Ρεπορτάζ Υγείας

Εμβολιασμός φαρμακεία και ΚΕΠ: Στη μάχη του εμβολιασμού

Εμβολιασμός φαρμακεία και ΚΕΠ: Στη μάχη του εμβολιασμού

Εμβολιασμός Φαρμακεία και ΚΕΠ: Στη μάχη του εμβολιασμού. Οι εμβολιασμοί θα ξεκινήσουν τον Ιανουάριο, με προτεραιότητα το νοσηλευτικό προσωπικό.

Οι Έλληνες θα είναι σε θέση να ορίσουν για να λάβουν την ελεύθερη ένεση σε ένα από τα 1.018 κέντρα εμβολιασμού της χώρας, τα οποία αυτή τη στιγμή δημιουργούνται για την καλύτερη δυνατή διανομή του εμβολίου σε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους. Η έγκριση για το εμβόλιο αναμένεται στις 29 Δεκεμβρίου.

Οι δόσεις των εμβολίων έχουν περιθώριο έως 5 ημερών να παραμένουν εκτός των ψυγείων βαθέως ψύξεων. Για αυτόν τον λόγο είναι πιθανό σε κάθε εμβολιαστικό κέντρο να υπάρχει η λίστα όσων θα εμβολιαστούν αλλά και αυτή  με 5 αναπληρωματικούς. Αρχές Ιανουαρίου θα αρχίσουν να γίνονται τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού και πρώτοι θα εμβολιαστούν οι υγειονομικοί, οι ευπαθείς ομάδες. Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης ανέφερε στη Βουλή πως «Θα αξιοποιηθούν τα φαρμακεία αυτής της χώρας, τα οποία είναι πάνω από 10.000 ως σημεία, έπειτα από μέριμνα του υπουργείου Υγείας, για να μπορέσει κανείς να κλείσει τα ραντεβού του»

Σχετικά με τους τρόπους προγραμματισμού των πολιτών για να κάνουν το εμβόλιο, ο υπουργός ανέφερε ότι «όπως ήδη έχουμε ανακοινώσει θα χρησιμοποιήσουμε την άυλη συνταγογράφηση για να κλείνονται πολλά από τα ραντεβού». Σκοπός μας, τόνισε «είναι να πάμε εμείς στους πολίτες και να τους προτείνουμε τα 2 ραντεβού για τις 2 δόσεις εμβολιασμού. Η άυλη συνταγογράφηση θα χρησιμοποιείται για στοχευόμενα sms, για να ενημερώνονται οι πολίτες και να επιβεβαιώνουν σε ώρες που τους προτείνονται για το εάν θα κλείνουν αυτά τα ραντεβού ή όχι». Ο κ. Πιερρακάκης πρόσθεσε ότι «θα υπάρχει και ένας ακόμα εναλλακτικός τρόπος μέσω μιας πλατφόρμας που θα δημιουργηθεί και θα είναι το embolio στο gov.gr, όπου ο καθένας μας θα μπορεί να κλείνει ραντεβού και με βάση της προτυποποίησης των ομάδων εμβολιασμού που θα ανακοινωθούν από το υπουργείο Υγείας».

Όσοι επιθυμούν να εμβολιαστούν αλλά αδυνατούν να εξασφαλίσουν το ραντεβού τους ψηφιακά θα μπορούν να απευθύνονται στα φαρμακεία μέσω των οποίων θα κλείνουν ραντεβού για τον εμβολιασμό τους κατά του κορωνοϊού με 1 ευρώ, το οποίο θα επιδοτείται από το κράτος, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ανακοινώθηκαν οι τρεις τρόποι για να κλείσεις το ραντεβού για το εμβόλιο

Σε ποιους πρέπει να αποφευχθεί ο εμβολιασμός της Pfizer

Στα κέντρα εμβολιασμού των ΗΠΑ οι πρώτες παρτίδες τη Δευτέρα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Φυσικοί τρόποι με τους οποίους μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την υπογλυκαιμία.

Κάποιοι άνθρωποι δυσκολεύονται να μασήσουν και να καταπιούν όταν τα επίπεδα του σακχάρου πέσουν τόσο πολύ, οπότε χρειαζόμαστε συμπυκνωμένες πηγές υδατανθράκων. Πριν φυσικά εφαρμόσετε τις παραπάνω προτάσεις και τις εντάξετε στο διατροφικό σας σχέδιο, βεβαιωθείτε ότι θα έχετε επικοινωνήσει και με τον γιατρό που σας παρακολουθεί.

Οικονόμου υποχρεωτικός εμβολιασμός: Έως τώρα 59.864 πολίτες άνω των 60 έχουν κλείσει ραντεβού

Οικονόμου υποχρεωτικός εμβολιασμός: Οι ενδείξεις έως τώρα είναι άκρως θετικές, καθώς όπως είπε ο κ. Οικονόμου, μέχρι στιγμής έχουν κλειστεί αισίως 59.864 ραντεβού από την συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα. Αυτό αποτελεί το 10% των ευάλωτων συμπολιτών μας που έχουν παραμείνει απροστάτευτοι εδώ και 11 μήνες.

Επιβεβαιώθηκαν τα 2 πρώτα κρούσματα της Όμικρον στη Ρωσία

Ρωσία Όμικρον: Η Ρωσία επιβεβαίωσε τα δύο πρώτα κρούσματα της παραλλαγής Όμικρον από την Μποτσουάνα στη χώρα. Πρόκειται για ταξιδιώτες που επέστρεψαν από τη Νότια Αφρική, όπως ανακοίνωσαν οι υγειονομικές αρχές τη Δευτέρα.

Ξεκινά σήμερα η διάθεση δωρεάν self tests

Self test δωρεάν: Στόχος του μέτρου, που δεν είναι υποχρεωτικό, είναι η πλήρης και έγκυρη καταγραφή της επιδημιολογικής κατάστασης στη χώρα, λίγες ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα.

Αξιωματούχοι στην περιοχή τριών πολιτειών των ΗΠΑ επιβεβαίωσαν 12 περιπτώσεις όμικρον μέχρι στιγμής

Η Πολιτεία της Νέας Υόρκης επιβεβαίωσε συνολικά οκτώ κρούσματα, ενώ το Νιου Τζέρσεϊ επιβεβαίωσε το πρώτο κρούσμα την Παρασκευή και το Κονέκτικατ το πρώτο κρούσμα το Σάββατο.

Το ξέσπασμα της όμικρον υποδηλώνει ότι τα τρέχοντα εμβόλια για την COVID-19 δεν προλαμβάνουν τις λοιμώξεις, αλλά μπορεί να αποτρέψουν σοβαρές ασθένειες

Το ξέσπασμα της όμικρον υποδηλώνει ότι τα τρέχοντα εμβόλια για την COVID-19 δεν προλαμβάνουν τις λοιμώξεις, αλλά μπορεί να αποτρέψουν σοβαρές ασθένειες.