Ρεπορτάζ Υγείας

ΗΠΑ Covid-19: Τα 10 μεγαλύτερα λάθη για την προστασία της δημόσιας υγείας εν μέσω της πανδημίας

ΗΠΑ Covid-19: Τα 10 μεγαλύτερα λάθη για την προστασία της δημόσιας υγείας εν μέσω της πανδημίας

Καθ' όλη τη διάρκεια της πανδημίας, όλες οι αποφάσεις για την COVID λαμβάνονταν από μια μικρή ομάδα ομοϊδεατών κυβερνητικών γιατρών που συχνά αντικατέστησαν την επιστημονική μέθοδο με ιατρικό δόγμα.

ΗΠΑ Covid-19: Οι Αμερικανοί αξίζουν μια συγγνώμη από τους ειδικούς γιατρούς Ο αμερικανικός λαός, και ιδιαίτερα τα παιδιά, αξίζουν μια συγγνώμη. Δρ. Makary: Ο ιός SARS-CoV-2  «συμπεριφέρεται λιγότερο επικίνδυνα» από την παραδοσιακή γρίπη Το ιατρικό ίδρυμα πορεύτηκε αδιάκοπα για την COVID-19, παρουσιάζοντας μια συναίνεση εμπειρογνωμοσύνης καθώς περιθωριοποίησε τους γιατρούς που είχαν διαφορετικές απόψεις. Δύο χρόνια μετά την πανδημία, είναι δίκαιο να αναρωτηθούμε, πώς τα κατάφεραν οι υπάλληλοι της δημόσιας υγείας;

Επιφανειακή μετάδοση

Πλένετε τα χέρια σας σαν τρελοί (τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα) και ρίξτε αλκοολούχα διαλύματα στις σακούλες σας για να σταματήσετε τη μετάδοση της COVID, σας έλεγαν για μήνες.

Παρά το γεγονός ότι ήταν ειδικός, ο Δρ. Anthony Fauci εφάρμοσε αμέσως το μοντέλο μετάδοσης της επιφανειακής γρίπης στην COVID.

Η λογική αρχική υπόθεση θα έπρεπε να ήταν ότι η COVID ήταν αερομεταφερόμενη. Υπάρχουν μόνο τρεις κορωνοϊοί που προκαλούν σοβαρές ασθένειες στους ανθρώπους: Ο SARS, ο MERS και και ο SARS-CoV-2. Ο SARS και ο MERS εξαπλώνονται με τον αέρα.

Γιατί ο Δρ Φάουτσι πίστευε ότι ο SARS-CoV-2 ήταν τόσο διαφορετικός;

Το NIH θα μπορούσε να είχε κάνει το οριστικό πείραμα σε μια μέρα για να πάρει την απάντηση. Είναι εντάξει να κάνουμε λάθος στην επιστήμη, αλλά όχι για μήνες που τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας θα μπορούσαν να έχουν ξοδέψει ένα κλάσμα του προϋπολογισμού των 42 δισεκατομμυρίων δολαρίων για να διαπιστώσουν αμέσως πώς εξαπλώνεται ο SARS-CoV-2.

Καμία επίσκεψη στο νοσοκομείο

Η βάρβαρη πολιτική της απαγόρευσης στα αγαπημένα πρόσωπα να κρατούν το χέρι του ετοιμοθάνατου αγαπημένου τους προσώπου και να λένε αντίο ήταν μια παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που κάλυψε μεγάλο μέρος της πανδημίας.

Όλοι οι λεγόμενοι ειδικοί και το ιατρικό κατεστημένο ήταν συνένοχοι, επιτρέποντας τη θέσπιση αυτής της σκληρής πολιτικής, εγκαταλείποντας το καθήκον τους να σέβονται την αξιοπρέπεια της ανθρώπινης ζωής. Ως γιατρός, μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι υπάρχουν χειρότερα πράγματα από τον θάνατο.

Δρ. Makary: Δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι οι υφασμάτινες μάσκες μείωσαν τη μετάδοση της COVID

Κλείσιμο σχολείων Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων υποστήριξαν ότι χρησιμοποιούσαν την επιστήμη για να κλείσουν τα σχολεία, αλλά πολλά ιδιωτικά σχολεία και τα περισσότερα σχολεία στη Φλόριντα και σε άλλες πολιτείες παρέμειναν ανοιχτά καθ’ όλη τη διάρκεια (χωρίς διαφορά στα αποτελέσματα της COVID).

Ο διευθυντής του CDC αρχικά είπε ότι τα σχολεία ήταν ασφαλή, αλλά διορθώθηκε γρήγορα από τον Λευκό Οίκο την επόμενη μέρα. Αργότερα αποκαλύφθηκε ότι τα σωματεία των εκπαιδευτικών είχαν τροποποιήσει το προσχέδιο της πολιτικής για το κλείσιμο των σχολείων πριν από την έκδοσή του (τα παιδιά δεν είχαν την ευκαιρία να κάνουν αλλαγές).

Τώρα οι μελέτες αποκαλύπτουν την καταστροφική βλάβη σε μια γενιά παιδιών – σημαντικές κινητικές και γνωστικές εκπτώσεις και μια κρίση ψυχικής υγείας.

Στη Βαλτιμόρη, πολλά παιδιά δεν συνδέθηκαν ποτέ στην εικονική μάθηση και δεν είδαν ποτέ ξανά στην τάξη.

Υποβάθμιση της φυσικής ανοσίας

Κατά ειρωνικό τρόπο, όταν οι υπεύθυνοι δημόσιας υγείας επέμεναν ότι όσοι είχαν φυσική ανοσία να απολυθούν επειδή δεν εμβολιάστηκαν, απέλυσαν εκείνους που ήταν λιγότερο πιθανό να μεταδώσουν τη μόλυνση στον χώρο εργασίας.

Οι Δρ. Fauci και Rochelle Walensky δεν μίλησαν ποτέ για τη φυσική ανοσία και αντίθετα δημιούργησαν την ανακριβή κατασκευή των εμβολιασμένων και των μη εμβολιασμένων. Στην πραγματικότητα, οι περισσότεροι μη εμβολιασμένοι Αμερικανοί έχουν αντισώματα που εξουδετέρωσαν τον ιό, αλλά είναι αντισώματα που η κυβέρνηση δεν αναγνώρισε. Τελικά ήρθαν τα δεδομένα. Η φυσική ανοσία ήταν 2,8 φορές καλύτερη στην πρόληψη της νοσηλείας από την εμβολιασμένη ανοσία και το γεγονός ότι και τα δύο σήμαιναν ότι είχατε την ίδια προστασία με τη φυσική ανοσία μόνο.

Η μοναδική εστίαση στα εμβόλια σήμαινε ότι δόθηκε λίγη προσοχή στις σωτήριες θεραπείες.

Υποβάθμιση της θεραπευτικής

Η μοναδική εστίαση στα εμβόλια σήμαινε ότι δόθηκε λίγη προσοχή στις σωτήριες θεραπείες. Για παράδειγμα, το Paxlovid είναι ένα αντιιικό φάρμακο που μείωσε τους θανάτους από COVID στο μηδέν στην κλινική δοκιμή, αλλά δεν έχει παραχθεί αρκετά. Η φλουβοξαμίνη, ένα αντικαταθλιπτικό φάρμακο $10 που είναι διαθέσιμο εδώ και χρόνια, βρέθηκε σε δύο αξιόπιστες μελέτες για τη μείωση του θανάτου από COVID, έως και 91% στην τελευταία μελέτη (καμία μελέτη δεν υποδηλώνει ότι δεν είναι αποτελεσματική). Ωστόσο, λίγοι γιατροί γνωρίζουν αυτά τα δεδομένα, επειδή οι αξιωματούχοι της δημόσιας υγείας μας δεν έχουν μιλήσει ποτέ για το Fluvoxamine.

Μη διαχωρίζοντας τις δόσεις των εμβολίων

Η απόσταση μεταξύ των δόσεων του εμβολίου καθιστά ένα εμβόλιο πιο αποτελεσματικό και μειώνει το προφίλ των παρενεργειών. Θα επέτρεπε επίσης στις Ηνωμένες Πολιτείες να σώσουν περισσότερες ζωές όταν δεσμεύαμε με δελτίο για μια σπάνια προμήθεια εμβολίων.

Ωστόσο, οι αξιωματούχοι της δημόσιας υγείας απέρριψαν τις εκκλήσεις να χωριστούν οι δόσεις όπως ζητήσαμε πολλοί από εμάς.

Κατά ειρωνικό τρόπο, μόλις πριν από τρεις εβδομάδες, αφού 250 εκατομμύρια Αμερικανοί έλαβαν το εμβόλιο, το CDC άλλαξε τελικά τις οδηγίες για να συστήσει μεγαλύτερα διαστήματα μεταξύ των δόσεων.

Το CDC αναγνώρισε ότι επρόκειτο να μειώσει τις σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες όπως η μυοκαρδίτιδα.

Η μυοκαρδίτιδα αναγνωρίζεται πλέον ότι εμφανίζεται σε 1 στους 1.862 νεαρούς άνδρες μετά τη δεύτερη δόση του εμβολίου.

Υφασμάτινες μάσκες

Οι ΗΠΑ παραμένουν ένα διεθνές ακραίο σημείο καλύπτοντας τα νήπια. Σε αυτό το σημείο οι μόνοι άνθρωποι στην Αμερική που εξακολουθούν να αναγκάζονται να φορούν μάσκες είναι παιδιά, σερβιτόροι, διακομιστές και προσωπικό.

Το NIH θα μπορούσε να είχε χρηματοδοτήσει ερευνητές για να μελετήσουν σωστά κάθε τύπο μάσκας τις πρώτες 10 ημέρες της πανδημίας, αλλά δεν κατάφεραν να συγκεντρώσουν τη χρηματοδότηση για να το κάνουν.

Τα τρέχοντα δεδομένα υποδηλώνουν ότι η κάλυψη των προσώπων των παιδιών για δύο χρόνια με μια υφασμάτινη μάσκα είχε μηδενικό όφελος και κάποια βλάβη.

Το να υποσχεθείς ότι δεν υπάρχουν εντολές εμβολίων και μετά να το σπάσεις

Αυτή ήταν μια δηλωμένη υπόσχεση που δόθηκε από τον Πρόεδρο Μπάιντεν, τον Φάουτσι και πολλούς άλλους – ένα κοινωνικό συμβόλαιο.

Στη συνέχεια, αθέτησαν την υπόσχεσή τους, επιμένοντας ότι όλοι οι μη εμβολιασμένοι εργαζόμενοι, ανεξάρτητα από τον κίνδυνο ή τη φυσική τους ανοσία, θα απολυθούν. Απαίτησαν να απολυθούν άτιμα οι στρατιώτες και οι νοσοκόμες εν μέσω κρίσης προσωπικού. Αυτή η πολιτική πυροδότησε μια συζήτηση για τις πολιτικές ελευθερίες, η οποία τελικά δίχασε τη χώρα και σκλήρυνε πολλούς στην ιδέα του εμβολιασμού. Ταυτόχρονα, η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων έγινε παραβατικη εγκρίνοντας τα εμβόλια Covaxin και Novavax, τα οποία χρησιμοποιούν παραδοσιακή τεχνολογία εμβολίων.

Οι επιστήμονες ισχυρίζονται ότι αποσιωπήθηκαν για τη θεωρία διαρροής στο εργαστήριο COVID

Υποβάθμιση της διαρροής εργαστηρίου

Μια έρευνα βόμβας από τον παρουσιαστή του «Special Report» Bret Baier του Fox News αποκάλυψε ότι εξέχοντες ιολόγοι των ΗΠΑ είπαν στους Dr. Φάουτσι και Φράνσις Κόλινς πως ανησυχούν ότι ο ιός μπορεί να έχει χειραγωγηθεί και να προέρχεται από το εργαστήριο, αλλά ξαφνικά άλλαξαν τον τόνο τους στα δημόσια σχόλια λίγες μέρες μετά τη συνάντηση με τους αξιωματούχους του NIH.

Οι ιολόγοι βραβεύτηκαν αργότερα με σχεδόν 9 εκατομμύρια δολάρια από το πρακτορείο του Fauci.

Boosters για νέους

Δύο κορυφαία στελέχη της FDA παραιτήθηκαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας λόγω πολιτικών πιέσεων να εγκρίνουν ενισχυτές σε νέους. Η FDA εξέδωσε την εξουσιοδότηση μη συγκαλώντας τη Συμβουλευτική Επιτροπή Εμβόλια και Σχετικά Βιολογικά Προϊόντα – ένα εξαιρετικά ασυνήθιστο διάλειμμα από το ιστορικό προηγούμενο.

Μια μελέτη στο New England Journal of Medicine διαπίστωσε ότι ο κίνδυνος θνησιμότητας ενός ατόμου κάτω των 30 ετών χωρίς ενίσχυση ήταν μηδενικός.

Δεν μπορείτε να μειώσετε περαιτέρω τον κίνδυνο μηδενισμού με έναν ενισχυτή. Γερουσιαστής Rand Καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας, όλες οι αποφάσεις για την COVID λαμβάνονταν από μια μικρή ομάδα ομοϊδεατών κυβερνητικών γιατρών που συχνά αντικατέστησαν την επιστημονική μέθοδο με ιατρικό δόγμα.

Είχαν τεράστια επιρροή σε ιατρικά πανεπιστήμια, επιστημονικά περιοδικά και ιατρικές εταιρείες. Στην πραγματικότητα, σχεδόν όλες αυτές οι οντότητες έλαβαν χρηματοδότηση από τους Dr. Fauci και Collins και από τη Big Pharma.

Δεν αποτελεί έκπληξη, λοιπόν, το γεγονός ότι με μια ενωμένη φωνή, οι ηγέτες αυτών των οργανώσεων εντάχθηκαν στην ομάδα του groupthink, καθώς τα μέσα ενημέρωσης παπαγαλίζουν ό,τι έλεγαν.

Σε αυτό το σημείο, οι καθημερινοί Αμερικανοί που πλήρωσαν το τίμημα για τα λάθη του ιατρικού ιδρύματος μπορούν να αξιολογήσουν την απόδοσή τους.

Αυτή η μερική λίστα καταστροφικών σφαλμάτων ζητά μια πλήρη αναθεώρηση των υπηρεσιών μας υγείας.

Ο αμερικανικός λαός, και ιδιαίτερα τα παιδιά, αξίζουν μια συγγνώμη.

 

* Ο Marty Makary, M.D., είναι καθηγητής χειρουργικής και πολιτικής υγείας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Johns Hopkins και ιατρικός συνεργάτης του Fox News. Είναι ο συγγραφέας των μπεστ σέλερ του «The Price We Pay». Οι απόψεις που παρουσιάζονται είναι δικές του και δεν αντιπροσωπεύουν τις απόψεις του Πανεπιστημίου Johns Hopkins.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

O FDA επισημαίνει τα λάθη σχετικά με την κυκλοφορία μη αξιόπιστων τεστ αντισωμάτων

To ΔΙΔΕΑΔΥ μέσω της επιστολής του μιλά για την ενεργοποίηση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας

Έρευνα μελετά τον ρόλο της πρωτοβάθμιας φροντίδας στη διαχείριση της πανδημίας

Πανδημία ιατρικά λάθη: φορητή συσκευή μετρά την έκταση της εξάντλησης των γιατρών

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Αναισθησιολόγοι: Kοινή ανακοίνωση 5 επιστημονικών εταιρειών για τις ελλείψεις στο ΕΣΥ

Αναισθησιολόγοι: Η ειδικότητα είναι αναγκαία για την απρόσκοπτη λειτουργία των Νοσοκομείων του ΕΣΥ και την ομαλή λειτουργία των χειρουργείων, των χώρων καταστολής, των ιατρείων Πόνου και Παρηγορικής φροντίδας, αλλά και την αντιμετώπιση Επειγουσών καταστάσεων.

Το Σουδάν αναφέρει 5 ακόμη μολύνσεις από την ευλογιά των πιθήκων, υποδαυλίζοντας τους φόβους για μεγαλύτερη επιδημία

Το Σουδάν βρίσκεται υπό τεράστια πίεση για να θέσει υπό έλεγχο μια πρόσφατη επιδημία της ευλογιάς των πιθήκων λόγω του γεγονότος ότι το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης δεν θα μπορούσε να υποστηρίξει μια μεγάλη επιδημία.

Πρέπει να κάνετε το εμβόλιο για τη γρίπη φέτος; Οι γιατροί αποκαλύπτουν την απόφασή τους

Ο Zweig ελπίζει ότι η πιθανότητα εξάπλωσης του ιού της γρίπης θα μειωθεί, δεδομένου ότι η COVID βρίσκεται ακόμη στο μυαλό των ανθρώπων και πολλοί άνθρωποι είναι προσεκτικοί.