Πολιτική Υγείας

Μαρία Θεοδωρίδου Επιτροπή Εμβολιασμών: Το εμβόλιο το ίδιο δεν προκαλεί νόσο [vid]

Μαρία Θεοδωρίδου Επιτροπή Εμβολιασμών: Το εμβόλιο το ίδιο δεν προκαλεί νόσο [vid]

Μαρία Θεοδωρίδου Επιτροπή Εμβολιασμών: Έχουν έρθει δημοσιεύματα για μια σειρά θανάτων στην Νορβηγία. Ο αρμόδιος οργανισμός τα εξέτασε διεξοδικά και εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία οι θάνατοι δεν σχετίζονται με τον εμβολιασμό. 

Η ενημέρωση για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης για τη νόσο COVID-19, πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Υγείας σήμερα, Δευτέρα 18 Ιανουαρίου και ώρα 18:00, από την Πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου και τον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους.

Όπως δήλωσε η κυρία Θεοδωρίδου, “οι βασικές ιδιότητες του εμβολίου είναι κυρίως ο έλεγχος ανοσογονικότητας, η δυνατότητα δηλαδή να παρέχουν εξουδετωρωτικά αντισώματα, η αποτελεσματικότητα, η δυνατότητα να προφυλάσσουν το άτομο από τη νόσηση και τρίτον η ασφάλεια, η προστασία από σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες.

Στις κλινικές μελέτες που ελέγχονται αυτά τα στοιχεία είναι 30 με 40 χιλ. ανά κλινική μελέτη. Στα εμβόλια η παρακολούθηση συνεχίζεται και μετά την έναρξη της εφαρμογής για τις σπάνιες επιπλοκές. Σε κάθε χώρα καταγράφονται όλα τα περιστατικά και όλα υφίστανται έναν ενδελεχή έλεγχο για να συνδεθεί η παρενέργεια με τον εμβολιασμό. Στην Ελλάδα πρώτα εμβολιάζονται τα ηλικιωμένα άτομα που ζουν σε δομές αλλά και τα άτομα άνω των 85 ετών. Το κριτήριο ήταν ο πολύ αυξημένος κίνδυνος, ακόμα και υπερδεκαπλάσιος, για θνητότητα.

Έχουν έρθει δημοσιεύματα για μια σειρά θανάτων στην Νορβηγία. Ο αρμόδιος οργανισμός τα εξέτασε διεξοδικά και εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία οι θάνατοι δεν σχετίζονται με τον εμβολιασμό. Ο εμβολιασμός συνεχίζεται κανονικά στην Νορβηγία με μεγαλύτερη προσοχή στα άτομα μεγάλης ηλικίας. Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει ξεπεράσει τα 4 εκατ. εμβολιασμών χωρίς σχετικές ανεπιθύμητες ενέργειες.

Το εμβόλιο το ίδιο δεν προκαλεί νόσο, καθώς το mRNA δεν μπορεί να προκαλέσει νόσο. Αν κάποιος εμβολιασμένος νοσήσει η λοίμωξη είχε δρομολογηθεί πριν τον εμβολιασμό. Το εμβόλιο δεν θετικοποιεί το rapid test ούτε τον μοριακό έλεγχο. Αν βγει θετικός ο μοριακός έλεγχος σημαίνει ότι ο εμβολιαζόμενος είχε ήδη μολυνθεί. Επίσης 15 μέρες πριν τον εμβολιασμό και 15 μέρες μετά μπορούν να γίνουν κανονικά τα εμβόλιο για τον πνευμονιόκοκκο και την γρίπη”.

 

 

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Τα βήματα για τον εμβολιασμό του γενικού πληθυσμού

Κυριάκος Πιερρακάκης: Έτσι κλείνουμε το ραντεβού για το εμβόλιο [vid]

Μάριος Θεμιστοκλέους: Έχουμε πετύχει εμβολιαστική κάλυψη στο 0,46% του πληθυσμού [vid]

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η κυβέρνηση προαναγγέλλει ευθύνες και κυρώσεις της Αττικής Οδού ανεξάρτητα από την αποζημίωση των 2.000 ευρώ σε κάθε ακινητοποιημένο όχημα

Ανακοίνωση για την αποζημίωση των 2.000 ευρώ για κάθε εγκλωβισμένο όχημα εξέδωσε η Αττική Οδός και αναφέρει πως θα τοποθετηθεί για τα γεγονότα και τις ευθύνες που αναλογούν στον κάθε εμπλεκόμενο φορέα όταν απεγκλωβιστεί και ο τελευταίος οδηγός.

Τι ισχύει με τους εμβολιασμούς που ακυρώθηκαν;

Για τα προβλήματα που δημιούργησε η κακοκαιρία στο Σύστημα Υγείας .Σύμφωνα με τον Θάνο Πλεύρη που η λειτουργία των νοσοκομείων γίνεται κανονικά καθώς έγινε αλλαγή στις βάρδιες των εργαζομένων, ώστε να πραγματοποιηθούν χωρίς προβλήματα οι εφημερίες.

Ο νέος νόμος της Γαλλίας απαιτεί ένα «πάσο εμβολίου» για την COVID που είναι κεντρικό στη στρατηγική της κυβέρνησης κατά των ιών

Η κυβέρνηση ελπίζει ότι προστατεύει τους πιο ευάλωτους και μειώνει την πίεση στις πολυσύχναστες ΜΕΘ, όπου οι περισσότεροι ασθενείς είναι ανεμβολίαστοι.

Γιατί τα κράτη πολεμούν τις εντολές εμβολίων του Μπάιντεν

Τι έπεται; Να απαγορεύσουμε την κατανάλωση μπύρας και να περιορίσουμε τον καφέ μας; Πρέπει να σταθούμε όλοι μαζί για να διαφυλάξουμε το Σύνταγμά μας και τις ατομικές μας ελευθερίες, ειδικά σε περιόδους έκτακτης ανάγκης. Όσον αφορά την πανδημία της COVID-19, η απόφαση για τον εμβολιασμό ή όχι πρέπει να επαφίεται στα άτομα και στους γιατρούς τους.

Την Κυριακή, η πορεία «Νίκησε τις Εντολές» - βγήκε στους δρόμους και τα μνημεία της Ουάσιγκτον, DC, ζητώντας να τερματιστούν οι εντολές εμβολίων

Και αυτό είναι συναρπαστικό γιατί συνειδητοποιούν ότι το έχουν στριμώξει όπως όλα τα άλλα, και οι Αμερικανοί το έχουν αναγνωρίσει. Και αυτό που θέλουμε είναι αυτό που πάντα θέλαμε, που είναι η ικανότητα να έχουμε ιδιωτική σχέση με τους γιατρούς μας, να λαμβάνουμε αποφάσεις για την υγειονομική μας περίθαλψη με πληροφορίες που παρέχονται από το CDC, κάτι που είναι εντάξει.

Κακοκαιρία Ελπίδα: Σε ετοιμότητα ΕΚΑΒ και ΕΣΥ-Ποια αττικά νοσοκομεία εφημερεύουν

Κακοκαιρία Ελπίδα: Έκτακτη σύσκεψη υπό τον υπ. Υγείας για την ετοιμότητα του ΕΣΥ - Σε πλήρη ετοιμότητα και το ΕΚΑΒ - Ομαλά εξελίσσονται οι εφημερίες των νοσοκομείων, με πληρότητα προσωπικού - Ποια Νοσοκομεία εφημερεύουν στην Αττική