Ρεπορτάζ Υγείας

Γερμανικού και Αυστριακού Ερυθρού Σταυρού: Κλιμάκια στη Μυτιλήνη

Γερμανικού και Αυστριακού Ερυθρού Σταυρού: Κλιμάκια στη Μυτιλήνη

Εκπρόσωποι του Γερμανικού και του Αυστριακού Ερυθρού Σταυρού, αφού επισκέφθηκαν τον Προέδρο του Ε.Ε.Σ. Dr. Αντώνιο Αυγερινό και του εξέφρασαν τα συγχαρητήριά τους για το τεράστιο ανθρωπιστικό έργο του Οργανισμού.

Συγκεκριμένα, μετέβησαν στη Μυτιλήνη, προκειμένου να ενημερωθούν από τους αρμόδιους φορείς για τις τελευταίες εξελίξεις στο προσφυγικό-μεταναστευτικό ζήτημα αλλά και να επιθεωρήσουν την εξέλιξη των προγραμμάτων που χρηματοδοτούν στο Κέντρο Φιλοξενίας του Καρά Τεπέ.

Συνάντηση με τον Δήμαρχο Μυτιλήνης

Μάλιστα, την Παρασκευή, 23 Ιουλίου 2021, εκπρόσωποι του Ελληνικού και του Γερμανικού Ερυθρού Σταυρού πραγματοποίησαν συνάντηση με τον Δήμαρχο Λέσβου κ. Στρατή Κυτέλη, στο Δημαρχιακό Μέγαρο. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τα κλιμάκια του Ερυθρού Σταυρού είχαν μία γόνιμη συζήτηση με τον Δήμαρχο αναφορικά με τις δράσεις που υλοποιούνται αυτό το διάστημα στο νησί, ενώ τέθηκαν επί τάπητος νέες συνεργασίες που στοχεύουν στην εξασφάλιση των καλύτερων δυνατών συνθηκών διαβίωσης στο ΚΥΤ Λέσβου. Παράλληλα, ο κ. Κυτέλης εξήρε το έργο του Ε.Ε.Σ, καθώς με τη σταθερή και συνεχής παρουσία των κλιμακίων του στη Λέσβο έχει διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στη διαχείριση της παρούσας μεταναστευτικής-προσφυγικής κρίσης.

Επίσκεψη στο Κέντρο Φιλοξενίας του Καρά Τεπέ

Σήμερα, οι εκπρόσωποι του Γερμανικού και του Αυστριακού Ερυθρού Σταυρού μαζί με κλιμάκιο Εθελοντών-Σαμαρειτών του Ε.Ε.Σ. μετέβησαν στο ΚΥΤ Λέσβου, προκειμένου να ελέγξουν την πρόοδο των προγραμμάτων και των εργασιών που χρηματοδοτούν, ενώ είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με ωφελούμενους, προσωπικό, καθώς και τον Διοικητή του Κέντρου κ. Νικόλαο Μπαμπάκο, καταγράφοντας επιπλέον ανάγκες και ελλείψεις που υπάρχουν. Εν συνεχεία, επισκέφθηκαν το Π.Τ. Ε.Ε.Σ. Μυτιλήνης, όπου συζήτησαν με το προσωπικό και του εθελοντές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, συγχαίροντας τους για το σπουδαίο ανθρωπιστικό τους έργο.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Κινητά φορτηγά εμβολιασμού έχουν έρθει στην πληγείσα από πλημμύρες περιοχή της Γερμανίας με εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού

Η στενή σχέση ανάμεσα στη ρύπανση, την κλιματική αλλαγή και την υγεία των πνευμόνων

Καθυστέρηση των χειρουργικών επεμβάσεων στις ΒΑ ΗΠΑ λόγω έλλειψης αιμοδοσιών κατά την πανδημία

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Σε μίνι lockdown από σήμερα Καβάλα, Ημαθία, Πιερία και Πέλλα - Ποια μέτρα ισχύουν

Στο επίπεδο 4 (κόκκινο) του Επιδημιολογικού Χάρτη της χώρας, σε καθεστώς μίνι lockdown εντάχθηκαν από σήμερα Παρασκευή στις 6 το πρωί, οι Περιφερειακές Ενότητες Καβάλας, Ημαθίας, Πιερίας και Πέλλας.

Κορωνοϊός: 8.858 ως σήμερα τα κρούσματα της ινδικής μετάλλαξης στη χώρα - 3.711 κρούσματα σε Αττική

Κορωνοϊός μεταλλάξεις (16/9): Από την έναρξη λειτουργίας του Εθνικού Δικτύου Γονιδιωματικής Επιτήρησης του ιού SARS-CoV-2 μέχρι σήμερα έχουν ελεγχθεί στην επικράτεια συνολικά 32.020 δείγματα από εγχώρια κρούσματα. Εξ αυτών 28.209 προέρχονται από τυχαία επιλογή δειγμάτων, 3.071 προέρχονται από στοχευμένη λήψη ή επιλογή δειγμάτων και για 740 δείγματα δεν είναι διαθέσιμος ο τρόπος επιλογής.

Συνεχίζουν να λειτουργούν επτά ΜΕΓΑ εμβολιαστικά κέντρα

Επιχείρηση «Ελευθερία»: Στα 7 ΜΕΓΑ εμβολιαστικά κέντρα σήμερα εργάζονται στα εμβολιαστικά μας κέντρα για τη διενέργεια εμβολιασμών σε όλη τη χώρα περισσότεροι από 5.000 εργαζόμενοι και από την πρώτη μέρα που ξεκινήσαμε περισσότεροι από 30.000 έχουν συμμετάσχει στην Επιχείρηση «Ελευθερία».

Τα "όπλα" για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού - Εμβολιασμός και τέστινγκ

Παρά τον μεγάλο αριθμό μολύνσεων από κορωνοϊό στις μικρότερες ηλικίες, ελέω και της κατακόρυφης αύξησης του αριθμού τεστ στους ανήλικους, η πανδημία δείχνει εικόνα αποκλιμάκωσης στη χώρα τις τελευταίες ημέρες, γεγονός που μαρτυρούν και οι μειωμένες εισαγωγές στα νοσοκομεία.