Ρεπορτάζ Υγείας

ΙΣΑ Π.Α ΕΟΔΥ: Λειτουργία Δικτύου Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας για την Covid-19

ΙΣΑ Π.Α ΕΟΔΥ: Λειτουργία Δικτύου Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας για την Covid-19

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση, σε συνεργασία με τον επιστημονικό κόσμο με την Πρωτοβάθμια Περίθαλψη μπορεί να συμβάλει καθοριστικά στην αντιμετώπιση κάθε υγειονομικής κρίσης», τόνισε ο Γιώργος Πατούλης.

ΙΣΑ Π.Α ΕΟΔΥ: Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, η Περιφέρεια Αττικής και ο ΕΟΔΥ «δίνουν τα χέρια» για τη λειτουργία του Δικτύου Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας για την Covid-19. Χθες, πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη με την Επιστημονική Επιτροπή του ΙΣΑ, την Περιφέρεια Αττικής και την Ομάδα Εργασίας του ΕΟΔΥ, με θέμα τη λειτουργία του Δικτύου Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, για την Covid-19 που συγκροτήθηκε από τον ΙΣΑ και την Περιφέρεια Αττικής. Συζητήθηκαν τα ιδιαίτερα ανησυχητικά επιδημιολογικά δεδομένα και τονίστηκε η ανάγκη για αυστηρή τήρηση των μέτρων προφύλαξης από όλους τους πολίτες.

 

Εξετάστηκε το πρωτόκολλο θεραπείας για τους εξωνοσοκομειακούς ασθενείς, με βάση τις επικαιροποιημένες οδηγίες του ΕΟΔΥ, το οποίο θα αποσταλεί στους ιατρούς που συμμετέχουν στο δίκτυο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας για την Covid-19 ,του ΙΣΑ και της Περιφέρειας Αττικής. Ο ΙΣΑ θα αναλάβει πρωτοβουλίες για την ενημέρωση των ιατρών σχετικά με όλα τα νεότερα επιστημονικά δεδομένα.

Ο Γιώργος Πατούλης αναφέρθηκε στην κρισιμότητα των ημερών και τόνισε ότι ο ΙΣΑ και η Περιφέρεια Αττικής θα παραμείνουν στην πρώτη γραμμή της μάχης για την υγειονομική θωράκιση της Αττικής και την προστασία των πολιτών.

«Καλούμε όλους τους πολίτες να τηρούν σχολαστικά τα μέτρα προφύλαξης ειδικά αυτές τις ημέρες της εορταστικής περιόδου. Πρέπει να προστατέψουμε τον εαυτό μας και τους ευάλωτους συμπολίτες μας. Τονίζουμε τη σημασία της έγκαιρης διάγνωσης και αντιμετώπισης της λοίμωξης, για την αποτροπή των επιπλοκών. Όταν βγει θετικό το τεστ, ο ασθενής πρέπει να επικοινωνήσει άμεσα, με τον θεράποντα ιατρό του ή με το Δίκτυο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας για την Covid-19 του ΙΣΑ και της Περιφέρειας Αττικής όπου μπορεί θα βρει τον εξειδικευμένο γιατρό της γειτονιάς του. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση, σε συνεργασία με τον επιστημονικό κόσμο με την Πρωτοβάθμια Περίθαλψη μπορεί να συμβάλει καθοριστικά στην αντιμετώπιση κάθε υγειονομικής κρίσης», τόνισε ο Γιώργος Πατούλης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Συναντήσεις Ένωσης Ασθενών για συνταγογράφηση φαρμάκων & διαγνωστικών εξετάσεων ανασφάλιστων

Φέτος φέρσου έξυπνα - Εμβολιάσου έγκαιρα

Ο ΠΟΥ ανοίγει γραφείο στην Ελλάδα

Ο ‘χρόνιος κοροναϊός’ και πώς επηρεάζει σε βάθος χρόνου τα παιδιά

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ: Ο νόμος "Γιατρός για όλους" θίγει την αξιοπρέπεια του γιατρού - Προσφυγή στο ΣτΕ

ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ: Η Γενική Συνέλευση της Ένωσης Ιατρών ΕΟΠΥΥ αποφάσισε τη διενέργεια νομικών ενεργειών κατά του νομοσχεδίου και προσφυγή στο ΣτΕ με σκοπό τη διασφάλιση των επαγγελματικών μας δικαιωμάτων.

Κορωνοϊός Κρούσματα 23/05: 2.235 νέα κρούσματα - 21 νεκροί - 151 διασωληνωμένοι

Κορωνοϊός Κρούσματα 23/05: 2.235 νέες λοιμώξεις από τον ιό εντοπίστηκαν σήμερα στη χώρα. Οι διασωληνωμένοι ανέρχονται στους 151, ενώ το τελευταίο εικοσιτετράωρο καταγράφηκαν 21 νέοι θάνατοι.

ΕΟΔΥ : Αποτελέσματα εργαστηριακού ελέγχου για ύποπτο κρούσμα Ευλογιάς των πιθήκων

Δεν ανιχνεύθηκε ιός Ευλογιάς των πιθήκων (monkeypox) ενώ το δείγμα βρέθηκε θετικό σε δύο επαναλαμβανόμενους ελέγχους για τον ιό της Ανεμοβλογιάς (varicella - chickenpox), όπως ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ.