θανάτων για την Ελλάδα σήμερα

Εκπέμπει SOS για διασωληνωμένο ασθενή το Νοσοκομείο Καρδίτσας

ΠΟΕΔΗΝ: "Ανακαλέστε την απόφαση μετακίνησης του προσωπικού των νοσοκομείων στα εμβολιαστικά κέντρα"

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς οι φροντιστές ατόμων με άνοια μπορούν να περιηγηθούν στις διακοπές

Το καλύτερο δώρο που μπορείτε να κάνετε σε ένα αγαπημένο σας πρόσωπο με απώλεια μνήμης και στους φροντιστές του είναι η παρουσία σας. Οι φροντιστές συχνά δεν βγαίνουν έξω και νιώθουν μοναξιά - μια κατάσταση που επιδεινώνεται με το να είναι όλη μέρα στο σπίτι με ένα άτομο που δεν μπορεί να ασχοληθεί μαζί τους.

Οι νέοι επιζώντες από καρκίνο αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακής νόσου - παράγοντες που μπορεί να επηρεάσουν αυτόν τον κίνδυνο

Επίσης, το εισόδημα του νοικοκυριού <$50Κ/έτος αύξησε δυσανάλογα τις πιθανότητες εμφάνισης καρδιαγγειακής νόσου στους επιζώντες σε σύγκριση με τους χωρίς ιστορικό καρκίνου.