ΕΟΠΥΥ

ΕΟΠΥΥ: Ολοκληρώθηκαν οι διαπραγματεύσεις προμήθειας του ραδιοφαρμάκου F-18 FDG

ΕΟΠΥΥ: Ολοκληρώθηκαν οι διαπραγματεύσεις προμήθειας του ραδιοφαρμάκου F-18 FDG

ΕΟΠΥΥ: Ολοκληρώθηκαν οι διαπραγματεύσεις προμήθειας του ραδιοφαρμάκου F-18 FDG που χρησιμοποιείται για τη διενέργεια της διαγνωστικής εξέτασης «Τομογραφία Εκπομπής Ποζιτρονίων με ταυτόχρονη Υπολογιστική Τομογραφία (PET/CT)».

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι διαπραγματεύσεις, της αρμόδιας Επιτροπής του ΕΟΠΥΥ για την προμήθεια του διαγνωστικού ραδιοφαρμάκου F-18 FDG που χρησιμοποιείται για τη διενέργεια της διαγνωστικής εξέτασης «Τομογραφία Εκπομπής Ποζιτρονίων με ταυτόχρονη Υπολογιστική Τομογραφία (PET/CT)». Η συγκεκριμένη εξέταση αποτελούσε μακρόχρονο αίτημα πολλών ασθενών καθώς  εφαρμόζεται τόσο για τη διάγνωση του καρκίνου, όσο και στην παρακολούθηση ασθενών. Άλλωστε η διαγνωστικής της υπεροχή απέναντι σε παραδοσιακές μεθόδους την κατέστησε αναγκαία και κρίσιμη σε παγκόσμιο επίπεδο αφού ενδείκνυται σε σειρά παθολογικών περιστατικών. Ωστόσο η  παροχή του ραδιοφαρμάκου F-18 FDG είναι εξαιρετικά δαπανηρή και επιβαρύνει τα ασφαλιστικά συστήματα που σπαταλούν μεγάλο μέρος των πόρων τους προκειμένου να καλύψουν τις αυξανόμενες ανάγκες.

Ο ΕΟΠΥΥ, κατάφερε με επίμονες διαδικασίες διαπραγμάτευσης στο πλαίσιο λειτουργίας της ειδικής Επιτροπής Διαπραγμάτευσης Αμοιβών και Τιμών Ιατροτεχνολογικών Προϊόντων (που συστάθηκε και λειτουργεί με Απόφαση του Υπουργού Υγείας -ΦΕΚ τ. Β’ 4949/10-11-2021), την υπογραφή νέας σύμβασης προμήθειας διαγνωστικού ραδιοφαρμάκου F-18 FDG και μάλιστα επιφέροντας οικονομικό όφελος στον Οργανισμό που υπερβαίνει τα 5,5 εκατομμύρια ευρώ, σε ετήσια βάση. Επιπλέον της βελτίωσης  της ποιότητας της παρεχόμενης υπηρεσία η νέα σύμβαση διασφαλίζει το δικαίωμα προσχώρησης σε αυτήν όλων των προμηθευτών ραδιοφαρμάκων που πληρούν τους όρους και τις προϋποθέσεις της σύμβασης και της κείμενης νομοθεσίας.

Tο  Διοικητικό Συμβούλιο και η Διοικήτρια και Πρόεδρος  του ΔΣ του ΕΟΠΥΥ, μετά την εισήγηση της Επιτροπής Διαπραγμάτευσης ενέκρινε τη συγκεκριμένη σύμβαση.  Πλέον χιλιάδες ασφαλισμένοι του Οργανισμού έχουν  απρόσκοπτη πρόσβαση στην εξέταση PET/CT ,σύμφωνα με τον ΕΟΠΥΥ .

Ο ΕΟΠΥΥ  , τονίζει ότι ” Εκπληρώνοντας την αποστολή και τη στρατηγική στοχοθεσία του ως αγοραστής σύγχρονων και καινοτόμων υπηρεσιών Υγείας, δεσμεύεται για τη δυναμική αναβάθμιση και τη διεύρυνση και άλλων σημαντικών παρεχόμενων υπηρεσιών Υγείας.”

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ο Γιώργος Βιδάλης στο healthweb: Η Ζημιά των 5 εκατ. € από απάτη σε βάρος του ΕΟΠΥΥ να μην επιβαρύνει τις Υγιείς εταιρείες

ΕΟΠΥΥ : Εξυπηρέτηση ασφαλισμένων από τις Περιφερειακές Διευθύνσεις

ΕΛ.ΑΣ : Οι δηλώσεις για την απάτη κατά του ΕΟΠΥΥ

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Οι λειτουργίες της ΥΠΕΔΥΦΚΑ δεν αντικαθίστανται από real time ελέγχους ή  ηλεκτρονικών αρχείων

Οι λειτουργίες της ΥΠΕΔΥΦΚΑ δεν μπορούν να αντικατασταθούν από τους real time ελέγχους ή ελέγχους ηλεκτρονικών αρχείων, όπως στοχεύουν να κάνουν στον ΕΟΠΥΥ, σύμφωνα με όσα είπε η Θεανώ Καρποδίνη αλλά και ο Υπουργός Υγείας κατά την ομιλία τους στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων για την ανανέωση της θητείας της προσωρινής Διοικήτρια του Οργανισμού.

Ανδρέας Ξανθός: Γιατί καταψήφισε την Καρποδίνη για Διοικήτρια του ΕΟΠΥΥ

Αρνητική ψήφο για τον διορισμό της κυρίας Θεανώς Καρποδίνη, στη θέση της Διοικήτριας του ΕΟΠΥΥ, έδωσε Ανδρέας Ξανθός Βουλευτής Ρεθύμνου ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Τομεάρχης Υγείας Κ.Ο. κατά την ακρόαση και διατύπωση γνώμης στην διακομματική επιτροπή της Βουλής των Ελλήνων . Γιατί καταψήφισε ;

Καρποδίνη διοικήτρια ΕΟΠΥΥ: Ρυθμίσαμε 1,5 δις οφειλές από  clawback και rebate

 ‘’Υπήρχε μία σημαντικά μεγάλη αύξηση στην υπέρβαση των δαπανών του ΕΟΠΥΥ και το πρώτο μέλημα μας ήταν καταρχήν αυτό να το παγώσουμε αλλά να λάβουμε και μέτρα για την περαιτέρω μείωσή του και τον εξορθολογισμό των δαπανών. ‘’ είπε η Θεανώ  Καρποδίνη κατά την ομιλία της στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων για την ανανέωση της θητείας ως προσωρινή Διοικήτρια του Οργανισμού.Τι απάντησε στον Ανδρέα Ξανθό που την καταψήφισε .

Κωνσταντίνα Γκογκοζώτου : Θα εργαστούμε για να καταστεί ο ΕΟΠΥΥ ένας σύγχρονος ασφαλιστικός φορέας

''Θα καταβάλλω κάθε δυνατή προσπάθεια για να ανταποκριθώ στις απαιτήσεις της νέας θέσης μου στον ΕΟΠΥΥ και σε απόλυτη συνεργασία με τη Διοικήτρια, ώστε να καταστεί ο ΕΟΠΥΥ ο σύγχρονος ασφαλιστικός φορέας που οραματίστηκε ο Υπουργός Υγείας.’’, είπε η κυρία Βασιλική -Κωνσταντίνα Γκογκοζώτου κατά την διάρκεια της ομιλίας της Διαρκή Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, για συνέντευξη στην θέση μη Εκτελεστικής Προέδρου του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) και διατύπωση γνώμης από τους βουλευτές και της αντιπολίτευσης

Δικαιώνεται το healthweb : Απορρίφθηκε το νομοσχέδιο για αλλαγή στην οργανωτική δομή του ΕΟΠΥΥ.Παρασκήνιο τι θα κάνει η Διοικήτρια ;

Δικαιώνεται το healthweb.gr για  το ρεπορτάζ του, που αφορά στις σαρωτικές και μη αναγκαίες αλλαγές στην διάρθρωση του ΕΟΠΥΥ ,όπως η αύξηση του αριθμού Γενικών  Διευθύνσεων , που είχε εισηγηθεί η κυρία Θεανώ  Καρποδίνη στο Διοικητικό Συμβούλιο του οργανισμού , καθώς τις απέρριψε το Υπουργείο Υγείας και το Υπουργείο Εσωτερικών και δεν θα εκδοθεί σχετικός νόμος.