Ρεπορτάζ Υγείας

Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης: Μετέχει στους πόρους της υγείας

Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης: Μετέχει στους πόρους της υγείας
Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης: Μετέχει στους πόρους της υγείας

Ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκηζήτησε να μετέχει στην ΕΣΑΝ Α.Ε με μερίδιο 8% και πέτυχε την τροποποίηση του σχεδίου νόμου

 

Με πρωτοβουλία του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, τροποποιήθηκε το νομοσχέδιο για την Εταιρεία Συστήματος Αμοιβών Νοσοκομείων Α.Ε., το οποίο και ψηφίσθηκε από τη Βουλή στις 12 Σεπτεμβρίου.

Αυτή η τροποποίησης δίνει τη δυνατότητα στους ιατρικούς συλλόγους, να μετέχουν στην ΕΣΑΝ, μαζί με το κράτος, άλλα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, ασφαλιστικά ταμεία και οργανισμούς, όπως επίσης ενώσεις ιδιωτικών κλινικών και ασφαλιστικές εταιρείες

Ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, με παρέμβαση του προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας αλλά και προς τον πρωθυπουργό, ζήτησε να μετέχει στην ΕΣΑΝ Α.Ε με μερίδιο 8% και πέτυχε την τροποποίηση του σχεδίου νόμου, πριν τη ψήφισή του, όχι μόνο για τον ΙΣΘ αλλά και για όλους τους ιατρικούς συλλόγους, έστω για όσους θελήσουν να γίνουν μέτοχοι της νέας εταιρείας. Η κίνηση αυτή βέβαια του ΙΣΘ, προκάλεσε την αντίδραση του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, ο οποίος υποστηρίζει ότι με την ΕΣΑΝ και μέσω αυτής, «είναι δυνατόν να επέλθουν δυσμενή αποτελέσματα όπως το κλείσιμο περιφερειακών νοσοκομείων και περαιτέρω μείωση του μισθολογικού κόστους των εργαζομένων στο χώρο της υγείας».

Να σημειωθεί ότι το μετοχικό κεφάλαια της ΕΣΑΝ Α.Ε ανέρχεται σε 1 εκατ. ευρώ και καλύπτεται ολόκληρο από το ελληνικό Δημόσιο, που θα έχει οπωσδήποτε ποσοστό 51%, μετά τη μεταβίβαση μετοχών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Το CDC συνιστά εμβόλια covid για μωρά και παιδιά κάτω των 5 ετών. Ακολουθούν 6 πράγματα που πρέπει να γνωρίζουν οι γονείς

Το ξέσπασμα μηνιγγιτιδόκοκκου στη Φλόριντα μεταξύ ομοφυλόφιλων και αμφιφυλόφιλων ανδρών είναι ένα από τα χειρότερα στην ιστορία των ΗΠΑ

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Κορωνοϊός Κρούσματα 24/06: 11.972 νέα κρούσματα - 13 νεκροί - 86 διασωληνωμένοι

Κορωνοϊός Κρούσματα 24/06: 11.972 νέες λοιμώξεις από τον ιό εντοπίστηκαν σήμερα στη χώρα. Οι διασωληνωμένοι ανέρχονται στους 86, ενώ το τελευταίο εικοσιτετράωρο καταγράφηκαν 13 νέοι θάνατοι.

Σημειώνεται νέο μεγάλο κύμα κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ευρώπη

Αντίστοιχα, στην Ολλανδία τα κρούσματα αυξάνονται για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα, με το ινστιτούτο δημόσιας υγείας της χώρας να αναφέρει ως αιτία τις υποπαραλλαγές BA.4 and BA.5, όχι μόνο για την αύξηση των μολύνσεων στην χώρα, αλλά και ανά την υφήλιο.

Κορωνοϊός Κρούσματα 23/06: 10.474 νέα κρούσματα - 17 νεκροί - 88 διασωληνωμένοι

Κορωνοϊός Κρούσματα 23/06: 10.474 νέες λοιμώξεις από τον ιό εντοπίστηκαν σήμερα στη χώρα. Οι διασωληνωμένοι ανέρχονται στους 88, ενώ το τελευταίο εικοσιτετράωρο καταγράφηκαν 17 νέοι θάνατοι.