Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Ρεπορτάζ Υγείας

Κάνναβη Νομιμοποίηση Καναδάς: Η χρήση κατά την εγκυμοσύνη αυξάνεται κατά 20% και πάνω

Κάνναβη Νομιμοποίηση Καναδάς: Η χρήση κατά την εγκυμοσύνη αυξάνεται κατά 20% και πάνω

"Η μελέτη μας υπογραμμίζει τη σημασία του καθολικού ελέγχου για καρδιαγγειακά νοσήματα. Επιπλέον, οι έγκυες γυναίκες με ιστορικό διαταραχής κάνναβης μπορεί να ωφεληθούν από τον επαναλαμβανόμενο έλεγχο και την ad-hoc συμβουλευτική κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης."

Κάνναβη Νομιμοποίηση Καναδάς: Τον Οκτώβριο του 2018, ο Καναδάς θέσπισε τον νόμο περί κάνναβης στον Καναδά (CAC), ο οποίος νομιμοποίησε τη μη ιατρική χρήση της κάνναβης. Μια νέα μελέτη διαπίστωσε ότι το ποσοστό των διαταραχών που σχετίζονται με την κάνναβη που διαγνώστηκαν μεταξύ εγκύων γυναικών στην επαρχία του Κεμπέκ του Καναδά αυξήθηκε κατά περισσότερο από 20% μετά τη θέσπιση του νόμου περί κάνναβης στον Καναδά CAC, ενώ τα ποσοστά για όλες τις άλλες διαταραχές που σχετίζονται με τα ναρκωτικά και το αλκοόλ παρέμειναν σταθερά .

Η μελέτη δημοσιεύεται σήμερα στο περιοδικό Addiction. Αυτή η μελέτη μέτρησε τις αλλαγές στα μηνιαία ποσοστά διαγνωσμένων διαταραχών που σχετίζονται με την κάνναβη (CRDs) στον έγκυο πληθυσμό στο Κεμπέκ. Από το 2010, ο μέσος μηνιαίος αριθμός των καρδιοπαθειών αυξήθηκε σταθερά και πριν από τον Οκτώβριο του 2018, ο μέσος αριθμός διαγνώσεων ΣΝ ανά μήνα ήταν 14,5 ανά 100.000 εγκύους. Μετά τον Οκτώβριο του 2018, ο μέσος αριθμός διαγνωσμένων διαταραχών που σχετίζονται με την κάνναβη CRD ανά μήνα εκτινάχθηκε σε 23,5 ανά 100.000 εγκύους και παρέμεινε σε αυτό το υψηλότερο επίπεδο. Δεν υπήρξαν σημαντικές αλλαγές για άλλες διαταραχές που σχετίζονται με τα ναρκωτικά και το αλκοόλ την ίδια περίοδο. Η μελέτη εξέτασε τα ποσοστά διαγνωσμένων διαταραχών που σχετίζονται με την κάνναβη CRD σε έγκυες γυναίκες ηλικίας 15 έως 49 ετών στην καναδική επαρχία του Κεμπέκ μεταξύ Ιανουαρίου 2010 και Ιουλίου 2021. Τα δεδομένα προέρχονται από το Ολοκληρωμένο Σύστημα Παρακολούθησης Χρόνιων Νοσημάτων του Κεμπέκ (QICDSS).

Δεδομένου ότι περίπου το 98% του πληθυσμού του Κεμπέκ είναι επιλέξιμο και αποδεκτό για δημόσια ασφάλιση υγείας, το Ολοκληρωμένο Σύστημα Παρακολούθησης Χρόνιων Νοσημάτων του Κεμπέκ QICDSS περιλαμβάνει δεδομένα για σχεδόν ολόκληρο τον πληθυσμό της επαρχίας. Ο επικεφαλής συγγραφέας, καθηγητής José Ignacio Nazif-Munoz, του Université de Sherbrooke, λέει: «Η χρήση κάνναβης κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης έχει συσχετιστεί με αυξημένο κίνδυνο πρόωρου τοκετού, εισαγωγές σε μονάδα εντατικής θεραπείας νεογνών, χαμηλό βάρος γέννησης και άλλα αρνητικά αποτελέσματα, οπότε η αύξηση στις διαγνωσμένες διαταραχές που σχετίζονται με την κάνναβη CRD μετά τον νόμο περί κάνναβης θα πρέπει να πυροδοτήσει μια ισχυρή απάντηση στη δημόσια υγεία. “Η μελέτη μας υπογραμμίζει τη σημασία του καθολικού ελέγχου για καρδιαγγειακά νοσήματα. Επιπλέον, οι έγκυες γυναίκες με ιστορικό διαταραχής κάνναβης μπορεί να ωφεληθούν από τον επαναλαμβανόμενο έλεγχο και την ad-hoc συμβουλευτική κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.”

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Η χρήση κάνναβης κατά την κύηση συνδέεται με παιδικό άγχος & νευροαναπτυξιακά προβλήματα

Η χρήση κάνναβης έχει αυξηθεί με τη νομιμοποίηση και τα lockdown για την COVID, αναφέρει ο ΟΗΕ

Επικίνδυνη η ιατρική κάνναβη χωρίς ρυθμιστικό πλαίσιο

Ποια χώρα νομιμοποιεί την κάνναβη για ιατρική χρήση

Γιατί οι Καναδοί ασφαλιστές είναι δύσπιστοι στην κάλυψη της ιατρικής μαριχουάνας

Η Κολομβία νομιμοποιεί την φαρμακευτική Κάνναβη

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Προβληματισμός για αντιμετώπιση από την πολιτεία του προβλήματος υποστελέχωσης των δημοσίων δομών υγείας

EKE: Έντονος προβληματισμός της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας (ΕΚΕ) για την αντιμετώπιση από την Πολιτεία του προβλήματος υποστελέχωσης των δημοσίων δομών υγείας και τον τρόπο αξιολόγησης της συνταγογραφικής συμπεριφοράς των ιατρών της Επικράτειας

50 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας: Σήμερα η δεξίωση στο Προεδρικό Μέγαρο

Λίγο μετά τις 7 το απόγευμα απόψε ο κήπος του Προεδρικού Μεγάρου θα ανοίξει ώστε να υποδεχθεί τους περίπου 1000 καλεσμένους για την επέτειο της Αποκατάστασης της Δημοκρατίας.

ΠΙΣ: Επαίσχυντη η ρύθμιση του Υπουργείου Υγείας που επιτρέπει την επίταξη των ιδιωτών γιατρών

ΠΙΣ: Είναι προφανές πως το Υπουργείο Υγείας, με την επονείδιστη ρύθμιση που εισάγει προς ψήφιση, αποπειράται να συγκαλύψει τη δική του ανικανότητα, χρησιμοποιώντας μεθόδους που προσιδιάζουν μόνον σε αυταρχικά καθεστώτα.

Close Icon