Πολιτική Υγείας

Μαρία Θεοδωρίδου για AstraZeneca: Σταθερά και με εμπιστοσύνη συνεχίζεται ο εμβολιασμός

Μαρία Θεοδωρίδου για AstraZeneca: Σταθερά και με εμπιστοσύνη συνεχίζεται ο εμβολιασμός

Μαρία Θεοδωρίδου για AstraZeneca: Λείπουν αποδείξεις για να ενοχοποιήσουμε το εμβόλιο. Η εμφάνιση θρομβώσεων μετά από εμβολιασμό μπορεί να αποτελεί χρονική σύμπτωση και όχι αιτιολογική συσχέτιση.

Στη σημερινή συνέντευξη τύπου στο Υπουργείο Υγείας, η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, επιτόνισε ότι βασικό χαρακτηριστικό για την έγκριση ενός εμβολίου είναι η ασφάλεια. Η καθηγήτρια, κα Θεοδωρίδου, ανέφερε στη σημερινή συνέντευξη τύπου ότι είναι πιθανό σε μαζικούς εμβολιασμούς να υπάρξουν ενδεχόμενα σπάνιες ανεπιθήτες παρενέργειες. Για τον λόγο αυτό, η επιτήρηση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών συνεχίζεται, ενώ οι Εθνικοί Οργανισμοί άλλων χωρών αναστέλλουν προσωρινά και για προληπτικούς λόγους τους εμβολιασμούς, εξαιτίας της πιθανής παρενέργειας των θρομβοεμβολικών επεισοδίων.

Ωστόσο, η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών επιτόνισε ότι τόσο ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, όσο και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Φαρμάκων – που έχουν την πλήρη κατοχή του συνόλου των δεδομένων από όλη την Ευρώπη – αποσυνδέουν τις περιπτώσεις θρομβώσεων από το εμβόλιο της AstraZeneca. Όπως είπε χαρακτηριστικά η κα Θεοδωρίδου, “λείπουν αποδείξεις”. Ως εκ τούτου, η εμφάνιση μπορεί να αποτελεί χρονική σύμπτωση και όχι αιτιολογική συσχέτιση. “Θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στο ότι υπάρχει σύνδεση του εμβολίου με τα επεισόδια”, δήλωσε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών.

Ακολούθως, η καθηγήτρια, κα Θεοδωρίδου, επανέλαβε τη σημερινή εισήγηση της Επιτροπής Εμβολιασμών, σύμφωνα με την όποία: “η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, σε συνεργασία με την Επιτροπή Φαρμακοεπαγρύπνησης του ΕΟΦ, δίνουν απόλυτη προτεραιότητα σε θέματα ασφάλειας των εμβολίων. Έτσι, παρακολουθούν αδιάλειπτα τις αξιολογήσεις του ΕΜΑ και του WHO καθώς και τις αναφορές για πιθανές ανεπιθύμητες ενέργειες όλων των εμβολίων κατά της νόσου COVID-19. Συμπερασματικά, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών συνεκτιμώντας όλα τα δεδομένα εισηγείται ομόφωνα τη συνέχιση του εμβολιασμού με το εμβόλιο της AstraZeneca στη χώρα μας σύμφωνα με τον προγραμματισμό που έχει γίνει”.

Τέλος, η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, κα Θεοδωρίδου, ανακοίνωσε πως ξεκινά η διαδικασία για τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού για τα άτομα που ανήκουν σε ομάδες αυξημένου κινδύνου. Σε αυτή την ομάδα περιλαμβάνονται άτομα με μεταμόσχευση οργάνων ή που βρίσκονται σε λίστα αναμονής για μεταμόσχευση, άτομα με νεφρική ανεπάρκεια, κυστική ίνωση, καρκίνο υπό αγωγή, χρόνια νοσήματα του αναπνευστικού συστήματος, και άτομα σε ανοσοκαταστολή. Όλα τα νοσήματα τα οποία περιλαμβάνονται σε αυτή την πρώτη ομάδα υψηλού κινδύνου θα είναι αναρτημένα στην πλατφόρμα emvolio.gov.gr.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Κορωνοϊός 16/03 – 1.533 νέα κρούσματα – 59 νεκροί - 605 διασωληνωμένοι

Εμβόλιο astrazeneca: Η απόφαση για τους εμβολιασμούς

Αντιμετώπιση κρούσματος covid-19 στο σπίτι

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η συμβουλευτική επιτροπή του FDA προχώρησε την Πέμπτη στην έγκριση έκτακτης ανάγκης για τη λήψη δόσης ενισχυτή εμβολίου COVID-19 της Moderna

Η Δρ Sharon Alroy-Preis, διευθύντρια υπηρεσιών δημόσιας υγείας στο Υπουργείο Υγείας του Ισραήλ, είπε ότι η χώρα βιώνει ένα σπάσιμο στην καμπύλη της πανδημίας και ανέφερε το ενισχυτικό πλάνο της Pfizer που βοήθησε τη χώρα να ξεπεράσει ένα τέταρτο κύμα COVID-19, μειώνοντας το βάρος του νοσοκομείου και σοβαρή ασθένεια.

Η Συμβουλευτική Επιτροπή για τα Εμβόλια του FDA εγκρίνει τον ενισχυτή εμβολίων covid Johnson & Johnson

Επιπλέον, τα μέλη της ομάδας πρότειναν ότι το εμβόλιο J&J ταιριάζει καλύτερα ως σειρά δύο δόσεων με τροποποιημένη άδεια χρήσης έκτακτης ανάγκης, αντί για μία μόνο δόση και μια επακόλουθη αναμνηστική λήψη.

Δύσκολο να αποφανθεί κανείς αν η κυβέρνηση της Σουηδίας θα έπρεπε να προχωρήσει σε περισσότερα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας λέει καθηγητής επιδημιολογίας

Εν κατακλείδι, καταλήγει το άρθρο του Bloomberg, η Σουηδία κινήθηκε μέτρια. Ούτε απέτυχε στη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης, αλλά ούτε και μπορεί να προβληθεί ως success story από τους αντιπάλους των lockdown και της υποχρεωτικής χρήσης μασκών.

Πρέπει να επιλέξετε μάσκες με δύο ή περισσότερα στρώματα και σύρμα μύτης για να αποτρέψετε τη διαρροή αέρα από την κορυφή λένε τα CDC

Για άτομα που είναι κωφά ή έχουν προβλήματα ακοής, συνιστώνται εναλλακτικά καλύμματα προσώπου, όπως διαφανείς μάσκες ή υφασμάτινες μάσκες με διαφανή πλαστικά πάνελ. Οι υγειονομικοί αξιωματούχοι λένε ότι πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στις διαφανείς ιατρικές μάσκες για τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας και τους ασθενείς που τις χρειάζονται.

Ο ΠΟΥ ανακοίνωσε 26 προτεινόμενα μέλη σε μια συμβουλευτική επιτροπή με στόχο την καθοδήγηση μελετών σχετικά με την προέλευση της πανδημίας της COVID-19

Με την ιδιότητά της ως συμβουλευτικού οργάνου στον ΠΟΥ, η SAGO θα συμβουλεύσει τον οργανισμό σχετικά με την ανάπτυξη ενός παγκόσμιου πλαισίου του ΠΟΥ για τον καθορισμό και την καθοδήγηση μελετών για την προέλευση των αναδυόμενων και παθογόνων παραγόντων επιδημίας και πανδημίας, καθώς και την παροχή συμβουλών

Ο Αμερικανικός Ερυθρός Σταυρός (ARC) εξέδωσε πρόσφατα δημόσια πρόσκληση για δράση λόγω της κατακόρυφης εθνικής απογραφής αιμοδοσιών εν μέσω της πανδημίας της COVID-19

Το σώμα αναγεννά την απώλεια αίματος συνήθως μέσα σε μία ημέρα. Ο Ερυθρός Σταυρός ARC διαβεβαίωσε στην έκδοσή του ότι κάθε κέντρο αιμοδοσίας ακολουθεί "τα υψηλότερα πρότυπα ασφάλειας και ελέγχου λοιμώξεων", συμπεριλαμβανομένων μάσκας προσώπου για δότες και προσωπικό, ανεξάρτητα από την κατάσταση του εμβολιασμού.

Απαγόρευση κυκλοφορίας σε Κηφισό-Παραλιακή από 1 ως 8 το πρωί - Έκτακτα μέτρα

Κηφισός "Μπάλλος" Στυλιανίδης: Ειδικότερα, με απόφαση του Διευθυντή της Τροχαίας Αττικής διακόπτεται η κυκλοφορία στη Λεωφόρο Κηφισού στο τμήμα από το ύψος του ανισόπεδο κόμβου της Παραλιακής μέχρι το ύψος του ανισόπεδου κόμβου της Μεταμόρφωσης και στη Λεωφόρο Ποσειδώνος από το ύψος του ανισόπεδου κόμβου της Λεωφόρου Κηφισού μέχρι το ύψος της συμβολής της με τη Λεωφόρο Βουλιαγμένης.