Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Ρεπορτάζ Υγείας

Ευρωπαϊκός καύσωνας: Το Ηνωμένο Βασίλειο σπάει ρεκόρ

Ευρωπαϊκός καύσωνας: Το Ηνωμένο Βασίλειο σπάει ρεκόρ

Έξω από το Ηνωμένο Βασίλειο, ο ξηρός και ζεστός καιρός έχει πυροδοτήσει πυρκαγιές και έχει οδηγήσει σε εκατοντάδες θανάτους που σχετίζονται με τη ζέστη.

Ευρωπαϊκός καύσωνας: Η Βρετανία κατέγραψε νέο ρεκόρ για την υψηλότερη θερμοκρασία που έχει καταγραφεί ποτέ την Τρίτη, εν μέσω ενός καταιγιστικού κύματος καύσωνα στην Ευρώπη. Σύμφωνα με το μετεωρολογικό γραφείο της χώρας, το έθνος έφτασε σε προσωρινή ένδειξη 40,2 βαθμών Κελσίου (104,4 βαθμούς Φαρενάιτ) στο αεροδρόμιο Χίθροου του Λονδίνου. “Για πρώτη φορά, σημειώθηκε προσωρινή υπέρβαση των 40 Κελσίου στο Ηνωμένο Βασίλειο. Το Χίθροου του Λονδίνου ανέφερε θερμοκρασία 40,2 βαθμών Κελσίου στις 12:50 σήμερα”, ανέφερε το γραφείο στο Twitter.

Οι μετεωρολόγοι προειδοποίησαν ότι η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει άνοδο. Το ρεκόρ καταρρίφθηκε επίσης νωρίτερα την ίδια μέρα στο Charlwood της Αγγλίας, με προσωρινή θερμοκρασία 102,4 F.

Μέχρι την Τρίτη, το προηγούμενο ρεκόρ των 101,7 F είχε σημειωθεί το 2019. Επιπλέον, η Μετεωρολογική Υπηρεσία του Ηνωμένου Βασιλείου ανέφερε επίσης ότι τα προσωρινά στοιχεία έδειξαν ότι η θερμοκρασία παρέμεινε πάνω από 77 F κατά τη διάρκεια της νύχτας σε περιοχές της χώρας για πρώτη φορά.

Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι αναφέρθηκαν ότι πνίγηκαν στο Ηνωμένο Βασίλειο – προσπαθώντας να δροσιστούν σε ποτάμια, λίμνες και δεξαμενές.

Οι συνθήκες επηρέασαν τα ταξίδια, την υγειονομική περίθαλψη και την εκπαίδευση, και μεγάλο μέρος της Αγγλίας παρέμεινε υπό την πρώτη προειδοποίηση της χώρας για «ακραία» ζέστη.

Ο διάδρομος προσγείωσης στο αεροδρόμιο Λούτον του Λονδίνου αναγκάστηκε να κλείσει λόγω ζημιάς εξαιτίας της θερμότητας.

Ο υπουργός Μεταφορών Γκραντ Σαπς είπε ότι η υποδομή της Βρετανίας «απλώς δεν κατασκευάστηκε για να αντέχει αυτό το είδος θερμοκρασίας – και θα περάσουν πολλά χρόνια πριν η χώρα μπορέσει να αντικαταστήσει την υποδομή με το είδος υποδομής που θα μπορούσε».

Έξω από το Ηνωμένο Βασίλειο, ο ξηρός και ζεστός καιρός έχει πυροδοτήσει πυρκαγιές και έχει οδηγήσει σε εκατοντάδες θανάτους που σχετίζονται με τη ζέστη.

Μια δασική πυρκαγιά στη Γαλλία – για την οποία υπάρχει υποψία ότι ήταν εσκεμμένη – και μια άλλη τυχαία πυρκαγιά νοτιοδυτικά του Μπορντό εξαπλώθηκαν σε έκταση 70 τετραγωνικών μιλίων, αναγκάζοντας δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Μια έκθεση του Κοινού Κέντρου Ερευνών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τον Ιούλιο που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα διαπίστωσε ότι το 44% της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Ηνωμένου Βασιλείου εκτίθεται σε προειδοποιητικά επίπεδα ξηρασίας, ενώ το 9% εκτίθεται σε επίπεδα συναγερμού ξηρασίας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η Δυτική Ευρώπη καταστρέφεται από τις πυρκαγιές καθώς εκατοντάδες αναφέρθηκαν νεκροί από το κύμα καύσωνα

Καύσωνας: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το Ηνωμένο Βασίλειο σε εθνικό επίπεδο

Στη νέα έκθεση για την κλιματική αλλαγή του ΟΗΕ αναφέρονται και οι φωτιές στην Ελλάδα

Νέο κύμα καύσωνα χτυπά την Ευρώπη

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Παρά τους βελτιωμένους κανονισμούς του ΠΟΥ, ο κόσμος παραμένει ανεπαρκώς προετοιμασμένος για την επόμενη πανδημία

Οφείλουμε στη μνήμη των περισσότερων από 27 εκατομμυρίων ανθρώπων που εκτιμάται ότι έχουν πεθάνει μέχρι στιγμής από τον COVID, και στις αυξανόμενες απειλές για τις μελλοντικές γενιές, να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να πετύχουμε έναν ασφαλέστερο και πιο ασφαλή κόσμο.

Το ανθελονοσιακό φάρμακο δείχνει πολλά υποσχόμενο στη θεραπεία του συνδρόμου πολυκυστικών ωοθηκών

Σε εκείνο το σημείο, 12 από τις ασθενείς βρήκαν τους εμμηνορροϊκούς κύκλους τους πιο τακτικούς και σχεδόν όλες οι ασθενείς είχαν χαμηλότερα επίπεδα τεστοστερόνης στο αίμα τους. Επιπλέον, η ανάπτυξη κύστης μειώθηκε.

Το κλειδί για την ανατροφή ασφαλών παιδιών: Γιατί η γονική ευαισθησία έχει σημασία για τους πατέρες και τις μητέρες

Η ανατροφή των παιδιών είναι ένα ταξίδι μάθησης. Συμμετέχοντας σε ευαίσθητη φροντίδα, βοηθάμε τα παιδιά να αισθάνονται ασφαλή και αγαπημένα. Αυτές οι εμπειρίες διαμορφώνουν την εμπιστοσύνη τους στους φροντιστές, στους άλλους και στον κόσμο γύρω τους, κάτι που μπορεί να έχει μόνιμες επιπτώσεις στην ευημερία τους.

Διεξαγωγή του Εθνικού Προγράμματος ΠΦΥ σε απομακρυσμένες περιοχές της χώρας

ΚΙΜ: Σήμερα, το έμπειρο ιατρικό προσωπικό των Κινητών Ιατρικών Μονάδων (ΚΙΜ) θα είναι στην Ιστιαία για την τέταρτη φορά, στο πλαίσιο του Εθνικού Προγράμματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Αποφευκτοί θάνατοι κατά τη διάρκεια του COVID-19 που σχετίζονται με χρόνια υποστελέχωση νοσοκομείων

Η θέσπιση ελάχιστων προτύπων στελέχωσης νοσηλευτών νοσοκομείων είναι προς το συμφέρον του κοινού. Το φτωχό περιβάλλον εργασίας των νοσηλευτών νοσοκομείων προϋπήρχε της πανδημίας και συνδέθηκε έντονα με την εξουθένωση των νοσηλευτών και την πρόθεση να εγκαταλείψουν τον εργοδότη τους.

Πώς η αντιλαμβανόμενη ηλικία επηρεάζει τους φροντιστές άνοιας και τους αγαπημένους τους

«Με την ενθάρρυνση των θετικών αλληλεπιδράσεων και της αμοιβαίας κατανόησης, μπορούμε ενδεχομένως να βελτιώσουμε την ψυχική και συναισθηματική υγεία τόσο των φροντιστών όσο και των ατόμων με άνοια».

Close Icon