Ρεπορτάζ Υγείας

Κόπωση Υπογλυκαιμία: Φυσικές τροφές που αντιμετωπίζουν τα χαμηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα

Κόπωση Υπογλυκαιμία: Φυσικές τροφές που αντιμετωπίζουν τα χαμηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα

Κάποιοι άνθρωποι δυσκολεύονται να μασήσουν και να καταπιούν όταν τα επίπεδα του σακχάρου πέσουν τόσο πολύ, οπότε χρειαζόμαστε συμπυκνωμένες πηγές υδατανθράκων. Πριν φυσικά εφαρμόσετε τις παραπάνω προτάσεις και τις εντάξετε στο διατροφικό σας σχέδιο, βεβαιωθείτε ότι θα έχετε επικοινωνήσει και με τον γιατρό που σας παρακολουθεί.

Κόπωση Υπογλυκαιμία: Ποια είναι η σωστή θεραπεία για τα χαμηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα; Για ν’ απαντήσουμε σε αυτή την ερώτηση, χρειάζεται πρώτα να μάθουμε τι είναι η υπογλυκαιμία. Η Αμερικάνικη Διαβητολογική Ένωση ορίζει την υπογλυκαιμία ως τις περιπτώσεις εκείνες κατά τις οποίες το σάκχαρο στο αίμα είναι χαμηλότερο του φυσιολογικού. Αυτό μπορεί να διαφέρει για κάθε διαβητικό, αλλά συνήθως σημαίνει σάκχαρο κάτω από 70 mg/dL. Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν:

– Κόπωση

– Αυξημένη όρεξη

– Δυσκολία σκέψης

– Θολή όραση

– Ανικανότητα συγκέντρωσης

– Χλωμό πρόσωπο

– Εφίδρωση

Μόλις αρχίζετε να νιώθετε τέτοια συμπτώματα, είναι σημαντικό να ελέγξετε αμέσως το επίπεδο του σακχάρου σας ώστε να επιβεβαιώσετε αν έχετε υπογλυκαιμία. Ορισμένα από τα συμπτώματα μοιάζουν με εκείνα των υψηλών επιπέδων σακχάρου ή της υπεργλυκαιμίας.

Όταν επιβεβαιώσετε ότι τα επίπεδα σακχάρου σας είναι χαμηλά – ή χαμηλότερα του φυσιολογικού – πώς μπορείτε να τα ανεβάσετε με φυσικό τρόπο; Ουσιαστικά, θέλετε να λάβετε υδατάνθρακες που θα δράσουν γρήγορα: απλά σάκχαρα με λίγες φυτικές ίνες.

Θέλετε επίσης να αποφύγετε τις τροφές που έχουν πολλά λιπαρά. Τα λιπαρά που σταθεροποιούν τα σάκχαρα στο αίμα μετά τα γεύματα μπορούν να επιβραδύνουν την ταχύτητα με την οποία το σώμα μας απορροφά τους υδατάνθρακες που χρειάζεται. Στην περίπτωση του χαμηλού σακχάρου, είναι το αντίθετο απ’ ό,τι θα θέλαμε.

Η πιο διαδεδομένη συνιστώμενη θεραπεία είναι οι ταμπλέτες γλυκόζης ή σε μορφή τζελ. Αν και αυτές οι θεραπείες είναι εξαιρετικά αποτελεσματικές, δεν θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι και ιδιαίτερα «θρεπτικές». Κι αν είχαμε επιπλέον τρόπους να ανεβάσουμε το σάκχαρο στο αίμα χωρίς την επεξεργασμένη ζάχαρη, τα συντηρητικά και τις τεχνητές γεύσεις;

10 φυσικοί τρόποι με τους οποίους μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την υπογλυκαιμία

Αν το σάκχαρο στο αίμα σας είναι υψηλότερο από 80 mg/dL, αλλά εμφανίζετε συμπτώματα υπογλυκαιμίας, επιλέξτε:

  1. Φυσικό φυστικοβούτυρο χωρίς επιπλέον ζάχαρη

Αν το σάκχαρο στο αίμα σας είναι υψηλότερο από 80 mg/dL, τότε πιθανότατα να εμφανίζετε συμπτώματα λόγω της απότομης αλλαγής στα επίπεδα του σακχάρου και έτσι δεν χρειάζεται ιδιαίτερα δραστικούς υδατάνθρακες. Το φυστικοβούτυρο χωρίς επιπλέον ζάχαρη είναι εφοδιασμένο με πρωτεΐνες και λιπαρά και μπορούν να σας ανακουφίσουν από τα συμπτώματα χωρίς να ανεβάζουν κι άλλο το σάκχαρο στο αίμα.

Αν το σάκχαρο στο αίμα σας είναι 70-80 mg/dL:

  1. Φυστικοβούτυρο και κράκερς

Σε αυτό το σημείο, τα επίπεδα δεν είναι τεχνικά χαμηλά. Ωστόσο, είναι χαμηλότερα απ’ όσο συνηθίζεται. Κάθε μορφή αμύλου θα σας βοηθήσει να ανεβάσετε σταδιακά τα επίπεδα του σακχάρου και οι πρωτεΐνες σε συνδυασμό με τα λιπαρά θα διατηρήσουν αυτά τα επίπεδα.

Αν το σάκχαρο στο αίμα σας είναι 55-70 mg/dL:

  1. Σταφίδες
  2. Βρώμη
  3. Χουρμάδες
  4. Μπανάνες
  5. Ανανάς
  6. Όσπρια και ξηρούς καρπούς

Αν το σάκχαρο στο αίμα σας είναι χαμηλότερα από 55 mg/dL:

  1. 100% χυμό σταφυλιών
  2. Μέλι ή σιρόπι σφενδάμου

Αν το σάκχαρο στο αίμα σας πέσει τόσο, χρειάζεστε άμεσα υδατάνθρακες σε υγρή μορφή. Δεν πρέπει να περιέχουν φυτικές ίνες, λιπαρά ή πρωτεΐνες. Ο χυμός σταφυλιών είναι γεμάτος υγιεινούς υδατάνθρακες.

Κάποιοι άνθρωποι δυσκολεύονται να μασήσουν και να καταπιούν όταν τα επίπεδα του σακχάρου πέσουν τόσο πολύ, οπότε χρειαζόμαστε συμπυκνωμένες πηγές υδατανθράκων. Πριν φυσικά εφαρμόσετε τις παραπάνω προτάσεις και τις εντάξετε στο διατροφικό σας σχέδιο, βεβαιωθείτε ότι θα έχετε επικοινωνήσει και με τον γιατρό που σας παρακολουθεί.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Αντιμετώπιση της υπογλυκαιμίας με φυσικούς τρόπους

Ποιές τροφές συνιστώνται σε περίπτωση κρίσης υπογλυκαιμίας

Τι να φάω πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την προπόνηση

Yπερτρoφές:απλή μόδα ή ενεργειακός ‘’θησαυρός’’ ;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η Ταϊλάνδη κρούει συναγερμό μετά το ξέσπασμα άνθρακα στο Λάος

Ο άνθρακας, ο οποίος εξαπλώνεται μέσω βακτηρίων στο έδαφος, μολύνει συνήθως τα ζώα που βόσκουν και τα άγρια ζώα, αλλά μπορεί να μολύνει τον άνθρωπο και να είναι θανατηφόρος σε ορισμένες περιπτώσεις.;

Μελέτη δείχνει βελτιωμένα αποτελέσματα σε νοσοκομεία που είναι διαπιστευμένα για χειρουργική επέμβαση καρκίνου του ορθού

Οι διαχρονικές μελέτες θα μπορούσαν να βοηθήσουν στον εντοπισμό των μακροπρόθεσμων επιπτώσεων της τήρησης των προτύπων του Εθνικού Προγράμματος  Διαπίστευσης για τον Καρκίνο του Ορθού NAPRC στην επιβίωση, τα ποσοστά υποτροπής και άλλα κρίσιμα ογκολογικά αποτελέσματα.

Η πανδημία Covid και οι πληρωμές Medicare πυροδοτούν την έκρηξη της απομακρυσμένης παρακολούθησης της αρτηριακής πίεσης των ασθενών

Το Frederick Health, ένα σύστημα υγείας του Μέριλαντ, παρέχει απομακρυσμένη παρακολούθηση σε 364 ασθενείς υψηλού κινδύνου και εκτιμά ότι το πρόγραμμα εξοικονομεί στο μη κερδοσκοπικό σύστημα 10 εκατομμύρια δολάρια ετησίως μειώνοντας τις εισαγωγές στα νοσοκομεία και τις επισκέψεις στα επείγοντα περιστατικά.

Το 50% των ασθενών με HIV είναι τουλάχιστον 50 ετών και διατρέχει τον κίνδυνο αδυναμίας και συννοσηροτήτων

"Βρισκόμαστε τώρα σε μια εντελώς νέα εποχή όπου το να ζεις στα 70, 80 και ακόμη και 90 σου με HIV είναι πλέον εφικτό και γίνεται όλο και πιο συνηθισμένο. Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι κάνουμε ό,τι μπορούμε, κοινωνικά, σωματικά και ιατρικά, για να διασφαλίσουμε ότι τα άτομα που ζουν με τον ιό HIV ζουν όσο το δυνατόν πιο υγιεινά όσο φτάνουν τα τελευταία τους χρόνια».

Αφρικανική σκόνη: Οδηγίες για τις ευπαθείς ομάδες από την Ε.Πν.Ελ.

Αφρικανική σκόνη: Η αφρικανική σκόνη μεταφέρει σωματίδια που μπορούν να συνδυαστούν με γύρη, βακτήρια και μύκητες, σχηματίζοντας ένα επικίνδυνο και δυνητικά τοξικό μείγμα για το ανθρώπινο σώμα, ειδικά το αναπνευστικό σύστημα.