Ρεπορτάζ Υγείας

ΗΠΑ Κόλπος Tampa: Η πόλη της Φλόριντα επλήγη από «τριπλή απειλή» αναπνευστικών ασθενειών

ΗΠΑ Κόλπος Tampa: Η πόλη της Φλόριντα επλήγη από «τριπλή απειλή» αναπνευστικών ασθενειών

"Τα νοσοκομεία πρέπει να είναι συνεχώς σε εγρήγορση για να αντιμετωπίσουν αυτές τις μεγάλες εισροές. Σχεδιάζουμε κάθε χειμώνα να έχουμε περισσότερες αναπνευστικές ασθένειες, γιατί τότε συμβαίνουν. Τώρα είμαστε στη θερινή ώρα και έχουμε μια άλλη αύξηση, η οποία αψηφά τις κανονικές μας στρατηγικές προγραμματισμού."

ΗΠΑ Κόλπος Tampa: Ο κόλπος Tampa της Φλόριντα αντιμετωπίζει έναν μοναδικό συνδυασμό τριών ξεχωριστών αναπνευστικών ασθενειών, προκαλώντας μαζικές νοσηλείες. Οι γιατροί της περιοχής τον αποκαλούν “τριπλή απειλή”. Η κόκκινη παλίρροια, η COVID-19 και η βρογχίτιδα “διεξάγουν πόλεμο” στην περιοχή, δήλωσαν οι γιατροί στο WFLA. Η κόκκινη παλίρροια είναι μια επιβλαβής άνθηση φυκών που μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στο αναπνευστικό σύστημα στους ανθρώπους. Οι γιατροί λένε ότι τα συμπτώματα συνήθως περιλαμβάνουν βραχύβιο αλλά έντονο βήχα που μερικές φορές μπορεί να αποβεί μοιραίος.

Οι ειδικοί δήλωσαν ότι η φετινή άνθιση είναι η χειρότερη που έχει δει η περιοχή από το 1971.

Εκτός από τις επιπλοκές από την έκθεση στην κόκκινη παλίρροια, οι νοσηλείες COVID-19 έχουν τριπλασιαστεί στην περιοχή, συμπεριλαμβανομένων των παιδιών. Το FOX 13 ανέφερε ότι τα κρούσματα  COVID-19 έχουν αυξηθεί κατά 87% σε παιδιά κάτω των 12 ετών και 84% σε παιδιά 12-17. Οι περισσότερες λοιμώξεις πιστεύεται ότι είναι η παραλλαγή δέλτα.

Η COVID-19 και η βρογχίτιδα μπορεί να είναι δύσκολο να ξεχωρίσουν η μία  από την άλλη, δήλωσε ο γιατρός του Tampa Bay Area, John Greene στο WFLA, αλλά το ενδεικτικό σημάδι της COVID είναι η απώλεια γεύσης και μυρωδιάς.

Για να επιδεινωθούν τα πράγματα, οι γιατροί λένε ότι δεδομένου ότι οι περισσότερες αναπνευστικές ασθένειες συμβαίνουν το χειμώνα, τα νοσοκομεία δεν είναι έτοιμα να αναλάβουν τις τρεις ασθένειες στα μέσα του καλοκαιριού.

“Τα νοσοκομεία πρέπει να είναι συνεχώς σε εγρήγορση για να αντιμετωπίσουν αυτές τις μεγάλες εισροές. Σχεδιάζουμε κάθε χειμώνα να έχουμε περισσότερες αναπνευστικές ασθένειες, γιατί τότε συμβαίνουν. Τώρα είμαστε στη θερινή ώρα και έχουμε μια άλλη αύξηση, η οποία αψηφά τις κανονικές μας στρατηγικές προγραμματισμού.”

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ομοσπονδιακό εφετείο των ΗΠΑ "μπλοκάρει" τις κρουαζιέρες

Ορισμένα νοσοκομεία των ΗΠΑ αναφέρουν ρεκόρ ή σχεδόν καταγεγραμμένου όγκου ασθενών

Ο Μπάιντεν και η Πρώτη Κυρία Τζιλ Μπάιντεν προσφέρουν ανακούφιση στις οικογένειες των αγνοουμένων στη Φλόριντα

Πιθανοί λόγοι κατάρρευσης του συγκροτήματος κατοικιών στη Φλόριντα

Η Φλόριντα οδηγείται σε περισσότερα κρούσματα που προκαλούνται από παραλλαγές.

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Κορωνοϊός Κρούσματα 22/01: 18.333 νέα κρούσματα – 73 νεκροί – 668 διασωληνωμένοι

Κορωνοϊός Κρούσματα 22/01: 18.333 νέες λοιμώξεις από τον ιό εντοπίστηκαν σήμερα στη χώρα. Οι διασωληνωμένοι ανέρχονται στους 668, ενώ το τελευταίο εικοσιτετράωρο καταγράφηκαν 73 νέοι θάνατοι.

Ποια τα χαρακτηριστικά και συμπτώματα της υποομάδας της Όμικρον

Όμικρον 2 ΕΟΔΥ: Ο ΕΟΔΥ προέβη σε διευκρινιστικές εξηγήσεις ως προς την ύπαρξη της νέας υποομάδας της Όμικρον, καθώς και σε σχέση με τις ιδιότητες που παρουσιάζει αλλά και την σοβαρότητα που δείχνει να έχει η νόσηση με αυτό το στέλεχος.

Οι περισσότερες περιπτώσεις του συνδρόμου της Αβάνας δεν προκαλούνται από ξένο αντίπαλο

"Ενώ έχουμε καταλήξει σε ορισμένα σημαντικά ενδιάμεσα ευρήματα, δεν έχουμε τελειώσει. Θα συνεχίσουμε την αποστολή για τη διερεύνηση αυτών των περιστατικών και την παροχή πρόσβασης σε φροντίδα παγκόσμιας κλάσης για όσους τη χρειάζονται", είπε ο Μπερνς.