Αποκλειστικά

Αποκλειστικό: Φωτογραφικοί διαγωνισμοί ραδιοφαρμάκου στο «ΘΕΑΓΕΝΕΙΟ» Νοσοκομείο

Αποκλειστικό: Φωτογραφικοί διαγωνισμοί ραδιοφαρμάκου στο «ΘΕΑΓΕΝΕΙΟ» Νοσοκομείο

Της Νικολέτας Ντάμπου

 Τους σκανδαλώδεις  φωτογραφικούς διαγωνισμούς στις  προμήθειες των δημόσιων νοσοκομείων αλλά και τον φορέων , αναδεικνύει συνεχώς το healthweb , με τελευταίο τον ανοικτό διαγωνισμό  της περιφέρειας Αττικής για την προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού των νοσοκομείων -Διαβάστε εδώ : Σκανδαλώδης ο διαγωνισμός της περιφέρειας Αττικής αξίας 33.970.000,00 €.

Επανειλημμένα και αποκλειστικά αναδεικνύουμε και το μεγάλο σκάνδαλο στον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΟΦ) που αφορά στους φωτογραφικούς διαγωνισμούς του Εθνικού Προμηθευτή ΤΟΥ ! -Διαβάστε εδώ : Το αποκαλυπτικό δημοσίευμα του Healthweb.gr που οδήγησε σε παραίτηση την πρόεδρο του ΕΟΦ .

Αποκαλυπτικά ρεπορτάζ του www.healthweb.gr που  έφτασαν στην Βουλή προκαλώντας επερώτηση , την οποία έθεσε ο Βουλευτής Λάρισας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Κώστας Μπαργιώτας. Διαβάστε εδώ : Στην Βουλή από την ΔΗΣΥ οι αποκαλύψεις του  healthweb για απευθείας αναθέσεις στην Υγεία 

Σήμερα , θα ασχοληθούμε με την προμήθεια του ραδιοφαρμάκου F18-FDG  που χρησιμοποιείται για τις εξετάσεις των καρκινοπαθών σε PETCT στα ελληνικά δημόσια νοσοκομεία .

Αναδεικνύοντας έναν σχετικά πρόσφατο διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε στις 10.10.2019 σ’ ένα από τα μεγαλύτερα αντικαρκινικά νοσοκομεία το <<ΘΕΑΓΕΝΕΙΟ>> Θεσσαλονίκης και αφορά στην προμήθεια <<Ραδιοφαρμάκου F18-FDG , F18-PSA για την λειτουργία του συστήματος Ποζιτρονιακής Αξονικής Τομογραφίας PETCT , καθαρής προϋπολογισθείσας δαπάνης έως του ποσού των 1.594.500 ευρώ (μη συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) >> , τον οποίο μία συγκεκριμένη τεχνική προδιαγραφή τον καταστεί , σύμφωνα με τους ειδικούς , φωτογραφικό.

Ειδικότερα , η εν λόγω τεχνική προδιαγραφή αφορά στην απαίτηση << Το Ραδιοφάρμακο να παραδίδεται σε φιαλίδιο , όγκου τουλάχιστον 20 ml>> η οποία στηρίζεται στο σκεπτικό ότι η συγκέντρωση της ραδιενέργειας , για έναν αριθμό 7-8 δόσεων , πρέπει να είναι σε ικανοποιητικά μεγάλο όγκο ώστε να εξασφαλίζεται η ευχερής κατάτμηση των δόσεων . >>

Αξίζει να σημειώσουμε ότι τ ραδιοφαρμάκο F18-FDG είναι βραχύβιο 13 ώρες και έχει χρόνο ημιζωής περίπου 2 ώρες .

PET CT ΘΕΑΓΕΝΕΙΟ

Που είναι το σκάνδαλο;

Το σκάνδαλο αφορά στην επιλογή του <<ΘΕΑΓΕΝΕΙΟΥ >> νοσοκομείου να ορίζεται πάντα η ίδια προδιαγραφή στον διαγωνισμό για την προμήθεια του ραδιοφαρμάκου F18-FDG, ευνοώντας συνεχώς μία από τις δύο εταιρίες που υπάρχουν στην Ελλάδα και λαμβάνουν μέρος .

Να υπογραμμίσουμε , ότι η φωτογραφική προδιαγραφή απαιτεί να παραδίδεται τo  ραδιοφαρμάκο F18-FDG σε φιαλίδιο , όγκου τουλάχιστον 20 ml , με αποτέλεσμα η δεύτερη προσφορά των 13,5 ml, συνεχώς να απορρίπτεται .

Σύμφωνα με τους ειδικούς , από το μηχάνημα που χρησιμοποιείται στο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ΘΕΑΓΕΝΕΙΟ, προκύπτει ότι ακόμα και 10 δόσεις σε έναν περιέκτη των 10ml , όταν τις διαχωρίζει, το κάνει με εξαιρετική ακρίβεια (απόκλιση 2,4% που είναι μηδαμινό μέγεθος) .Επομένως η απαίτηση των 20ml για δήθεν αραίωση και μεγαλύτερη ακρίβεια είναι άνευ νοήματος.

Αναρωτιόμαστε, γιατί το ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ «ΘΕΑΓΕΝΕΙΟ» επιλέγει να πραγματοποιεί φωτογραφικούς διαγωνισμούς για την προμήθεια τoυ  ραδιοφαρμάκου F18-FDG ; Ποιος και τι κερδίζει;

Τι πρόκειται να κάνει η νέα ηγεσία του υπουργείου Υγείας για να πατάξει τους φωτογραφικούς διαγωνισμούς στις προμήθειες των δημόσιων νοσοκομείων και στην προκειμένη περίπτωση στο «ΘΕΑΓΕΝΕΙΟ» ;

Τώρα που έχει καταργηθεί το Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας (ΣΕΥΥΠ), ποιος θα αναλάβει τους ελέγχους των διαγωνισμών στα δημόσια νοσοκομεία; Ποιος έχει την εμπειρία ; Αναμένουμε απαντήσεις από τον Υπουργό Υγείας!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Σκάνδαλο με τις υποψηφιότητες στις αρχαιρεσίες της ΠΕΦΝΙ

Αποκάλυψη: Παρατύπως είναι διοικήτρια η Καρποδίνη στον ΕΟΠΠΥ

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Επιβεβαίωση του ΗealthWeb: Καταργείται η ΥΠΕΔΥΦΚΑ

Καταργείται ο ιστορικός μοναδικός ελεγκτικός μηχανισμός Υγείας , της ΥΠΕΔΥΦΚΑ, με το νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας για την Πρωτοβάθμια φροντίδα Υγείας . Πλήρης επιβεβαίωση του Healthweb.gr!

Νωτιαία Μυϊκή Ατροφία: Δικαίωμα στην ελπίδα με έγκαιρη διάγνωση

Συνέντευξη στο healthweb.gr με τον κ. Χρήστο Δάκα. Για τις σπάνιες ασθένειες που απειλούν την ζωή των ασθενών και σε κάποιες περιπτώσεις  επιφέρουν χρόνια αναπηρία αλλά  κυρίως για την νωτιαία μυϊκή ατροφία , μίλησε στο healthweb.gr και την Νικολέτα Ντάμπου ο Δρ. Χρήστος Δάκας, Διευθύνων σύμβουλος της Novartis Gene Therapies για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα.

Ο Χρήστος Δάκας στο healthweb : Γονιδιακή θεραπεία: Νέα θεραπευτική προσέγγιση για ασθενείς με SMA

Συνέντευξη παραχώρησε στην Νικολέτα Ντάμπου και το healthweb.gr ο Δρ. Χρήστος Δάκας, Διευθύνων σύμβουλος της Novartis Gene Therapies για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα , ο οποίος μεταξύ άλλων μίλησε για την θεραπεία της Νωτιαίας Μυϊκής Ατροφίας (SMA) και τις νέες θεραπευτικές προσεγγίσεις αλλά και για την προληπτική εξέταση screening στα νεογνά και πόσο σημαντικό είναι να γίνεται η εξέταση αυτή.