Ρεπορτάζ Υγείας

Ιατρικό Κέντρο Irvine: Ο Μπιλ Κλίντον νοσηλεύτηκε με ουρολογική λοίμωξη

Ιατρικό Κέντρο Irvine: Ο Μπιλ Κλίντον νοσηλεύτηκε με ουρολογική λοίμωξη

Πρότεινε επίσης στους άνδρες να παρακολουθούν πόσο συχνά αδειάζουν την ουροδόχο κύστη τους. Είπε ότι η συχνότητα της ούρησης αυξάνεται αργά με την πάροδο του χρόνου και μερικές φορές περνά απαρατήρητη. "Μερικές φορές νομίζουν ότι με την πάροδο του χρόνου αυτό είναι φυσιολογικό - αλλά πρέπει να δουν έναν γιατρό", είπε ο Tewari.

 Ιατρικό Κέντρο Irvine: Οι γιατροί λένε ότι ο πρώην πρόεδρος αναρρώνει και αναμένεται σπίτι σε 2-3 ημέρες Ο πρώην πρόεδρος Μπιλ Κλίντον νοσηλεύτηκε την Τρίτη για ουρολογική λοίμωξη, δήλωσε πηγή κοντά στην κατάσταση στο Fox News. Μέχρι το βράδυ της Πέμπτης, ο πρώην πρόεδρος, 75 ετών, παρέμεινε στο νοσοκομείο για παρακολούθηση στο Ιατρικό Κέντρο Irvine του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια στο Οράντζ της Καλιφόρνια, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Άνχελ Ουρένα.

“Μετά από δύο ημέρες θεραπείας, ο αριθμός των λευκών αιμοσφαιρίων του μειώνεται και ανταποκρίνεται καλά στα αντιβιοτικά”, αναφέρεται σε δήλωση από τους γιατρούς του πρώην προέδρου, Δρ Alpesh Amin και Δρ Lisa Bardack.

“Η ιατρική ομάδα με έδρα την Καλιφόρνια ήταν σε συνεχή επικοινωνία με την ιατρική ομάδα του προέδρου στη Νέα Υόρκη, συμπεριλαμβανομένου του καρδιολόγου του. Ελπίζουμε να τον πάμε σύντομα στο σπίτι”. Τα βαν ειδήσεων σταθμεύουν έξω από το Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια Irvine (UC Irvine), όπου νοσηλεύεται ο πρώην πρόεδρος Μπιλ Κλίντον, στο Οράντζ της Καλιφόρνια.

Μια πηγή κοντά στην κατάσταση είπε στο Fox News ότι ο πρώην πρόεδρος “διαγνώστηκε με ουρολογική λοίμωξη που μετατράπηκε σε ευρύτερη λοίμωξη. Όπως μπορείτε να δείτε στη δήλωσή του από τους γιατρούς του, η πρόγνωση είναι καλή και ελπίζουν να τον έχουν σύντομα σπίτι. Μιλάει και αστειεύεται και γοητεύει το προσωπικό του νοσοκομείου ».

Σύμφωνα με τον Δρ Marc Siegel, καθηγητή ιατρικής στο NYU Langone Health και ιατρικό συνεργάτη του Fox News, “οι ουρολοιμώξεις είναι πιο συχνές στους άνδρες σε μεγαλύτερες ηλικίες, μερικές φορές αφορούν τον προστάτη, μερικές φορές όχι. Μπορούν να εξαπλωθούν γρήγορα λόγω πολύ αίματος που ρέει στην ουροδόχο κύστη και τα νεφρά και εισέρχεται στην κυκλοφορία του αίματος προκαλώντας ουροσήψη».

Ο Siegel πρόσθεσε ότι οι περισσότερες περιπτώσεις προκαλούνται από τα λεγόμενα gram αρνητικά βακτήρια, συμπεριλαμβανομένου του συνηθέστερου E coli. «Τείνουν να ανταποκρίνονται γρήγορα στα ενδοφλέβια αντιβιοτικά, και στην περίπτωση του προέδρου Κλίντον, φέρεται να ανταποκρίνεται καλά και αποδεικνύεται από τη μείωση του αριθμού των λευκών αιμοσφαιρίων πίσω στο φυσιολογικό», συνέχισε ο Σίγκελ, σημειώνοντας ότι ο Κλίντον έχει υποκείμενη υπόθεση καρδιάς, αλλά εικάζεται ότι είναι απίθανο να είναι ένας σημαντικός παράγοντας στην ανάρρωσή του.

Ο Σίγκελ πρότεινε ότι “ενδοφλέβια αντιβίωση πιθανότατα θα χορηγηθεί για τουλάχιστον αρκετές ημέρες καθώς παρακολουθείται η θερμοκρασία, η κλινική κατάσταση, οι καλλιέργειες αίματος και τα ούρα”.

Ο δρ Ashutosh Tewari, ουρολόγος και ειδικός στον καρκίνο του προστάτη στο Mount Sinai στη Νέα Υόρκη, είπε επίσης στο Fox News ότι ουρολογικές λοιμώξεις παρατηρούνται συχνά σε άνδρες. Δεν συμμετέχει στην υπόθεση του Κλίντον αλλά είπε: “Τα ούρα είναι σαν ένα ποτάμι. Όταν ρέουν σαν ποτάμι είναι εντάξει. Αλλά όταν κάθονται σαν λίμνη, γεννούν βακτήρια.”

Ο Tewari, ο οποίος είναι πρόεδρος του Ουρολογικού Τμήματος Milton και Carroll Petrie στην Ιατρική Σχολή Icahn στο Mount Sinai, δήλωσε στο Fox News ότι όταν εμφανιστεί απόφραξη ούρων σε έναν άνδρα ασθενή, όπως από πέτρα ή φλεγμονή του προστάτη, ο ασθενής μπορεί να γίνει προδιάθετος για ουρολογικές λοιμώξεις.

“Όταν εμφανιστεί βακτηριακή λοίμωξη στην ουρολογική περιοχή, ο λήθαργος, ο πυρετός και μερικές φορές ο αριθμός λευκών αιμοσφαιρίων μπορεί να αυξηθεί”, δήλωσε ο Tewari. Για να αποφευχθούν ουρολογικές λοιμώξεις, σύμφωνα με τον Tewari, είναι σημαντικό για τους άνδρες να κάνουν συστηματικούς ελέγχους προστάτη, συμπεριλαμβανομένου του ελέγχου των επιπέδων του ειδικού προστατικού αντιγόνου (PSA), μια δοκιμή που ανιχνεύει προβλήματα προστάτη ή πιθανού καρκίνου.

Πρότεινε επίσης στους άνδρες να παρακολουθούν πόσο συχνά αδειάζουν την ουροδόχο κύστη τους. Είπε ότι η συχνότητα της ούρησης αυξάνεται αργά με την πάροδο του χρόνου και μερικές φορές περνά απαρατήρητη. “Μερικές φορές νομίζουν ότι με την πάροδο του χρόνου αυτό είναι φυσιολογικό – αλλά πρέπει να δουν έναν γιατρό”, είπε ο Tewari. Σημείωσε επίσης ότι ένας πυρετός, πόνος ή πόνοι στην περιοχή των γεννητικών οργάνων θα μπορούσαν να είναι πρώιμα συμπτώματα λοίμωξης και πρέπει να αξιολογηθούν από γιατρό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Σεξουαλική πράξη : Λύσεις για να αποφύγετε την ουρολοίμωξη

Λόγοι που μπορεί να κρύβονται πίσω από τη χρόνια ουρολοίμωξη

Τεχνητή νοημοσύνη και αιθητήρες θα παρακολουθούν τις κινήσεις ασθενών που χρήζουν φροντίδας στο σπίτι

Τι συμβαίνει όταν τα ούρα έχουν κόκκινο, πράσινο ή και μπλε χρώμα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ξεκινά σήμερα η διάθεση δωρεάν self tests

Self test δωρεάν: Στόχος του μέτρου, που δεν είναι υποχρεωτικό, είναι η πλήρης και έγκυρη καταγραφή της επιδημιολογικής κατάστασης στη χώρα, λίγες ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα.

Αξιωματούχοι στην περιοχή τριών πολιτειών των ΗΠΑ επιβεβαίωσαν 12 περιπτώσεις όμικρον μέχρι στιγμής

Η Πολιτεία της Νέας Υόρκης επιβεβαίωσε συνολικά οκτώ κρούσματα, ενώ το Νιου Τζέρσεϊ επιβεβαίωσε το πρώτο κρούσμα την Παρασκευή και το Κονέκτικατ το πρώτο κρούσμα το Σάββατο.

Το ξέσπασμα της όμικρον υποδηλώνει ότι τα τρέχοντα εμβόλια για την COVID-19 δεν προλαμβάνουν τις λοιμώξεις, αλλά μπορεί να αποτρέψουν σοβαρές ασθένειες

Το ξέσπασμα της όμικρον υποδηλώνει ότι τα τρέχοντα εμβόλια για την COVID-19 δεν προλαμβάνουν τις λοιμώξεις, αλλά μπορεί να αποτρέψουν σοβαρές ασθένειες.

Πού θα γίνουν αύριο Δευτέρα 6/12 rapid test;

6/12 Rapid test: Αύριο Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου, θα πραγματοποιηθούν δωρεάν έλεγχοι από τον ΕΟΔΥ σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια. Δείτε σε ποιες περιοχές θα διενεργηθούν τα rapid test ανά την Ελλάδα.

Πόσο θα ισχύει το πιστοποιητικό εμβολιασμού;

Εμβόλιο πιστοποιητικά εμβολιασμού: Μετά τις νέες εξελίξεις και με την επίσπευση της αναμνηστικής τρίτης δόσης εμβολίου σε όλους τους πολίτες, θεωρείται βέβαιο ότι θα αλλάξει η διάρκεια του πιστοποιητικού εμβολιασμού.