Ρεπορτάζ Υγείας

Επιστημονική Έρευνα: Οι περισσότερες γυναίκες δεν λαμβάνουν τακτικές εξετάσεις για καρκίνο ή άλλες επικίνδυνες ασθένειες,

Επιστημονική Έρευνα: Οι περισσότερες γυναίκες δεν λαμβάνουν τακτικές εξετάσεις για καρκίνο ή άλλες επικίνδυνες ασθένειες,

Η πανδημία COVID-19 είχε τεράστιο αντίκτυπο στην ιατρική περίθαλψη και πολλοί έχουν απομακρυνθεί καθώς ζητούσαν βοήθεια. Η Αμερική, σύμφωνα με την έρευνα, δεν κατατάσσεται στην πρώτη δεκάδα για προληπτική φροντίδα, που βρίσκεται στο Νο 11, πίσω από το Βιετνάμ.

Επιστημονική Έρευνα: Η έρευνα περιελάμβανε γυναίκες από 116 χώρες και περιοχές Μια νέα πολυετής, παγκόσμια έρευνα για την υγεία των γυναικών δείχνει ότι οι περισσότερες γυναίκες δεν υποβάλλονται σε τακτικές εξετάσεις ή εξετάσεις για καρκίνο και άλλες επικίνδυνες ασθένειες που σκοτώνουν εκατομμύρια ανθρώπους κάθε χρόνο.

Ο εναρκτήριος Παγκόσμιος Δείκτης Υγείας των Γυναικών για το 2020 απαριθμούσε διάφορες ασθένειες, συμπεριλαμβανομένων των καρδιακών παθήσεων, του διαβήτη, του καρκίνου και των σεξουαλικώς μεταδιδόμενων ασθενειών. Κατά μέσο όρο, το 33% των γυναικών στις 116 χώρες και περιοχές που συμμετείχαν στην έρευνα δήλωσαν ότι είχαν δοκιμαστεί τους τελευταίους 12 μήνες για υψηλή αρτηριακή πίεση. Λιγότερο από το 19% των γυναικών ανέφεραν ότι εξετάστηκαν για διαβήτη τον περασμένο χρόνο, αν και είναι η έκτη κύρια αιτία θανάτου για τις γυναίκες. Ο καρκίνος του μαστού κατατάσσεται περίπου στην όγδοη θέση μεταξύ των κυριότερων αιτιών θανάτου για τις γυναίκες σε όλο τον κόσμο. Ωστόσο, μόνο το 12% των γυναικών δήλωσαν ότι είχαν δοκιμαστεί για οποιοδήποτε τύπο καρκίνου τους τελευταίους 12 μήνες.

Σε περίπου 40 χώρες, οι αριθμοί ήταν μονοψήφιοι. Παρόλο που οι σεξουαλικώς μεταδιδόμενες ασθένειες και λοιμώξεις δεν είναι οι κύριες αιτίες θανάτου, μπορούν να οδηγήσουν σε αυξημένο κίνδυνο καρκίνου του τραχήλου της μήτρας για τις γυναίκες.

Μόνο περίπου το 11% δήλωσε ότι είχε δοκιμαστεί είτε το περασμένο έτος και λιγότερες από μία στις 10 γυναίκες σε 56 χώρες και περιοχές δήλωσαν ότι είχαν κάνει. Ενώ το 88% των γυναικών δήλωσε ότι πιστεύει ότι οι έλεγχοι βοηθούν στη βελτίωση της υγείας των ανθρώπων, το 40% δεν έχουν δει επαγγελματία υγείας τους τελευταίους 12 μήνες. Περίπου 1,5 δισεκατομμύρια γυναίκες παγκοσμίως δεν ελέγχθηκαν για οποιαδήποτε από τις τέσσερις πιο κρίσιμες ασθένειες τους τελευταίους 12 μήνες όταν ρωτήθηκαν το 2020, ανέφερε η Hologic στην ιστοσελίδα της. Χημική ουσία που προκαλεί καρκίνο βρίσκεται σε μερικά αντηλιακά: Βίντεο μελέτης “Μέσω αυτής της έκθεσης, οι γυναίκες μας λένε αυτό που χρειάζονται. Όλοι πρέπει να ακούσουμε. Στη συνέχεια, δράστε μαζί”, έγραψε ο διευθύνων σύμβουλος της Hologic Stephen P. MacMillan σε επιστολή που επισυνάπτεται στην έρευνα.

Η πανδημία COVID-19 είχε τεράστιο αντίκτυπο στην ιατρική περίθαλψη και πολλοί έχουν απομακρυνθεί καθώς ζητούσαν βοήθεια. Η Αμερική, σύμφωνα με την έρευνα, δεν κατατάσσεται στην πρώτη δεκάδα για προληπτική φροντίδα, που βρίσκεται στο Νο 11, πίσω από το Βιετνάμ. Συνολικά, οι ΗΠΑ ήρθαν 26ες, πίσω από το Βέλγιο και μπροστά από το Βιετνάμ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Δρ.Αθανάσιος Χαλαζωνίτης στο healthweb.gr : Το μέλλον των γυναικών με καρκίνο του μαστού

Προβλέψεις για το μέλλον της τεχνολογίας υγείας το 2021

Ο ψηφιακός μετασχηματισμός στρώνει το έδαφος για την προληπτική ιατρική

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Φυσικοί τρόποι με τους οποίους μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την υπογλυκαιμία.

Κάποιοι άνθρωποι δυσκολεύονται να μασήσουν και να καταπιούν όταν τα επίπεδα του σακχάρου πέσουν τόσο πολύ, οπότε χρειαζόμαστε συμπυκνωμένες πηγές υδατανθράκων. Πριν φυσικά εφαρμόσετε τις παραπάνω προτάσεις και τις εντάξετε στο διατροφικό σας σχέδιο, βεβαιωθείτε ότι θα έχετε επικοινωνήσει και με τον γιατρό που σας παρακολουθεί.

Οικονόμου υποχρεωτικός εμβολιασμός: Έως τώρα 59.864 πολίτες άνω των 60 έχουν κλείσει ραντεβού

Οικονόμου υποχρεωτικός εμβολιασμός: Οι ενδείξεις έως τώρα είναι άκρως θετικές, καθώς όπως είπε ο κ. Οικονόμου, μέχρι στιγμής έχουν κλειστεί αισίως 59.864 ραντεβού από την συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα. Αυτό αποτελεί το 10% των ευάλωτων συμπολιτών μας που έχουν παραμείνει απροστάτευτοι εδώ και 11 μήνες.

Επιβεβαιώθηκαν τα 2 πρώτα κρούσματα της Όμικρον στη Ρωσία

Ρωσία Όμικρον: Η Ρωσία επιβεβαίωσε τα δύο πρώτα κρούσματα της παραλλαγής Όμικρον από την Μποτσουάνα στη χώρα. Πρόκειται για ταξιδιώτες που επέστρεψαν από τη Νότια Αφρική, όπως ανακοίνωσαν οι υγειονομικές αρχές τη Δευτέρα.

Ξεκινά σήμερα η διάθεση δωρεάν self tests

Self test δωρεάν: Στόχος του μέτρου, που δεν είναι υποχρεωτικό, είναι η πλήρης και έγκυρη καταγραφή της επιδημιολογικής κατάστασης στη χώρα, λίγες ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα.

Αξιωματούχοι στην περιοχή τριών πολιτειών των ΗΠΑ επιβεβαίωσαν 12 περιπτώσεις όμικρον μέχρι στιγμής

Η Πολιτεία της Νέας Υόρκης επιβεβαίωσε συνολικά οκτώ κρούσματα, ενώ το Νιου Τζέρσεϊ επιβεβαίωσε το πρώτο κρούσμα την Παρασκευή και το Κονέκτικατ το πρώτο κρούσμα το Σάββατο.

Το ξέσπασμα της όμικρον υποδηλώνει ότι τα τρέχοντα εμβόλια για την COVID-19 δεν προλαμβάνουν τις λοιμώξεις, αλλά μπορεί να αποτρέψουν σοβαρές ασθένειες

Το ξέσπασμα της όμικρον υποδηλώνει ότι τα τρέχοντα εμβόλια για την COVID-19 δεν προλαμβάνουν τις λοιμώξεις, αλλά μπορεί να αποτρέψουν σοβαρές ασθένειες.