Ρεπορτάζ Υγείας

ΗΠΑ: Τα μη εμβολιασμένα άτομα εξακολουθούν να αποτελούν κίνδυνο για την υγειονομική περίθαλψη

ΗΠΑ: Τα μη εμβολιασμένα άτομα εξακολουθούν να αποτελούν κίνδυνο για την υγειονομική περίθαλψη

Ενώ τα δύο τρίτα στις ΗΠΑ είναι εμβολιασμένα, ένα σημαντικό ποσοστό παραμένει μη εμβολιασμένο (ή μη πλήρως εμβολιασμένο). Αυτά τα άτομα εξακολουθούν να έχουν αντίκτυπο. Σύμφωνα με τον Jill Gonzalez, αναλυτή του WalletHub: «Η οικονομική μας ανάκαμψη δεν θα αξιοποιήσει πλήρως τις δυνατότητές της έως ότου η συντριπτική πλειονότητα των ανθρώπων που είναι ιατρικά ικανοί να εμβολιαστούν το κάνουν».

ΗΠΑ: Τα μη εμβολιασμένα άτομα εξακολουθούν να αποτελούν κίνδυνο για την υγειονομική περίθαλψη των ΗΠΑ Με περίπου το 67 τοις εκατό του πληθυσμού των ΗΠΑ πλήρως εμβολιασμένο κατά της COVID-19 και τα νέα κρούσματα σε γενική πτωτική τάση από την αρχή του έτους, μια νέα έρευνα αξιολογεί τις «Ασφαλέστερες Πολιτείες κατά τη διάρκεια της COVID-19». Η έρευνα προέρχεται από τον ιστότοπο προσωπικών οικονομικών WalletHub.

Για την ανασκόπηση των δεδομένων, η εταιρεία συνέκρινε τις 50 πολιτείες και την Περιφέρεια της Κολούμπια σε πέντε βασικές μετρήσεις. Μεταξύ των τύπων δεδομένων που εξετάστηκαν ήταν το επίπεδο μετάδοσης της COVID-19 στην κοινότητα, τα ποσοστά θετικών εξετάσεων, νοσηλεία και θάνατοι, καθώς και το ποσοστό του επιλέξιμου πληθυσμού που εμβολιάστηκε.

Αυτή η ανάλυση αποκαλύπτει τις δέκα πιο ασφαλείς πολιτείες: 1. Κάνσας 2. Βόρεια Καρολίνα 3. Μέιν 4. Νεμπράσκα 5. Περιοχή της Κολούμπια 6. Νότια Ντακότα 7. Αϊόβα 8. Βιρτζίνια 9. Αλάσκα 10. Τέξας

Αντίθετα, οι δέκα πρώτες λιγότερο ασφαλείς πολιτείες αξιολογήθηκαν ως: 42. Νιου Τζέρσεϊ 43. Γεωργία 44. Ουισκόνσιν 45. Μοντάνα 46. ​​Βόρεια Ντακότα 47. Μίσιγκαν 48. Κεντάκι 49. Νεβάδα 50. Δυτική Βιρτζίνια 51. Τενεσί

Ενώ τα δύο τρίτα στις ΗΠΑ είναι εμβολιασμένα, ένα σημαντικό ποσοστό παραμένει μη εμβολιασμένο (ή μη πλήρως εμβολιασμένο). Αυτά τα άτομα εξακολουθούν να έχουν αντίκτυπο. Σύμφωνα με τον Jill Gonzalez, αναλυτή του WalletHub: «Η οικονομική μας ανάκαμψη δεν θα αξιοποιήσει πλήρως τις δυνατότητές της έως ότου η συντριπτική πλειονότητα των ανθρώπων που είναι ιατρικά ικανοί να εμβολιαστούν το κάνουν».

Ο Gonzalez συνεχίζει την προειδοποίηση: «Όσο περισσότεροι άνθρωποι αρνούνται να εμβολιαστούν, τόσο μεγαλύτερος είναι ο κίνδυνος για τη δημόσια υγεία, ειδικά καθώς εξαπλώνεται η νέα παραλλαγή της Omicron COVID-19. Το επίπεδο ασφάλειας της χώρας επηρεάζει την οικονομία επειδή συνδέεται με την άρση των περιορισμών και καθορίζει πόσο σίγουροι είναι οι άνθρωποι να βγουν έξω και να ξοδέψουν χρήματα».

Τα συνεχιζόμενα σημάδια υποδεικνύουν επίσης ότι τα επόμενα βήματα μπορεί να είναι προκλητικά, όπως παρατηρεί ο Γκονζάλες:

«Ενώ έχουμε κάνει μεγάλη πρόοδο με τον εμβολιασμό, πρόσφατες δημοσκοπήσεις έχουν δείξει ότι οι περισσότεροι άνθρωποι που είναι ακόμη ανεμβολίαστοι δεν σχεδιάζουν να κάνουν ποτέ το εμβόλιο.

Η επένδυση σε εκστρατείες για να πείσουν περισσότερους ανθρώπους να εμβολιαστούν μπορεί να οδηγήσει σε μεγαλύτερες οικονομικές αποδόσεις στη γραμμή».

Τα δεδομένα που χρησιμοποιήθηκαν συλλέχθηκαν από το Γραφείο Απογραφής των ΗΠΑ, τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, το Υπουργείο Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών των ΗΠΑ και την Ηλεκτρονική Εργαστηριακή Αναφορά COVID-19.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η πρόεδρος της Βουλής Νάνσι Πελόζι επεσήμανε ότι η κατάσταση covid θα ήταν πολύ χειρότερη αν ο Πρόεδρος Μπάιντεν δεν ήταν στην εξουσία.

Το Mississippi θεσπίζει έναν νέο νόμο που θα απαγορεύει τις εντολές εμβολιασμού κατά της COVID-19.

Δεν είναι τώρα η ώρα για το Κογκρέσο των ΗΠΑ να περικόψει τη διεθνή χρηματοδότηση για την COVID-19, λέει ο υπουργός Υγείας Xavier Becerra

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Προσωπικός  Γιατρός : Είναι ανάγκη να δοθεί παράταση στη διαδικασία εγγραφής γιατρών

‘’Είναι ανάγκη να οριστεί επακριβώς το ποιες θα είναι οι σχέσεις του προσωπικού γιατρού με τους εγγεγραμμένους σε αυτόν ασφαλισμένους και να δοθεί παράταση στη διαδικασία εγγραφής .’’ λέει ο τονίζει ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Χαλκιδικής Μάριος Πυρπασόπουλος.

Nέα Βρετανική Επιστημονική Έρευνα προειδοποιεί τις γυναίκες για τους κινδύνους της φυτοφαγικής διατροφής

Η νέα μελέτη αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για να κατανοηθεί καλύτερα ο δυνητικός κίνδυνος από τις φυτοφαγικές δίαιτες σε βάθος χρόνου και τι μπορεί να γίνει για να μετριαστούν αυτοί οι κίνδυνοι».

Σεξουαλική δυσλειτουργία, απώλεια μαλλιών που συνδέονται με Μακρά COVID

Ο Haroon, αναπληρωτής κλινικός καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Μπέρμιγχαμ, λέει ότι ένας λόγος που φάνηκε ότι οι νεότεροι άνθρωποι είχαν περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν συμπτώματα μακράς διάρκειας COVID μπορεί να είναι ότι οι ηλικιωμένοι με COVID ήταν πιο πιθανό να νοσηλευτούν και δεν συμπεριλήφθηκαν σε αυτή τη μελέτη.

Το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα μόλυνσης από ευλογιά των πιθήκων από άνθρωπο σε κατοικίδιο

Η ευλογιά των πιθήκων μπορεί να εξαπλωθεί μέσω στενής, προσωπικής επαφής, συμπεριλαμβανομένης της άμεσης επαφής με εξάνθημα, ψώρα ή σωματικά υγρά από άτομο με τον ιό ή επαφή με υφάσματα ή αντικείμενα που χρησιμοποιούνται από κάποιον που έχει τον ιό.