Ρεπορτάζ Υγείας

ΗΠΑ Φάουτσι: Σκιαγραφεί τη μακροπρόθεσμη επιστροφή της πανδημίας στο κανονικό ως το καλύτερο σενάριο

ΗΠΑ Φάουτσι: Σκιαγραφεί τη μακροπρόθεσμη επιστροφή της πανδημίας στο κανονικό ως το καλύτερο σενάριο

Το ζήτημα μιας τέταρτης βολής - μιας δεύτερης ενίσχυσης - παραμένει στη δημόσια συζήτηση, αλλά ο Fauci περιόρισε κάθε συζήτηση για το θέμα έως ότου περαιτέρω μελέτες μπορέσουν να δείξουν την ανθεκτικότητα της προστασίας από την πρώτη ενισχυτική βολή.

ΗΠΑ Φάουτσι: Ο Fauci ανέφερε τα εμβόλια, τις θεραπείες και τις μάσκες ως κύρια εργαλεία για τον έλεγχο της πανδημίας  Ο Δρ Άντονι Φάουτσι περιέγραψε μια πορεία προς ένα μακροπρόθεσμο σχέδιο για να ζήσει κανείς με την COVID-19, υποστηρίζοντας ότι είναι το “καλύτερο σενάριο”. Ο επικεφαλής ιατρικός σύμβουλος του προέδρου προέβλεψε αυτή την εβδομάδα ότι η τρέχουσα αύξηση των κρουσμάτων που προκαλείται από την παραλλαγή Omicron θα κορυφωθεί μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου, αφήνοντας τους αξιωματούχους να αναρωτιούνται τι θα συμβεί στη συνέχεια.

Ο Fauci είπε στην εκπομπή “This Week” του ABC ότι το καλύτερο σενάριο θα είναι να τεθεί υπό έλεγχο ο ιός και να μάθουν να ζουν με αυτόν.

«Έλεγχος σημαίνει ότι δεν την εξαφανίζεις, δεν την εξαφανίζεις», εξήγησε ο Fauci. «Αλλά πέφτει σε τόσο χαμηλό επίπεδο που ουσιαστικά ενσωματώνεται στις γενικές λοιμώξεις του αναπνευστικού με τις οποίες έχουμε μάθει να ζούμε». «Εννοώ, θα θέλαμε να μην είναι παρόντες, αλλά είναι εκεί, αλλά δεν διαταράσσουν την κοινωνία», πρόσθεσε ο Φάουτσι, σημειώνοντας ότι η ιατρική κοινότητα ελπίζει ότι θα αντιμετωπίσει την COVID-19 «κατά περίπτωση βάση της υπόθεσης» στο εξής. Μετά τους εμβολιασμούς, ο Fauci επεσήμανε τις θεραπείες και τις δοκιμές ως τα βασικά συστατικά για τον έλεγχο της πανδημίας και την εκμάθηση να «ζούμε με αυτήν».

«Εάν έχουμε αυτά τα πράγματα στη θέση τους – δοκιμές εμβολίων, μάσκες, θεραπεία – θα μπορούσαμε να τα κρατήσουμε σε αυτό το χαμηλό επίπεδο», είπε.

Το ζήτημα μιας τέταρτης βολής – μιας δεύτερης ενίσχυσης – παραμένει στη δημόσια συζήτηση, αλλά ο Fauci περιόρισε κάθε συζήτηση για το θέμα έως ότου περαιτέρω μελέτες μπορέσουν να δείξουν την ανθεκτικότητα της προστασίας από την πρώτη ενισχυτική βολή.

“Σίγουρα, θα δείτε τα επίπεδα αντισωμάτων να μειώνονται – αυτό είναι φυσικό”, είπε ο Fauci. «Αλλά υπάρχει ένα στοιχείο της ανοσολογικής απόκρισης – η μνήμη Β και οι αποκρίσεις των Τ κυττάρων – όπου, παρόλο που βλέπετε μια μείωση των επιπέδων αντισωμάτων, είναι αρκετά κατανοητό, και ελπίζω ότι είναι αλήθεια, ότι η τρίτη ενίσχυση θα δώσει πολύ μεγαλύτερη ανθεκτικότητα προστασίας».

«Αλλά προτού πάρουμε αυτή την απόφαση για μια ακόμη ενίσχυση, θέλουμε να προσδιορίσουμε με σαφήνεια ποια είναι η ανθεκτικότητα της προστασίας αυτής της κανονικής ενίσχυσης, αυτής της τρίτης βολής για την οποία μιλάμε», είπε ο Fauci.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Aπαίτηση εμβολίου covid για αεροπορικά ταξίδια εσωτερικού συνιστά ο Fauci στον Μπάιντεν

Ένα επιπλέον της αναμνηστικής δόσης επίπεδο προστασίας θα ήταν το τεστ λέει ο Fauci

Οι νοσηλείες για την COVID-19 αυξάνονται μεταξύ των ατόμων που είναι πλήρως εμβολιασμένα, σύμφωνα με τον Δρ Άντονι Φάουτσι

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Προσωπικός  Γιατρός : Είναι ανάγκη να δοθεί παράταση στη διαδικασία εγγραφής γιατρών

‘’Είναι ανάγκη να οριστεί επακριβώς το ποιες θα είναι οι σχέσεις του προσωπικού γιατρού με τους εγγεγραμμένους σε αυτόν ασφαλισμένους και να δοθεί παράταση στη διαδικασία εγγραφής .’’ λέει ο τονίζει ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Χαλκιδικής Μάριος Πυρπασόπουλος.

Nέα Βρετανική Επιστημονική Έρευνα προειδοποιεί τις γυναίκες για τους κινδύνους της φυτοφαγικής διατροφής

Η νέα μελέτη αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για να κατανοηθεί καλύτερα ο δυνητικός κίνδυνος από τις φυτοφαγικές δίαιτες σε βάθος χρόνου και τι μπορεί να γίνει για να μετριαστούν αυτοί οι κίνδυνοι».

Σεξουαλική δυσλειτουργία, απώλεια μαλλιών που συνδέονται με Μακρά COVID

Ο Haroon, αναπληρωτής κλινικός καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Μπέρμιγχαμ, λέει ότι ένας λόγος που φάνηκε ότι οι νεότεροι άνθρωποι είχαν περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν συμπτώματα μακράς διάρκειας COVID μπορεί να είναι ότι οι ηλικιωμένοι με COVID ήταν πιο πιθανό να νοσηλευτούν και δεν συμπεριλήφθηκαν σε αυτή τη μελέτη.

Το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα μόλυνσης από ευλογιά των πιθήκων από άνθρωπο σε κατοικίδιο

Η ευλογιά των πιθήκων μπορεί να εξαπλωθεί μέσω στενής, προσωπικής επαφής, συμπεριλαμβανομένης της άμεσης επαφής με εξάνθημα, ψώρα ή σωματικά υγρά από άτομο με τον ιό ή επαφή με υφάσματα ή αντικείμενα που χρησιμοποιούνται από κάποιον που έχει τον ιό.