Αποκλειστικά

Αποκλειστικό: Φωτογραφικοί διαγωνισμοί ραδιοφαρμάκου στο «ΘΕΑΓΕΝΕΙΟ» Νοσοκομείο

Αποκλειστικό: Φωτογραφικοί διαγωνισμοί ραδιοφαρμάκου στο «ΘΕΑΓΕΝΕΙΟ» Νοσοκομείο

Της Νικολέτας Ντάμπου

 Τους σκανδαλώδεις  φωτογραφικούς διαγωνισμούς στις  προμήθειες των δημόσιων νοσοκομείων αλλά και τον φορέων , αναδεικνύει συνεχώς το healthweb , με τελευταίο τον ανοικτό διαγωνισμό  της περιφέρειας Αττικής για την προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού των νοσοκομείων -Διαβάστε εδώ : Σκανδαλώδης ο διαγωνισμός της περιφέρειας Αττικής αξίας 33.970.000,00 €.

Επανειλημμένα και αποκλειστικά αναδεικνύουμε και το μεγάλο σκάνδαλο στον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΟΦ) που αφορά στους φωτογραφικούς διαγωνισμούς του Εθνικού Προμηθευτή ΤΟΥ ! -Διαβάστε εδώ : Το αποκαλυπτικό δημοσίευμα του Healthweb.gr που οδήγησε σε παραίτηση την πρόεδρο του ΕΟΦ .

Αποκαλυπτικά ρεπορτάζ του www.healthweb.gr που  έφτασαν στην Βουλή προκαλώντας επερώτηση , την οποία έθεσε ο Βουλευτής Λάρισας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Κώστας Μπαργιώτας. Διαβάστε εδώ : Στην Βουλή από την ΔΗΣΥ οι αποκαλύψεις του  healthweb για απευθείας αναθέσεις στην Υγεία 

Σήμερα , θα ασχοληθούμε με την προμήθεια του ραδιοφαρμάκου F18-FDG  που χρησιμοποιείται για τις εξετάσεις των καρκινοπαθών σε PETCT στα ελληνικά δημόσια νοσοκομεία .

Αναδεικνύοντας έναν σχετικά πρόσφατο διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε στις 10.10.2019 σ’ ένα από τα μεγαλύτερα αντικαρκινικά νοσοκομεία το <<ΘΕΑΓΕΝΕΙΟ>> Θεσσαλονίκης και αφορά στην προμήθεια <<Ραδιοφαρμάκου F18-FDG , F18-PSA για την λειτουργία του συστήματος Ποζιτρονιακής Αξονικής Τομογραφίας PETCT , καθαρής προϋπολογισθείσας δαπάνης έως του ποσού των 1.594.500 ευρώ (μη συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) >> , τον οποίο μία συγκεκριμένη τεχνική προδιαγραφή τον καταστεί , σύμφωνα με τους ειδικούς , φωτογραφικό.

Ειδικότερα , η εν λόγω τεχνική προδιαγραφή αφορά στην απαίτηση << Το Ραδιοφάρμακο να παραδίδεται σε φιαλίδιο , όγκου τουλάχιστον 20 ml>> η οποία στηρίζεται στο σκεπτικό ότι η συγκέντρωση της ραδιενέργειας , για έναν αριθμό 7-8 δόσεων , πρέπει να είναι σε ικανοποιητικά μεγάλο όγκο ώστε να εξασφαλίζεται η ευχερής κατάτμηση των δόσεων . >>

Αξίζει να σημειώσουμε ότι τ ραδιοφαρμάκο F18-FDG είναι βραχύβιο 13 ώρες και έχει χρόνο ημιζωής περίπου 2 ώρες .

PET CT ΘΕΑΓΕΝΕΙΟ

Που είναι το σκάνδαλο;

Το σκάνδαλο αφορά στην επιλογή του <<ΘΕΑΓΕΝΕΙΟΥ >> νοσοκομείου να ορίζεται πάντα η ίδια προδιαγραφή στον διαγωνισμό για την προμήθεια του ραδιοφαρμάκου F18-FDG, ευνοώντας συνεχώς μία από τις δύο εταιρίες που υπάρχουν στην Ελλάδα και λαμβάνουν μέρος .

Να υπογραμμίσουμε , ότι η φωτογραφική προδιαγραφή απαιτεί να παραδίδεται τo  ραδιοφαρμάκο F18-FDG σε φιαλίδιο , όγκου τουλάχιστον 20 ml , με αποτέλεσμα η δεύτερη προσφορά των 13,5 ml, συνεχώς να απορρίπτεται .

Σύμφωνα με τους ειδικούς , από το μηχάνημα που χρησιμοποιείται στο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ΘΕΑΓΕΝΕΙΟ, προκύπτει ότι ακόμα και 10 δόσεις σε έναν περιέκτη των 10ml , όταν τις διαχωρίζει, το κάνει με εξαιρετική ακρίβεια (απόκλιση 2,4% που είναι μηδαμινό μέγεθος) .Επομένως η απαίτηση των 20ml για δήθεν αραίωση και μεγαλύτερη ακρίβεια είναι άνευ νοήματος.

Αναρωτιόμαστε, γιατί το ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ «ΘΕΑΓΕΝΕΙΟ» επιλέγει να πραγματοποιεί φωτογραφικούς διαγωνισμούς για την προμήθεια τoυ  ραδιοφαρμάκου F18-FDG ; Ποιος και τι κερδίζει;

Τι πρόκειται να κάνει η νέα ηγεσία του υπουργείου Υγείας για να πατάξει τους φωτογραφικούς διαγωνισμούς στις προμήθειες των δημόσιων νοσοκομείων και στην προκειμένη περίπτωση στο «ΘΕΑΓΕΝΕΙΟ» ;

Τώρα που έχει καταργηθεί το Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας (ΣΕΥΥΠ), ποιος θα αναλάβει τους ελέγχους των διαγωνισμών στα δημόσια νοσοκομεία; Ποιος έχει την εμπειρία ; Αναμένουμε απαντήσεις από τον Υπουργό Υγείας!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Επιβεβαιώνεται το αποκλειστικό ρεπορτάζ του healthweb.gr για παραίτηση του διοικητή στο Λαϊκό Νοσοκομείο

Αποκλειστικό healthweb.gr: Παραιτήθηκε ο διοικητής της 1ης ΥΠΕ Παναγιώτης Στάθης

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ο Χρήστος Δάκας στο healthweb : Γονιδιακή θεραπεία: Νέα θεραπευτική προσέγγιση για ασθενείς με SMA

Συνέντευξη παραχώρησε στην Νικολέτα Ντάμπου και το healthweb.gr ο Δρ. Χρήστος Δάκας, Διευθύνων σύμβουλος της Novartis Gene Therapies για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα , ο οποίος μεταξύ άλλων μίλησε για την θεραπεία της Νωτιαίας Μυϊκής Ατροφίας (SMA) και τις νέες θεραπευτικές προσεγγίσεις αλλά και για την προληπτική εξέταση screening στα νεογνά και πόσο σημαντικό είναι να γίνεται η εξέταση αυτή.  

Αποκλειστικό : Το νοσοκομείο Ευαγγελισμός παίρνει δανεικά από το οφθαλμιατρείο του!

Στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Ευαγγελισμός» φαίνεται ,από δύο προσφάτους μεγάλους διαγωνισμούς, ότι οι  απευθείας αναθέσεις  καλά κρατούν . Παράλληλα, το νοσοκομείο παρουσιάζει ληξιπρόθεσμες οφειλές  άνω των 70.000.000  €  και παίρνει δανεικά από το οφθαλμιατρείο του!

Ο Hardo Fischer αποκλειστικά στο healthweb: Η γονιδιακή θεραπεία εισάγει νέο θεραπευτικό πρότυπο στην Ιατρική

‘’ Η γονιδιακή θεραπεία εισάγει ένα νέο θεραπευτικό πρότυπο στην Ιατρική και  ακολούθως στις πολιτικές αποζημίωσής της από τα συστήματα υγείας. ‘’ λέει ο Hardo Fischer, Medical Director Novartis Gene Therapies, στην αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στο healthweb και την Νικολέτα Ντάμπου .

Ερώτηση 30 βουλευτών για αποκαλυπτικά δημοσιεύματα του Healthweb.gr

Τριάντα βουλευτές κατέθεσαν ερωτήσεις στην Βουλή για τα αποκαλυπτικά δημοσιεύματα του healthweb τα οποία αφορούν στην αναστολή της λειτουργίας του Κέντρου Σπανίων Σκελετικών Νοσημάτων του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «Λαϊκό».

Αποκλειστικό : Ανεξέλεγκτος συνωστισμός  στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» από Ρομά χωρίς μάσκες

Ομάδες Ρομά χωρίς μάσκες περιφέρονται στους χώρους του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών  «Γ. Γεννηματάς» παρότι η υγειονομική κατάσταση στην Αττική είναι λίγο πριν το «κόκκινο».

Αποκλειστικό ΓΝΑ ΛΑΙΚΟ : «Λουκέτο» στο Κέντρο Σπανίων Σκελετικών Νοσημάτων-Ποιο οργανωμένο σχέ-διο κρύβεται από πίσω

Οργανωμένο σχέδιο βάζει λουκέτο στο Κέντρο Εμπειρογνωμοσύνης Σπανίων Σκελετικών Νοσημάτων του Λαϊκού Νοσοκομείου, σύμφωνα με το αποκλειστικό ρεπορτάζ του Healthweb.gr . Στον δρόμο οι ασθενείς.