Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Ρεπορτάζ Υγείας

Ετήσια συνάντηση ASCO 2024: Η φροντίδα των ασθενών βρίσκεται στο επίκεντρο

Ετήσια συνάντηση ASCO 2024: Η φροντίδα των ασθενών βρίσκεται στο επίκεντρο

Όσοι συμμετέχουν αυτοπροσώπως μπορούν επίσης να εγγραφούν χωριστά για δύο εργαστήρια: "Γονιδιωματική 101 για Ογκολόγους" και "Πλοήγηση στην επικοινωνία με σοβαρά άρρωστους ασθενείς". Άλλες προβεβλημένες συνεδρίες περιλαμβάνουν 21 πάνελ βασισμένα σε περιπτώσεις με διαδραστική δημοσκόπηση κοινού και κοινές συνεδρίες με την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ, το Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου, την Αμερικανική Ένωση για την Έρευνα για τον Καρκίνο και τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Καρκίνου.

Ετήσια συνάντηση ASCO 2024: Το θέμα της φετινής συνάντησης είναι «Η τέχνη και η επιστήμη της φροντίδας του καρκίνου: Από την άνεση στη θεραπεία». Οι συμμετέχοντες θα μοιραστούν και θα συζητήσουν την τελευταία κλινική έρευνα για τον καρκίνο που επηρεάζει τη φροντίδα των ασθενών.

«Η πρόοδος στη θεραπεία που περιλαμβάνει στοχευμένες θεραπείες, ανοσοθεραπεία και νέες χρήσεις τεχνολογίας, καθώς και έρευνα για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής και των αποτελεσμάτων των ασθενών είναι μεταξύ των θεμάτων που θα επισημανθούν στο επίσημο Πρόγραμμα Τύπου της συνάντησης», αναφέρει το Αμερικανικό Συνέδριο Ογκολογίας  ASCO σε δελτίο τύπου. Σύμφωνα με το Αμερικανικό Συνέδριο Ογκολογίας ASCO, φέτος υποβλήθηκαν ρεκόρ περιλήψεων και περισσότερες από 5.000 περιλήψεις παρουσιάζονται ή δημοσιεύονται ως μέρος του προγράμματος. Μπορείτε να δείτε μια προεπισκόπηση των τίτλων των περιλήψεων στον ιστότοπο της συνάντησης.

Κατά τη διάρκεια της εναρκτήριας συνεδρίας, η Lynn M. Schuchter, M.D., της Ιατρικής Σχολής Perelman στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια στη Φιλαδέλφεια, θα απευθύνει την ομιλία του Προέδρου και η Lillian L. Siu, M.D., του Κέντρου Καρκίνου Princess Margaret στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο, θα παραδώσει το Βραβείο για τη Διάλεξη Μνήμης David Karnofsky. Όσοι συμμετέχουν αυτοπροσώπως μπορούν επίσης να εγγραφούν χωριστά για δύο εργαστήρια: “Γονιδιωματική 101 για Ογκολόγους” και “Πλοήγηση στην επικοινωνία με σοβαρά άρρωστους ασθενείς”. Άλλες προβεβλημένες συνεδρίες περιλαμβάνουν 21 πάνελ βασισμένα σε περιπτώσεις με διαδραστική δημοσκόπηση κοινού και κοινές συνεδρίες με την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ, το Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου, την Αμερικανική Ένωση για την Έρευνα για τον Καρκίνο και τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Καρκίνου.

Μείνετε συντονισμένοι για τη συνεχή κάλυψη της Ετήσιας Συνάντησης ASCO 2024 σχετικά με την ενημέρωση των ιατρών, το newsfeed του HealthDay για επαγγελματίες υγείας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ο καρκίνος του προστάτη μπορεί να αντιμετωπιστεί εξίσου αποτελεσματικά με λιγότερες και υψηλότερες δόσεις ακτινοθεραπείας, σύμφωνα με μελέτη φάσης ΙΙΙ

Nέο τεστ αίματος για τον ηπατοκυτταρικό καρκίνο - Θα ακολουθήσει αξιολόγηση

Novartis : "Φιλοδοξία είναι να βελτιώσουμε την επιβίωση των ασθενών με καρκίνο"

Μελάνωμα:Συνδυασμός Dabrafenib & Trametinib για αύξηση της επιβίωσης των ασθενών

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γυναικοκτονία Αλεξανδρούπολη: Σκότωσε την σύζυγό του με κατσαβίδι

Γυναικοκτονία Αλεξανδρούπολη: Παρά τις πρόσφατες εξαγγελίες του υπουργού Δικαιοσύνης για αυστηροποίηση των ποινών και της διαδικασίας για θύτες ενδοοικογενειακής βίας, ένα ακόμη τραγικό συμβάν έρχεται να προστεθεί στον ήδη πολύ βαρύ απολογισμό για το 2024.

Τα φάρμακα για τον διευρυμένο προστάτη μπορεί επίσης να προστατεύσουν από την άνοια με σωμάτια Lewy

"Εάν η τεραζοσίνη και αυτά τα παρόμοια φάρμακα μπορούν να βοηθήσουν στην επιβράδυνση αυτής της εξέλιξης - αν όχι στην πλήρη πρόληψη της νόσου - αυτό θα ήταν σημαντικό για τη διατήρηση της γνωστικής λειτουργίας και της ποιότητας ζωής σε άτομα με άνοια με Lewy Bodies DLB", λέει ο Simmering.

Κατά τη διάρκεια ενός καύσωνα, οι υψηλές εσωτερικές θερμοκρασίες μπορεί επίσης να αποδειχθούν επικίνδυνες

«Πρέπει να σκεφτούμε τρόπους για να κάνουμε τα οικιστικά περιβάλλοντα πιο ασφαλή», είπε η Σχοινάσι. «Οι άνθρωποι που δεν έχουν πόρους και κοινωνική υποστήριξη θα είναι οι άνθρωποι που θα φέρουν το βάρος σε ένα κύμα καύσωνα».

Η διαταραχή χρήσης κάνναβης κατά την εγκυμοσύνη αυξάνεται κατά περισσότερο από 20% μετά τη νομιμοποίησή της στον Καναδά

"Η μελέτη μας υπογραμμίζει τη σημασία του καθολικού ελέγχου για καρδιαγγειακά νοσήματα. Επιπλέον, οι έγκυες γυναίκες με ιστορικό διαταραχής κάνναβης μπορεί να ωφεληθούν από τον επαναλαμβανόμενο έλεγχο και την ad-hoc συμβουλευτική κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης."

Το περπάτημα φέρνει τεράστια οφέλη για τον πόνο στη μέση, σύμφωνα με μελέτη

Για να βασιστεί σε αυτά τα ευρήματα, η ομάδα ελπίζει τώρα να διερευνήσει πώς μπορούν να ενσωματώσουν την προληπτική προσέγγιση στη συνήθη φροντίδα ασθενών που εμφανίζουν υποτροπιάζουσα οσφυαλγία.

ΕΟΔΥ: 5 θάνατοι από Covid & 12 διασωληνώσεις - 1 αναδρομικός θάνατος από γρίπη

ΕΟΔΥ: Καταγράφηκε ένα νέο σοβαρό κρούσμα με νοσηλεία σε ΜΕΘ, ενώ δηλώθηκε αναδρομικά ένα σοβαρό κρούσμα εργαστηριακά επιβεβαιωμένης γρίπης με νοσηλεία σε ΜΕΘ με ημερομηνία εισαγωγής εντός της εβδομάδας 23/2024. Επιπλέον, δηλώθηκε αναδρομικά ένας θάνατος.

Close Icon