Ρεπορτάζ Υγείας

Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών: Δικαιώθηκε ο αγώνας για τη ρύθμιση οφειλών

Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών: Δικαιώθηκε ο αγώνας για τη ρύθμιση οφειλών

Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών: Δικαιώθηκε ο αγώνας για τη ρύθμιση οφειλών. Μία σημαντική νίκη πέτυχε ο ΙΣΑ στις δίκαιες διεκδικήσεις του. Μετά από συνεχείς προσπάθειες και διαβουλεύσεις με τους αρμόδιους φορείς, τόσο του Προέδρου του Ι.Σ.Α. Γ. Πατούλη όσο και του Συντονιστικού Οργάνου των ιδιωτικών Φορέων ΠΦΥ, δημοσιεύθηκε η απόφαση για ρύθμιση των ανείσπρακτων οφειλών claw back και rebate για τα έτη 2013-2019.

Η συγκεκριμένη απόφαση προβλέπει την ένταξη των ανείσπρακτων οφειλών claw back και rebate σε ρύθμιση η οποία ανέρχεται σε 120 μηνιαίες δόσεις και με ελάχιστο ποσό μηνιαίας δόσης τα 150,00 ευρώ. Η καταβολή της μηνιαίας δόσης θα γίνεται είτε με συμψηφισμό αν ο οφειλέτης είναι συμβεβλημένος πάροχος με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. είτε με ηλεκτρονική καταβολή με την χρήση μοναδικού κωδικού πληρωμής αν ο οφειλέτης δεν είναι πλέον συμβεβλημένος με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ.


Η υποβολή της αίτησης για ένταξη στην ρύθμιση έχει καταληκτική ημερομηνία την 30η Νοεμβρίου 2020 και με την ένταξη στην ρύθμιση οι οφειλές απαλλάσσονται από προσαυξήσεις και τόκους εκπρόθεσμης καταβολής.
Αυτό που πρέπει να τονιστεί είναι ότι ο πολύμηνος αγώνας μας δικαιώθηκε αφού επετεύχθη η ρύθμιση των παλαιών οφειλών σε 120 δόσεις ενώ παράλληλα μειώσαμε και το ελάχιστο ποσό μηνιαίας δόσης στα 150,00 ευρώ. Παρ’ όλ’ αυτά οι προσπάθειες του ΙΣΑ συνεχίζονται καθώς στην επικείμενη συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Σκυλακάκη θα απαιτήσει την περαιτέρω μείωση του ποσοστού claw back για το 2020, με τελικό στόχο την οριστική εξάλειψη του, αλλά και την μεγαλύτερη οικονομική στήριξη των παρόχων υγείας και ιδιαίτερα των ιατρείων και ιατρικών εταιρειών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στο τεράστιο βάρος που επωμίζονται εν μέσω της πανδημίας του covid-19.


«Ο ιατρικός κόσμος στήριξε με αυταπάρνηση τον ασθενή και το σύστημα υγείας μέσα στην μεγάλη υγειονομική κρίση που αντιμετωπίζει η χώρα. Η πολιτεία οφείλει να παρέχει ένα δίκαιο πλαίσιο και συνθήκες που επιτρέπουν την οικονομική επιβίωση των ιατρών. Πετύχαμε πολλά το τελευταίο διάστημα ωστόσο συνεχίζουμε τον αγώνα για τα δίκαια αιτήματα των μελών μας», τονίζει ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ.Πατούλης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Η ΠΕΦ χορηγός κοινωνικού μηνύματος του ΠΙΣ

ΙΣΑ: Γιατροί και νοσηλευτές στην Αίγινα κάνουν τεστ 

«Μαϊμουδιές» του ΠΙΣ στην υποβολή αδειών άσκησης Ιατρικού Επαγγέλματος ;

Απόλυτη δικαίωση για τον ιατρικό κόσμο

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Κούλουμα με lockdown και σταδιακή άρση των μέτρων την επομένη της Καθαράς Δευτέρας

Την παράταση των αυστηρών lockdown και νέες εντάξεις στο καθεστώς πολύ αυξημένου κινδύνου για περιφερειακές ενότητες με κακή επιδημιολογική εικόνα υποδεικνύουν τα σημερινά στοιχεία του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

Τι μπορεί να σημαίνουν οι ανεπιθύμητες ενέργειες του εμβολίου covid-19

«τα έντονα συμπτώματα μετά τη δεύτερη δόση δεν σημαίνουν πως κάτι πάει λάθος ή ότι έχει συμβεί κάτι κακό», προσθέτει. «Είναι μία αναμενόμενη αντίδραση στο εμβόλιο, η οποία σε αρκετούς ανθρώπους γίνεται εμφανής».

Σε ασφυκτική πίεση τα νοσοκομεία της Αττικής

Υπό πίεση βρίσκεται το σύστημα Υγείας εξαιτίας της μεγάλης αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού αλλά και του υψηλού αριθμού ανθρώπων που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας

Φοιτητικό κορωνοπάρτι με 75 άτομα στη Λούτσα

Lockdown: Το πάρτι γινόταν σε πολυτελή κατοικία που είχαν μισθώσει γι' αυτόν τον σκοπό δύο νεαροί αλλοδαποί, γαλλικής και ιταλικής υπηκοότητας και συμμετείχαν φοιτητές στην πλειοψηφία τους, του προγράμματος Εράσμους.