Γενικές Ειδήσεις

Δήμαρχος Φλόριντα: Σκέψη για εκκένωση του όμορου κτιρίου που κατέρρευσε

Δήμαρχος Φλόριντα: Σκέψη για εκκένωση του όμορου κτιρίου που κατέρρευσε

Εν τω μεταξύ, το προσωπικό διάσωσης εργάζεται άγρια ​​σε μια ολοένα και πιο απελπιστική αναζήτηση για επιζώντες, καθώς περίπου 160 άτομα παρέμειναν απροσδιόριστα και ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται σε τέσσερις.

Δήμαρχος Φλόριντα: Ο δήμαρχος του Surfside της Φλόριντα σκέφτεται να εκκενώσει τους κατοίκους του Champlain Towers North, του “αδελφικού κτιρίου” στο συγκρότημα που κατέρρευσε. Ο δήμαρχος του Surfside, Charles Burkett, δήλωσε το Σάββατο ότι θα ήθελε να εκκενώσει προσωρινά τους κατοίκους από το κτίριο Champlain Towers North – ένα «αδελφικό κτίριο» στο συγκρότημα που κατέρρευσε – προκειμένου να δοθεί στους μηχανικούς χρόνος να ελέγξουν την ασφάλεια της δομής του. «Οι άνθρωποι με ρώτησαν εάν το κτίριό τους είναι ασφαλές, η απάντηση είναι «ναι το κτίριό σας είναι πιθανώς ασφαλές», αλλά όταν ρωτήθηκε για αυτό το κτίριο, γνωρίζοντας ότι αυτό το κτίριο (Champlain Towers South) έπεσε, δεν μπορώ να απαντήσω με τον ίδιο τρόπο».

Ο δήμαρχος Μπουρκτ είπε. «Δεδομένου ότι το αδελφικό κτίριο ονομάζεται Champlain Towers, δεδομένου ότι το κτίριο προφανώς χτίστηκε από τον ίδιο κατασκευαστή, δεδομένου ότι το κτίριο πιθανότατα κατασκευάστηκε με τα ίδια σχέδια και τα ίδια υλικά, δεν μπορώ να πω στους ανθρώπους ότι είναι ένα ασφαλές κτίριο δεδομένου αυτού που έχουμε δει να συμβαίνει εδώ (στο Champlain Towers South) », είπε.

Ο δήμαρχος είπε επίσης ότι είχε συζητήσει την εκκένωση του Champlain Towers North με τον γερουσιαστή Rick Scott και τη δήμαρχο Miami-Dade, Daniella Levine Cava.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου το Σάββατο το πρωί με τον δήμαρχο Κάβα και άλλους τοπικούς αξιωματούχους, ο κυβερνήτης της Φλόριντα Ρον Ντεσάντη απάντησε σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με την ασφάλεια του βόρειου πύργου. «Κατασκευάστηκε ταυτόχρονα με τον ίδιο σχεδιαστή, οπότε κοιτάζουν να συνεργαστούν μαζί του και ξέρω ότι σκέφτονται να τον εκκενώσουν, αλλά αυτό είναι κάτι που τελικά ο δήμαρχος θα πρέπει να κάνει το αίτημα», είπε ο DeSantis, αναφέρει το The Hill.

Στο επίκεντρο της συζήτησης σχετικά με την πιθανή εκκένωση του κτηρίου Champlain Towers North είναι μια έκθεση διαρθρώσεων του 2018 που κυκλοφόρησε από την πόλη Surfside την Παρασκευή το βράδυ.

Ο Frank Morabito, ο σύμβουλος μηχανικής που διενήργησε την έκθεση, βρήκε «άφθονη ρωγμή και διαφορά διαφόρων βαθμών» στις «στήλες από σκυρόδεμα, δοκάρια και τοίχους» του γκαράζ στάθμευσης στο ισόγειο.

Στην έκθεση συμπεριλήφθηκαν φωτογραφίες ρωγμών στις στήλες και “spalling”, ή σκυροδέματος, που είχαν εκτεθεί χαλύβδινες ενισχύσεις στο κατάστρωμα του γκαράζ. Περιλαμβάνονται επίσης πολλά άλλα συμπεριλαμβανομένων των κατοίκων που διαμαρτύρονταν για νερό που περνούσε από τα παράθυρα και τις μπαλκονόπορτές τους, καθώς και από την υποβάθμιση του σκυροδέματος σε πολλά μπαλκόνια.

«Αν και μερικές από αυτές τις ζημιές είναι μικρές, το μεγαλύτερο μέρος της συγκεκριμένης φθοράς πρέπει να επιδιορθωθεί εγκαίρως», έγραψε ο Morabito στην έκθεση του Οκτωβρίου 2018.

Ανάλογα με το τι θεωρείται «έγκαιρη μόδα», ο Kenneth Direktor, δικηγόρος που εκπροσωπεί την ένωση condo, δήλωσε ότι αυτές οι επισκευές θα ξεκινήσουν σύντομα.

Εν τω μεταξύ, το προσωπικό διάσωσης εργάζεται άγρια ​​σε μια ολοένα και πιο απελπιστική αναζήτηση για επιζώντες, καθώς περίπου 160 άτομα παρέμειναν απροσδιόριστα και ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται σε τέσσερις.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πιθανοί λόγοι κατάρρευσης του συγκροτήματος κατοικιών στη Φλόριντα

Υπάρχουν περίπου 32.000 περισσότεροι θάνατοι από καρδιακές παθήσεις στις ΗΠΑ σε σχέση με το προηγούμενο έτος

Η Φλόριντα οδηγείται σε περισσότερα κρούσματα που προκαλούνται από παραλλαγές.

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Επανεκκίνηση των εμπορευματικών δρομολογίων της Hellenic Train από το Θριάσιο προς τη Θεσσαλονίκη

Οι μηχανοδηγοί πρότειναν από αύριο, 30 Μαρτίου, ο προαστιακός της Αθήνας να διεξάγει δρομολόγια έως τη Μαγούλα και ο Προαστιακός Θεσσαλονίκης έως το Λιτόχωρο, ενώ δεν είναι αρνητικοί στην επανεκκίνηση και του δρομολογίου Αθήνα – Παλαιοφάρσαλος – Καλαμπάκα. Ωστόσο, οριστικές αποφάσεις δεν έχουν ληφθεί ακόμη.

Justine Siegemund: Η Google τιμά με Doodle την Γερμανίδα μαία

Justine Siegemund: Το βιβλίο της, «The Court Midwife», συνέχισε να διαβάζεται και να μελετάται καθ' όλη τη διάρκεια του 18ου και 19ου αιώνα και επηρέασε την ανάπτυξη της μαιευτικής ως επαγγέλματος.