Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Ρεπορτάζ Υγείας

Η Δυτική Βιρτζίνια επιβεβαιώνει το πρώτο κρούσμα ιλαράς από το 2009

Η Δυτική Βιρτζίνια επιβεβαιώνει το πρώτο κρούσμα ιλαράς από το 2009

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ κατέγραψαν 113 περιπτώσεις έως τις 5 Απριλίου. Έχουν σημειωθεί επτά κρούσματα και τα περισσότερα κρούσματα στις ΗΠΑ —73%— συνδέονται με αυτές τις εξάρσεις. 

Νοσοκομείο της Δυτικής Βιρτζίνια επιβεβαίωσε το πρώτο γνωστό κρούσμα ιλαράς στην πολιτεία από το 2009, δήλωσαν αξιωματούχοι υγείας τη Δευτέρα. Το Υπουργείο Υγείας της κομητείας Monongalia δήλωσε ότι η WVU Medicine ειδοποίησε τους αξιωματούχους την Κυριακή ότι ένας ενήλικος ασθενής που ζει στην κομητεία βρέθηκε θετικός στην ιογενή λοίμωξη. Οι υγειονομικοί αξιωματούχοι δεν έχουν εντοπίσει ακριβώς πού και πώς εκτέθηκε ο ασθενής στην ιλαρά, αλλά είπαν ότι το άτομο ταξίδεψε πρόσφατα στο εξωτερικό.

Ο ασθενής —ο οποίος ήταν μερικώς εμβολιασμένος κατά της ιλαράς, έχοντας λάβει μία από τις δύο δόσεις— είχε αναπτύξει συμπτώματα, αναζήτησε ιατρική θεραπεία μέσω του συστήματος WVU Medicine και έλαβε οδηγίες να μείνει σπίτι εν αναμονή εργαστηριακών αποτελεσμάτων. Μια από τις πιο μεταδοτικές ασθένειες στον κόσμο, η ιλαρά μπορεί να οδηγήσει σε δυνητικά σοβαρές επιπλοκές. Ο Δρ. Brian H. Huggins, ο εισερχόμενος υπεύθυνος υγείας του τμήματος υγείας της κομητείας, είπε ότι το τμήμα συνεργάζεται με το νοσοκομείο για να εντοπίσει άτομα που ήρθαν σε επαφή με τον ασθενή.

«Θέλουμε πραγματικά να τονίσουμε ότι αυτή είναι μια ασθένεια που οι άνθρωποι θα πρέπει να λάβουν πολύ σοβαρά υπόψη», δήλωσε ο Huggins. Σε εθνικό επίπεδο, τα κρούσματα ιλαράς φέτος είναι ήδη σχεδόν διπλάσια από το σύνολο για όλο το 2023, εγείροντας τις ανησυχίες των ειδικών στον τομέα της υγείας σχετικά με τον προλαμβανόμενο, κάποτε κοινό ιό της παιδικής ηλικίας. Οι υγειονομικοί αξιωματούχοι έχουν επιβεβαιώσει κρούσματα ιλαράς σε τουλάχιστον 17 άλλες πολιτείες μέχρι στιγμής φέτος, συμπεριλαμβανομένων περιπτώσεων στη Νέα Υόρκη, τη Φιλαδέλφεια και το Σικάγο.

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ κατέγραψαν 113 περιπτώσεις έως τις 5 Απριλίου. Έχουν σημειωθεί επτά κρούσματα και τα περισσότερα κρούσματα στις ΗΠΑ —73%— συνδέονται με αυτές τις εξάρσεις. Ωστόσο, ο αριθμός είναι χαμηλότερος από ορισμένα πρόσφατα χρόνια: το 2014 καταγράφηκαν 667 περιπτώσεις και το 2019 είχαν 1.274. Τα περισσότερα κρούσματα στις ΗΠΑ μεταφέρονται στη χώρα από άτομα που ταξίδεψαν όπου η ιλαρά είναι πολύ πιο συχνή.

Ο Χάγκινς είπε ότι η Δυτική Βιρτζίνια δεν έχει δει κανένα κρούσμα ιλαράς από το 2009, κυρίως λόγω των αυστηρών νόμων περί εμβολιασμού στα σχολεία. Η Δυτική Βιρτζίνια είναι μία από τις λίγες πολιτείες που επιτρέπουν μόνο ιατρικές εξαιρέσεις από τις απαιτήσεις εμβολίων.

Τον περασμένο μήνα, ο Ρεπουμπλικανός κυβερνήτης Jim Justice έσπασε με το νομοθετικό σώμα της Δυτικής Βιρτζίνια με την πλειοψηφία του GOP για να ασκήσει βέτο σε ένα νομοσχέδιο που θα επέτρεπε σε ορισμένους μαθητές που δεν φοιτούν σε παραδοσιακά δημόσια σχολεία ή δεν συμμετέχουν σε αθλήματα και άλλες ομαδικές εξωσχολικές δραστηριότητες να εξαιρούνται από εμβολιασμοί που απαιτούνται συνήθως για τα παιδιά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ο ΠΟΥ διευκρινίζει την ορολογία για τα παθογόνα που μεταδίδονται από τον αέρα

Η αύξηση των κρουσμάτων ιλαράς απειλεί τις Η.Π.Α.

Η ιλαρά είναι ένα ανθρωπιστικό ζήτημα και η ανεπιθύμητη επανεμφάνισή της στον Καναδά υπενθυμίζει τη σημασία της

Τι πρέπει να γνωρίζουν οι γονείς για την ιλαρά

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Νέα ανοσοθεραπεία θα μπορούσε να θεραπεύσει τον καρκίνο στα οστά

Με λίγες επιλογές θεραπείας εκεί έξω για τους καρκίνους των οστών, αυτή η μελέτη έδειξε ενθαρρυντικές δυνατότητες για νέες θεραπείες. Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε στενά με τον Δρ. Fisher και την ομάδα του στα επόμενα σημαντικά στάδια της εξερεύνησης των δυνατοτήτων αυτής της νέας προσέγγισης.

Τέσσερις τρόποι που οι σκεπτικιστές των εμβολίων παραπλανούν για την ιλαρά και πολλές άλλες λοιμώξεις

«Το πιο πειστικό πράγμα που μπορώ να πω είναι ότι η κόρη μου έχει όλα της τα εμβόλια και ότι κάθε παιδίατρος και άτομο δημόσιας υγείας που γνωρίζω έχει εμβολιάσει τα παιδιά του», είπε η Meyerowitz-Katz. «Κανείς δεν θα το έκανε αυτό αν πίστευε ότι υπήρχαν σοβαροί κίνδυνοι».

Η ζάχαρη δεν κάνει τα παιδιά υπερκινητικά, προτείνει νευροεπιστήμονας

Οι ανταμοιβές χωρίς ζάχαρη έχουν επίσης αυτό το αποτέλεσμα, επομένως είναι καλή ιδέα να χρησιμοποιείτε αυτοκόλλητα, παιχνίδια ή μια διασκεδαστική δραστηριότητα ως κίνητρα για θετική συμπεριφορά. Ενώ η ζάχαρη μπορεί να προσφέρει μια προσωρινή ώθηση ενέργειας, δεν μετατρέπει τα παιδιά σε υπερκινητικούς ανεμοστρόβιλους.

Οικογένεια των ΗΠΑ μολύνθηκε από σκουλήκι του εγκεφάλου μετά την κατανάλωση κρέατος αρκούδας

Έκθεση CDC: Σε μια παράξενη τροπή των γεγονότων, τουλάχιστον έξι μέλη μιας οικογένειας με καταγωγή από τις Ηνωμένες Πολιτείες μολύνθηκαν από τριχινέλλωση, που είναι ένα σπάνιο παράσιτο στρογγυλού σκουληκιού, αφού έφαγαν κακοψημένο κρέας μαύρης αρκούδας.

ΕΚΑΒ: Αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα για την υγειονομική κάλυψη της διεξαγωγής του τελικού ποδοσφαιρικού αγώνα του UEFA Europa Conference League

ΕΚΑΒ: Έχει εκπονήσει ειδικό σχέδιο για την υγειονομική κάλυψη των επειγόντων περιστατικών που θα προκύψουν κατά την διεξαγωγή του τελικού ποδοσφαιρικού αγώνα του UEFA Europa Conference League, θέτοντας τις δυνάμεις του σε αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα.

Close Icon