ΕΟΠΥΥ

ΕΟΠΥΥ: Ολοκληρώθηκαν οι διαπραγματεύσεις προμήθειας του ραδιοφαρμάκου F-18 FDG

ΕΟΠΥΥ: Ολοκληρώθηκαν οι διαπραγματεύσεις προμήθειας του ραδιοφαρμάκου F-18 FDG

ΕΟΠΥΥ: Ολοκληρώθηκαν οι διαπραγματεύσεις προμήθειας του ραδιοφαρμάκου F-18 FDG που χρησιμοποιείται για τη διενέργεια της διαγνωστικής εξέτασης «Τομογραφία Εκπομπής Ποζιτρονίων με ταυτόχρονη Υπολογιστική Τομογραφία (PET/CT)».

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι διαπραγματεύσεις, της αρμόδιας Επιτροπής του ΕΟΠΥΥ για την προμήθεια του διαγνωστικού ραδιοφαρμάκου F-18 FDG που χρησιμοποιείται για τη διενέργεια της διαγνωστικής εξέτασης «Τομογραφία Εκπομπής Ποζιτρονίων με ταυτόχρονη Υπολογιστική Τομογραφία (PET/CT)». Η συγκεκριμένη εξέταση αποτελούσε μακρόχρονο αίτημα πολλών ασθενών καθώς  εφαρμόζεται τόσο για τη διάγνωση του καρκίνου, όσο και στην παρακολούθηση ασθενών. Άλλωστε η διαγνωστικής της υπεροχή απέναντι σε παραδοσιακές μεθόδους την κατέστησε αναγκαία και κρίσιμη σε παγκόσμιο επίπεδο αφού ενδείκνυται σε σειρά παθολογικών περιστατικών. Ωστόσο η  παροχή του ραδιοφαρμάκου F-18 FDG είναι εξαιρετικά δαπανηρή και επιβαρύνει τα ασφαλιστικά συστήματα που σπαταλούν μεγάλο μέρος των πόρων τους προκειμένου να καλύψουν τις αυξανόμενες ανάγκες.

Ο ΕΟΠΥΥ, κατάφερε με επίμονες διαδικασίες διαπραγμάτευσης στο πλαίσιο λειτουργίας της ειδικής Επιτροπής Διαπραγμάτευσης Αμοιβών και Τιμών Ιατροτεχνολογικών Προϊόντων (που συστάθηκε και λειτουργεί με Απόφαση του Υπουργού Υγείας -ΦΕΚ τ. Β’ 4949/10-11-2021), την υπογραφή νέας σύμβασης προμήθειας διαγνωστικού ραδιοφαρμάκου F-18 FDG και μάλιστα επιφέροντας οικονομικό όφελος στον Οργανισμό που υπερβαίνει τα 5,5 εκατομμύρια ευρώ, σε ετήσια βάση. Επιπλέον της βελτίωσης  της ποιότητας της παρεχόμενης υπηρεσία η νέα σύμβαση διασφαλίζει το δικαίωμα προσχώρησης σε αυτήν όλων των προμηθευτών ραδιοφαρμάκων που πληρούν τους όρους και τις προϋποθέσεις της σύμβασης και της κείμενης νομοθεσίας.

Tο  Διοικητικό Συμβούλιο και η Διοικήτρια και Πρόεδρος  του ΔΣ του ΕΟΠΥΥ, μετά την εισήγηση της Επιτροπής Διαπραγμάτευσης ενέκρινε τη συγκεκριμένη σύμβαση.  Πλέον χιλιάδες ασφαλισμένοι του Οργανισμού έχουν  απρόσκοπτη πρόσβαση στην εξέταση PET/CT ,σύμφωνα με τον ΕΟΠΥΥ .

Ο ΕΟΠΥΥ  , τονίζει ότι ” Εκπληρώνοντας την αποστολή και τη στρατηγική στοχοθεσία του ως αγοραστής σύγχρονων και καινοτόμων υπηρεσιών Υγείας, δεσμεύεται για τη δυναμική αναβάθμιση και τη διεύρυνση και άλλων σημαντικών παρεχόμενων υπηρεσιών Υγείας.”

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ο Γιώργος Βιδάλης στο healthweb: Η Ζημιά των 5 εκατ. € από απάτη σε βάρος του ΕΟΠΥΥ να μην επιβαρύνει τις Υγιείς εταιρείες

ΕΟΠΥΥ : Εξυπηρέτηση ασφαλισμένων από τις Περιφερειακές Διευθύνσεις

ΕΛ.ΑΣ : Οι δηλώσεις για την απάτη κατά του ΕΟΠΥΥ

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ο Θεόδωρος Παπαϊωάννου πρόεδρος της επιτροπής διαπραγμάτευσης ιατροτεχνολογικών του ΕΟΠΥΥ

Συστάθηκε η επιτροπή η διαπραγμάτευσης αμοιβών και τιμών ιατροτεχνολογικών προϊόντων του εθνικού οργανισμού παροχής υπηρεσιών υγείας (Ε.Ο.Π.Υ.Υ.). της οποίας πρόεδρος ορίστηκε ο κ. Θεόδωρο Παπαϊωάννου καθηγητής Βιοϊατρικής Τεχνολογίας, Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ.

ΕΟΠΥΥ : Έρχεται η κατάργηση της ΥΠ.Ε.Δ.Υ.Φ.Κ.Α.;

Για την  Υπηρεσία Ελέγχου Δαπανών Υγείας Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης στον νόμο  ν.3918/11 και το  άρθρο 21 στις αρμοδιότητες του Προέδρου ΕΟΠΥΥ  παρ.και θ. αναφέρετο  ότι « Παραγγέλλει στην ΥΠ.Ε.Δ.Υ.Φ.Κ.Α. τη διενέργεια τακτικών επιθεωρήσεων και ελέγχων στις οργανικές μονάδες του Οργανισμού.  Εποπτεύει και συντονίζει τις Υπηρεσίες της ΥΠ.Ε.Δ.Υ.Φ.Κ.Α. και αναθέτει σε δύο (2) δικηγόρους που ασχολούνται […]

ΕΟΠΥΥ ΔΣ: Για παράβαση των αρχών του Υπαλληλικού Κώδικα κατηγορεί τον  Κικίλια

Έντονη ανησυχία έχει προκληθεί στους εργαζομένους του ΕΟΠΥΥ καθώς και στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου κάποιοι από τους οποίους εκπροσωπούν φορείς, για το νομοσχέδιο που περιλαμβάνει διατάξεις που αφορούν επείγουσες ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 και συμπεριλαμβάνει επιπλέον τροπολογίες που αφορούν στον οργανισμό . Η επιστολή του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΟΠΥΥ στον Βασίλη Κικίλια.

ΕΟΠΥΥ: Το Διοικητικό Συμβούλιο  θα μείνει ξεκρέμαστο μετά τις αλλαγές με νέο νομοσχέδιο ;

Το αυτοτελές Τμήμα Νομικών Υποθέσεων του ΕΟΠΥΥ θα υπάγεται απευθείας στον Διοικητή του ΕΟΠΥΥ, με τις αλλαγές που επρόκειτο να φέρει η τροπολογία του Βασίλη Κίκιλια . Προκύπτει όμως ένα σημαντικό ερώτημα .

Επί τάπητος τα πρόστιμα των παθολόγων από την ΥΠΕΔΥΦΚΑ

Σε θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Ευάγγελου Τούλη Πρόεδρου της Επαγγελματικής Ένωσης Παθολόγων με την αντιπρόεδρο του ΕΟΠΥΥ κ. Καρποδίνη και τον Υπεύθυνο Στρατηγικού Σχεδιασμού κ. Ρηγάτο.