Ρεπορτάζ Υγείας

Η ακτινογραφία των πυρόπληκτων στα νοσοκομεία – Έκκληση για αίμα

Η ακτινογραφία των πυρόπληκτων στα νοσοκομεία – Έκκληση για αίμα

Σε οκτώ νοσοκομεία της Αττικής νοσηλεύονται οι τραυματίες που άφησε πίσω της η καταστροφική πυρκαγιά της περασμένης Δευτέρας στο Μάτι. Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ), νοσηλεύονταν συνολικά 71 ενήλικες σε νοσηλευτικά ιδρύματα, εκ των οποίων οι 11 σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), και τέσσερα παιδιά στο Παίδων «Αγία Σοφία».

Στη συντριπτική πλειονότητα τους πρόκειται για Έλληνες – έχουν δηλωθεί τρεις αλλοδαποί, ένας Αλβανός, ένας Βούλγαρος και ένας Άγγλος. Την περασμένη Τρίτη είχε διακομιστεί και μία Ιρλανδή, η οποία στη συνέχεια ζήτησε να νοσηλευτεί σε ιδιωτικό νοσοκομείο.

Σε ό,τι αφορά το φύλο η αναλογία νοσηλευόμενων ανδρών – γυναικών είναι ισοδύναμη, δηλαδή υπάρχουν τόσες γυναίκες όσοι και άνδρες τραυματίες. Όλοι είναι εγκαυματίες.

Ο μεγαλύτερος αριθμός ασθενών βρίσκεται στον «Ευαγγελισμό», που δέχθηκε και τον μεγαλύτερο αριθμό τραυματιών τις δραματικές ώρες της πυρκαγιάς. Στον «Ευαγγελισμό» νοσηλεύονται πλέον 20 ασθενείς και άλλοι 6 στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ). Κατά πληροφορίες, ο νεότερος ασθενής είναι 25 χρόνων και ο μεγαλύτερος 85 χρόνων.

Στο «Σισμανόγλειο» νοσηλεύονται 15 άνθρωποι και ένας στο διασυνδεόμενο νοσοκομείο «Αμαλία Φλέμινγκ». Στο «Θριάσιο» διακομίστηκαν 10 εγκαυματίες και ένας εισήχθη και νοσηλεύεται στη ΜΕΘ.

Στο νοσοκομείο ΚΑΤ παραμένουν για νοσηλεία 7 εγκαυματίες και άλλοι τέσσερις στη ΜΕΘ. Τέσσερις άνθρωποι βρίσκονται στο νοσοκομείο «Αττικόν» και άλλοι τρεις στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς».

Στο Παίδων «Αγία Σοφία» βρίσκονται τέσσερα παιδιά – έχουν πάρει εξιτήριο 19. Στα περισσότερα περιστατικά υπάρχει ανάγκη για αίμα ή παράγωγά του, και για το λόγο αυτό το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ) απευθύνει πρόσκληση προς όσους μπορούν να δώσουν αίμα να επισκεφθούν τις Υπηρεσίες Αιμοδοσίας του ΕΣΥ στην Αττική.

Το ΕΚΕΑ έθεσε σε διευρυμένο ωράριο λειτουργίας μέχρι τις 8μμ τις Υπηρεσίες Αιμοδοσίας των νοσοκομείων «Ελπίς», «Θριάσιο», «Σισμανόγλειο» για όλη την εβδομάδα. Την ίδια απόφαση έλαβαν και οι υπεύθυνοι των άλλων νοσοκομείων της Αττικής προκειμένου να συλλεχθεί η αναγκαία ποσότητα αίματος ώστε να καλυφθούν και οι πυρόπληκτοι αλλά και όλοι οι άλλοι ασθενείς στο ΕΣΥ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ο θηλασμός συνδέεται με χαμηλότερα επίπεδα σωματικού λίπους στην ηλικία των εννέα ετών

Νόμπελ Ιατρικής: Απονεμήθηκε σε επιστήμονες για τα εμβόλια mRNA Covid

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ανακαλύφθηκαν ιοί ως νέα θεραπευτική επιλογή της ατοπικής δερματίτιδας

Ενώ αυτό καθιστά πρόκληση για τους επιστήμονες να εντοπίσουν τον τύπο του φάγου που απαιτείται για έναν συγκεκριμένο σκοπό, τους δίνει επίσης τη δυνατότητα να τους χρησιμοποιούν στοχευμένα.

Νοσοκομείο Ρόδου: Προσλήψεις 1 Μόνιμης Ιατρού και 2 Αναισθησιολόγων

Νοσοκομείο Ρόδου: Η Διοίκηση του νοσοκομείου εκφράζει τη λύπη της για την αναστάτωση που προκλήθηκε στους ασθενείς και δεσμευόμαστε για την ταχύτερη δυνατή ομαλοποίηση της εύρυθμης λειτουργίας του χειρουργείου.

Στα σκαριά η πρώτη ιδιωτική Πανεπιστημιακή Ιατρική Σχολή στην Αθήνα

Η Ιατρική Σχολή του συγκεκριμένου Πανεπιστημίου είναι η παλαιότερη και μεγαλύτερη στην Κύπρο και προσφέρει δύο ιατρικά προγράμματα: Ένα 6ετές Πρόγραμμα Εισαγωγής Προπτυχιακών Σπουδών σχεδιασμένο για αποφοίτους Λυκείου και ένα 5ετές Πρόγραμμα Εισαγωγής Μεταπτυχιακών Σπουδών, σχεδιασμένο για όσους κατέχουν Πανεπιστημιακά πτυχία σε οποιονδήποτε τομέα.

Τι να περιμένετε για την αναπνευστική περίοδο της γρίπης, του RSV και του Sars-Cov-2

"Στη συνέχεια φτάνουμε στα βασικά: την καλή υγιεινή των χεριών. Αν είστε άρρωστοι, μείνετε στο σπίτι. Αν πρέπει να βγείτε έξω, φορέστε μάσκα αν έχετε κάποιο από αυτά τα συμπτώματα. Και στη συνέχεια εξετάσεις, ώστε να ξέρουμε με τι έχουμε να κάνουμε και να μπορούμε να λάβουμε καλά μέτρα για να αποτρέψουμε τη μετάδοση σε άλλους ανθρώπους".