Ρεπορτάζ Υγείας

ΗΠΑ CDC: Οι λοιμώξεις μπορεί να παραμονεύουν σε υδρομασάζ, πισίνες, λίμνες και θάλασσες αυτό το καλοκαίρι

ΗΠΑ CDC: Οι λοιμώξεις μπορεί να παραμονεύουν σε υδρομασάζ, πισίνες, λίμνες και θάλασσες αυτό το καλοκαίρι

Τι θα γινόταν, όμως, αν θέλετε να πάρετε τα παιδιά σας στο υδάτινο πάρκο; Από τα 208 κρούσματα, περισσότερα από τα μισά ξεκίνησαν κατά τους καλοκαιρινούς μήνες από τον Ιούνιο έως τον Αύγουστο, με το 92% αυτών των κρουσμάτων να σχετίζονται με πισίνες και το 11% με παιδικές χαρές.

ΗΠΑ CDC: Οι λοιμώξεις που μεταδίδονται στο νερό μπορεί να παραμονεύουν σε υδρομασάζ, δημόσιες πισίνες, λίμνες και ωκεανούς αυτό το καλοκαίρι: Δείτε τι πρέπει να γνωρίζετε Το CDC λέει ότι τα πιο μολυσμένα από μικρόβια νερά είναι τα δημόσια υδρομασάζ Συμβουλές για να παραμείνετε ασφαλείς στο νερό εν μέσω πανεθνικών ελλείψεων ναυαγοσωστών Η υπεύθυνη προγράμματος του τμήματος Bellevue Parks & Community Service, Jen Newton εξηγεί πώς η έλλειψη ναυαγοσώστη θα μπορούσε να επηρεάσει τα καλοκαιρινά σχέδια και τρόπους για να παραμείνετε ασφαλείς στην πισίνα ή στην παραλία.

Καθώς πολλοί περιμένουν με ανυπομονησία τους καλοκαιρινούς μήνες και να πάνε στο νερό, προσέξτε τα μικρόβια που κρύβονται από κάτω και μπορούν να προκαλέσουν λοιμώξεις που μεταδίδονται στο νερό και πώς να τις αποτρέψετε.

Κατά τη διάρκεια του 2015 έως το 2019, τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) δήλωσαν ότι η πλειονότητα των αναφερόμενων εστιών που σχετίζονται με το νερό αναψυχής ήταν δευτερογενής σε ένα παράσιτο που ονομάζεται Cryptosporidium που ανακαλύφθηκε σε δημόσιες πισίνες ή το βακτήριο που είναι γνωστό ως Legionella σε υδρομασάζ, σύμφωνα με ένα 2021.

Εβδομαδιαία Έκθεση Νοσηρότητας και Θνησιμότητας. «Μεταξύ των 155 (75%) κρουσμάτων με επιβεβαιωμένη λοιμώδη αιτιολογία, τα 76 (49%) προκλήθηκαν από Cryptosporidium (το οποίο προκαλεί κρυπτοσπορίδωση, μια γαστρεντερική ασθένεια) και 65 (42%) από Legionella (που προκαλεί τη νόσο των Λεγεωνάριων, μια σοβαρή νόσο πνευμονίας και πυρετού Pontiac, μια πιο ήπια ασθένεια με συμπτώματα που μοιάζουν με γρίπη)», ανέφερε το CDC.

Καθώς πολλοί περιμένουν με ανυπομονησία τους καλοκαιρινούς μήνες για να πάνε στο νερό, προσέξτε τα μικρόβια που κρύβονται από κάτω και μπορούν να προκαλέσουν λοιμώξεις που μεταδίδονται στο νερό και πώς να τις αποτρέψετε.

Τριάντα έξι πολιτείες και η Περιφέρεια της Κολούμπια ανέφεραν οικειοθελώς 208 κρούσματα που σχετίζονται με επεξεργασμένο νερό αναψυχής μέσω του Εθνικού Συστήματος Αναφοράς Επιδημιών. Δημόσιες πισίνες, υδρομασάζ ή παιδικές χαρές με νερό ευθύνονται σχεδόν για όλα τα κρούσματα, με αποτέλεσμα τουλάχιστον 3.646 περιπτώσεις ασθενειών, 286 νοσηλείες και 13 θανάτους.

Το 34 τοις εκατό από τα 208 κρούσματα σχετιζόταν με ξενοδοχεία ή θέρετρα, ενώ το 70% αυτών σχετίζεται με υδρομασάζ.

Και υπάρχει μια επιστήμη πίσω από το γιατί τα υδρομασάζ στα ξενοδοχεία μπορεί να έχουν τα πιο μολυσμένα από μικρόβια νερά.

Μια θεωρία είναι ότι ο εργαζόμενος στο ξενοδοχείο που είναι υπεύθυνος για την ποιότητα του νερού είναι «υπεύθυνος για 100 άλλα πράγματα», δήλωσε ο Michele Hlavsa, επικεφαλής του Προγράμματος Υγιεινής Κολύμβησης του CDC.

Έτσι, μερικές φορές μπορεί να χαλαρώσουν στα καθήκοντά τους στην πισίνα. Επιπλέον, το χλώριο διασπάται πιο γρήγορα στο υδρομασάζ καθώς οι πίδακες του υδρομασάζ αερολύουν το νερό, καθιστώντας το χλώριο ακόμη λιγότερο αποτελεσματικό, πρόσθεσε ο Hlavsa.

Και δεν βοηθά το γεγονός ότι οι πίδακες υδρομασάζ μπορούν να εκτοξεύσουν νερό γεμάτο με μικρόβια επιβαρυμένα με ασθένειες κατευθείαν στο στόμα και τη μύτη ενός επιβάτη του υδρομασάζ, σημείωσε ο Hlavsa. Επιδεινώνοντας το πρόβλημα, αυτές οι συνθήκες επιτρέπουν σε ορισμένα βακτηριακά παθογόνα να ανθίσουν στο ζεστό νερό, όπως η Legionella, η οποία προκαλεί σοβαρή πνευμονία που αρρωσταίνει τους ανθρώπους αφού εισπνεύσουν σταγονίδια νερού ή καταπιούν μολυσμένο νερό με τα βακτήρια στους πνεύμονές τους, σύμφωνα με το CDC.

Επίσης, προσέξτε το Pseudomonas, το οποίο μπορεί να προκαλέσει κνησμώδες εξάνθημα, γνωστό ως θυλακίτιδα από καυτή μπανιέρα, όπου τα διάσπαρτα κόκκινα εξογκώματα αναδύονται κάτω από το μαγιό αρκετές ημέρες αφού κάθεστε σε ένα υδρομασάζ που δεν συντηρείται καλά όταν το μολυσμένο νερό παραμένει στο δέρμα για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. CDC.

Για να μειώσουν τον κίνδυνο μόλυνσης στα υδρομασάζ, μερικοί χρησιμοποιούν τώρα βρώμιο αντί για χλώριο για να σκοτώσουν τα μικρόβια επειδή το βρώμιο είναι πιο σταθερό στη θερμότητα, σύμφωνα με τους New York Times.

Τι θα γινόταν, όμως, αν θέλετε να πάρετε τα παιδιά σας στο υδάτινο πάρκο; Από τα 208 κρούσματα, περισσότερα από τα μισά ξεκίνησαν κατά τους καλοκαιρινούς μήνες από τον Ιούνιο έως τον Αύγουστο, με το 92% αυτών των κρουσμάτων να σχετίζονται με πισίνες και το 11% με παιδικές χαρές.

Ο Hlavsa σημείωσε ότι τα υδάτινα πάρκα δεν είναι τόσο ανησυχητικά για τα μικρόβια, καθώς λειτουργούν από “επαγγελματίες” και είναι “προσεκτικά” να ακολουθούν τις οδηγίες απολύμανσης.

Ο Hlavsa σημείωσε ότι τα υδάτινα πάρκα δεν είναι τόσο ανησυχητικά για τα μικρόβια, καθώς λειτουργούν από “επαγγελματίες” και είναι “προσεκτικά” να ακολουθούν τις οδηγίες απολύμανσης. Ωστόσο, ο Hlavsa σημείωσε ότι τα υδάτινα πάρκα δεν είναι τόσο ανησυχητικά για τα μικρόβια, καθώς λειτουργούν από “επαγγελματίες” και είναι “προσεκτικά” να ακολουθούν τις οδηγίες απολύμανσης.

Ορισμένες πολιτείες, όπως η Νέα Υόρκη, επεξεργάζονται το νερό σε επιθέματα εκτόξευσης, τα οποία ψεκάζουν νερό σε νεότερους θαμώνες που είναι γνωστό ότι αντιμετωπίζουν πιο προβλήματα υγιεινής, όχι μόνο με χλώριο αλλά και με υπεριώδες φως, το οποίο σκοτώνει τα ανθεκτικά στο χλώριο μικρόβια. Ενθάρρυνε τους ανθρώπους να αναθεωρήσουν τα δεδομένα δημόσιας επιθεώρησης για αυτά τα πάρκα, όπως αυτά που είναι διαθέσιμα για εστιατόρια, αλλά συνιστά να καλέσουν το τοπικό τμήμα υγείας για περισσότερες πληροφορίες.

Αλλά ακόμα κι αν απολυμάνετε την πισίνα σας με χλώριο, ορισμένα παθογόνα μπορούν να επιβιώσουν.

Το κρυπτοσπορίδιο μπορεί να προκαλέσει εστίες, επειδή το εξωτερικό περίβλημα του παρασίτου του επιτρέπει να επιβιώσει σε χλωριωμένο νερό για περισσότερο από μια εβδομάδα, σύμφωνα με το CDC. Ο οργανισμός συνιστά οι πισίνες να περιέχουν τουλάχιστον ένα μέρος ανά εκατομμύριο χλώριο, τα υδρομασάζ να περιέχουν τουλάχιστον 3 μέρη ανά εκατομμύριο χλωρίνης ενώ διατηρούν το pH του νερού μεταξύ 7,2 και 7,8.

Αλλά άλλα μολυσματικά παθογόνα που μεταδίδονται στο νερό μπορεί επίσης να είναι ανθεκτικά στο χλώριο, συμπεριλαμβανομένου του Norovirus, ενός ιού ή του Giardia, ενός παρασίτου που μπορεί να προκαλέσει διάρροια και κράμπες στο στομάχι, σύμφωνα με τους Times.

Εάν προτιμάτε να παραλείψετε τα θαλάσσια πάρκα και τα υδρομασάζ και απλώς να κατευθυνθείτε προς τη λίμνη ή μια βουτιά στον ωκεανό, προτού κολυμπήσετε, βεβαιωθείτε ότι έχετε προσέξει για σημάδια ότι το νερό δεν είναι ασφαλές ή ελέγξτε τις συνθήκες ποιότητας του νερού της πολιτείας.

Να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί εάν υπάρχει έντονη βροχόπτωση, επειδή η βροχή τείνει να μαζεύει τα πάντα στο πέρασμά της, συμπεριλαμβανομένων των ζωικών απορριμμάτων και στη συνέχεια να αποθέτει τα μολυσμένα από μικρόβια κόπρανα καθώς αποστραγγίζονται σε μέρη όπου οι άνθρωποι συχνάζουν στο νερό, σύμφωνα με τους Times.

Και αν έχετε ανοιχτή πληγή στο δέρμα σας, ίσως είναι καλή ιδέα να απομακρυνθείτε από τον ωκεανό. Μια σοβαρή, αλλά σπάνια, βακτηριακή λοίμωξη από ένα βακτήριο που τρώει σάρκα που ονομάζεται vibrio vulnificus μπορεί να προκαλέσει λοιμώξεις των μαλακών ιστών συχνά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες στον Κόλπο του Μεξικού σε ασθενείς με ανοιχτά τραύματα στο δέρμα, δήλωσε η Δρ Marirose Trimmier, αναπληρώτρια καθηγήτρια οικογενειακής ιατρικής στο Πανεπιστήμιο της Νότιας Αλαμπάμα στο Κολλέγιο Ιατρικής.

«Ο εμπειρικός κανόνας είναι, εάν το νερό φαίνεται θολό, να μην κολυμπάτε μέσα του», είπε ο Δρ Άλεν Πέρκινς, καθηγητής οικογενειακής ιατρικής στο Ιατρικό Κολλέγιο της Νότιας Αλαμπάμα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Μπορώ να κολλήσω ΣΜΝ στην πισίνα;

Είναι ασφαλές στην πανδημία να χρησιμοποιείτε δημόσιες πισίνες;

Πώς σχετίζεται η ουρολοίμωξη με το κολύμπι το καλοκαίρι

Συμβουλές για αποφυγή ουρολοίμωξης από πισίνα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τα δεδομένα υποδηλώνουν ότι περισσότεροι άνθρωποι επιστρέφουν στις δοκιμές COVID-19

Ωστόσο, η έρευνα αποκαλύπτει επίσης ότι η επίγνωση του πού μπορούν να αγοράσουν τεστ πλευρικής ροής παραμένει εμπόδιο (όπως η δυνατότητα αγοράς κιτ δοκιμών από μεγάλα σούπερ μάρκετ).

Προσωπικός  Γιατρός : Είναι ανάγκη να δοθεί παράταση στη διαδικασία εγγραφής γιατρών

‘’Είναι ανάγκη να οριστεί επακριβώς το ποιες θα είναι οι σχέσεις του προσωπικού γιατρού με τους εγγεγραμμένους σε αυτόν ασφαλισμένους και να δοθεί παράταση στη διαδικασία εγγραφής .’’ λέει ο τονίζει ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Χαλκιδικής Μάριος Πυρπασόπουλος.

Nέα Βρετανική Επιστημονική Έρευνα προειδοποιεί τις γυναίκες για τους κινδύνους της φυτοφαγικής διατροφής

Η νέα μελέτη αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για να κατανοηθεί καλύτερα ο δυνητικός κίνδυνος από τις φυτοφαγικές δίαιτες σε βάθος χρόνου και τι μπορεί να γίνει για να μετριαστούν αυτοί οι κίνδυνοι».

Σεξουαλική δυσλειτουργία, απώλεια μαλλιών που συνδέονται με Μακρά COVID

Ο Haroon, αναπληρωτής κλινικός καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Μπέρμιγχαμ, λέει ότι ένας λόγος που φάνηκε ότι οι νεότεροι άνθρωποι είχαν περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν συμπτώματα μακράς διάρκειας COVID μπορεί να είναι ότι οι ηλικιωμένοι με COVID ήταν πιο πιθανό να νοσηλευτούν και δεν συμπεριλήφθηκαν σε αυτή τη μελέτη.

Το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα μόλυνσης από ευλογιά των πιθήκων από άνθρωπο σε κατοικίδιο

Η ευλογιά των πιθήκων μπορεί να εξαπλωθεί μέσω στενής, προσωπικής επαφής, συμπεριλαμβανομένης της άμεσης επαφής με εξάνθημα, ψώρα ή σωματικά υγρά από άτομο με τον ιό ή επαφή με υφάσματα ή αντικείμενα που χρησιμοποιούνται από κάποιον που έχει τον ιό.