Ρεπορτάζ Υγείας

Εμβολιασμός Παρενέργειες: Γιατί τα εμβόλια COVID-19 προκαλούν πόνο στο μπράτσο;

Εμβολιασμός Παρενέργειες: Γιατί τα εμβόλια COVID-19 προκαλούν πόνο στο μπράτσο;

Ωστόσο, η ανοσολογική απόκριση του καθενός διαφέρει και οι ελάχιστες ή καθόλου παρενέργειες δεν είναι ενδεικτικές του πόσο καλά λειτούργησε η λήψη, λένε οι ειδικοί. "Εάν δεν είχατε πολλές παρενέργειες από το εμβόλιο, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν ανταποκριθήκατε στο εμβόλιο", δήλωσε η Ντουρμπίν. "Το εμβόλιο μοιάζει να λειτούργησε καλά."

Εμβολιασμός Παρενέργειες: Ο πόνος στo μπράτσο είναι μία από τις πιο συχνές ανεπιθύμητες ενέργειες μετά τον εμβολιασμό με COVID-19, λένε τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων CDC Τα CDC αναφέρουν ότι το 0,01% των πλήρως εμβολιασμένων Αμερικανών έλαβαν COVID-19. Μία από τις πιο συχνές ανεπιθύμητες ενέργειες τις ημέρες μετά τη λήψη εμβολιασμού COVID-19 είναι ο πόνος στα χέρι, σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC). Για να διευκολύνει την ταλαιπωρία, ο οργανισμός υγείας συμβουλεύει να ασκείτε το χέρι ή να τοποθετείτε μια δροσερή συμπίεση στην περιοχή, αλλά τι εν πρώτοις προκαλεί τον πόνο; Η Δρ. Anna Durbin, καθηγήτρια στο τμήμα διεθνούς υγείας στο Johns Hopkins, εξηγεί ότι τα εμβόλια χορηγούνται σε ποσότητα υγρού στον μυ.

“Δεν υπάρχει πολύς χώρος για να φύγει αυτό το υγρό και καθώς τεντώνεις αυτές τις μυϊκές ίνες στις οποίες εγχέεις το εμβόλιο, αυτό μπορεί να είναι οδυνηρό και μπορεί να χρειαστεί λίγη ώρα για να πέσει”, δήλωσε η Ντουρμπίν κατά τη διάρκεια μιας ενημέρωσης στα media της Σχολής Δημόσιας Υγείας COVID-19 Bloomberg Johns Hopkins την Τετάρτη. «Θα το περιέγραφα ότι μοιάζει με μώλωπες στους μυς σας .”

Τι γίνεται, όμως, αν δεν έχετε καμία αντίδραση μετά τη λήψη του εμβολίου – ήταν ακόμα αποτελεσματικό; Ναι, λένε διάφοροι ειδικοί που μίλησαν προηγουμένως στο Fox News. «Το εμβόλιο COVID είναι« αντιδραστικό », που σημαίνει ότι δημιουργεί μια ανοσοαπόκριση που συχνά προκαλεί παρενέργειες.

Η δεύτερη δόση συνήθως οδηγεί σε πιο έντονες παρενέργειες επειδή είναι μια ώθηση. Έχετε ήδη προετοιμάσει το ανοσοποιητικό σας σύστημα με την πρώτη δόση και  έτσι από τη δεύτερη θα πρέπει να αναπτύξετε μια πιο ισχυρή ανοσοαπόκριση. Αυτό δεν είναι ασυνήθιστο – πολλά εμβόλια είναι αντιδραστικά- συμπεριλαμβανομένου του εμβολίου για τον έρπητα ζωστήρα “, εξήγησε ο Δρ John Whyte, επικεφαλής ιατρός του ιστότοπου υγειονομικής περίθαλψης Web MD.

Ωστόσο, η ανοσολογική απόκριση του καθενός διαφέρει και οι ελάχιστες ή καθόλου παρενέργειες δεν είναι ενδεικτικές του πόσο καλά λειτούργησε η λήψη, λένε οι ειδικοί.

“Εάν δεν είχατε πολλές παρενέργειες από το εμβόλιο, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν ανταποκριθήκατε στο εμβόλιο”, δήλωσε η Ντουρμπίν. “Το εμβόλιο μοιάζει να λειτούργησε καλά.”

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Πως μπορεί ένα εμβόλιο για την COVΙD να προκαλεί θρομβώσεις;

Διαφορές στα συμπτώματα covid-19, αλλεργιών και παρενεργειών μετά το εμβόλιο

Εμβόλια Παρενεργειες: Δες όλες όσα δημιουργούν

Επιστημονική εξήγηση των παρενεργειών των εμβολίων σε μια μερίδα του πληθυσμού

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πανδημία : Έρευνα αποκαλύπτει την στάση των πολιτών

Πανδημία : Τα στοιχεία της έρευνας παρουσιάστηκαν από τον Πρόεδρο του ΙΣΑ Γ. Πατούλη, τον Α’ Αντιπρόεδρο Φ. Πατσουράκο και τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρίας Alco Κώστα Παναγόπουλο, στο πλαίσιο διαδικτυακής Συνέντευξης Τύπου.