Πολιτική Υγείας

Μαρία Θεοδωρίδου Επιτροπή Εμβολιασμών: Πρέπει οπωσδήποτε να γίνουν και οι δύο δόσεις [vid]

Μαρία Θεοδωρίδου Επιτροπή Εμβολιασμών: Πρέπει οπωσδήποτε να γίνουν και οι δύο δόσεις [vid]

Μαρία Θεοδωρίδου Επιτροπή Εμβολιασμών: Το τρένο του εμβολιασμού έχει ξεκινήσει. Κυλά σταθερά και επιταχύνει. Οι επιβάτες θα πληθαίνουν όλο και περισσότερο. Ας χαρούμε το ταξίδι. 

Ενημέρωση  για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης για την COVID-19, πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Υγείας σήμερα, Δευτέρα 11 Ιανουαρίου και ώρα 18:00, από την Πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου και τον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους. Στη σημερινή ενημέρωση συμμετείχε και ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης.

Όπως δήλωσε η κυρία Θεμιστοκλέους, η πιο ευάλωτη ομάδα είναι τα άτομα άνω των 85 ετών. Είναι τα άτομα που μπήκαν στα νοσοκομεία αλλά ατυχώς δεν βγήκαν από τα νοσοκομεία. Και αυτό συνδέεται με το γήρας του ανοσολογικού συστήματος και τα παράλληλα νοσήματα. Η πρώτη ομάδα σε όλα τα προγράμματα εμβολιασμού είναι τα άτομα ηλικίας άνω των 85 ετών. Και οι νεότεροι στην ηλικία έχουν ηθική υποχρέωση να βοηθήσουν τους ηλικιωμένους να φτάσουν στα σημεία εμβολιασμού.

Η πρωτογενής ανοσοποίηση, δηλαδή η πρώτη δόση, είναι η γνώση που γνωρίζει στο ανοσολογικό σύστημα το αντιγόνο του εμβολίου και στη δεύτερη δόση υπάρχει μνήμη και έτσι ολοκληρώνεται η ανοσοποίηση. Οι δύο δόσεις στοχέυουν στην πλήρη ανοσοποίηση. Με μια δόση ο εμβολιασμός είναι ανεπαρκής. Μια αναβολή είναι δικαιολογημένη αλλά οπωσδήποτε πρέπει να γίνουν και οι δύο δόσεις

Εμβολιάστηκαν και πολλές γυναίκες αναπαραγωγικής ηλικίας. Το εμβόλιο φαίνεται ότι είναι απίθανο να έχει οποιαδήποτε επιβάρυνση στις εγκύους, εντούτοις επειδή οι κλινικές μελέτες δεν περιλαμβάνουν εγκύους, κατά τη διάρκεια της κύησης καλύτερα να μη γίνεται το εμβόλιο. Μετά τον εμβολιασμό μπορεί να γίνει σε οποιοδήποτε διάστημα ο προγραμματισμός για εγκυμοσύνη.

Ωστόσο, η έγκυος η οποία λόγω επαγγέλματος βρίσκεται σε συνεχή έκθεση ή έχει υποκείμενο νόσημα, πρέπει να ζυγίσει τον κίνδυνο και στην περίπτωση αυτή και για την έγκυο αλλά και το παιδί, η ζυγαριά κλίνει υπέρ του εμβολιασμού. Οι μητέρες επίσης μπορούν να θηλάζουν κανονικά.

Η κυρία Θεοδωρίδου έκλεισε χαρακτηριστικά λέγοντας, “το τρένο του εμβολιασμού έχει ξεκινήσει. Κυλά σταθερά και επιταχύνει. Οι επιβάτες θα πληθαίνουν όλο και περισσότερο. Ας χαρούμε το ταξίδι”.

 

 

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Μάριος Θεμιστοκλέους Υπουργείο Υγείας: Διαχειριζόμαστε ένα εμβόλιο χωρίς προηγούμενη εμπειρία [vid]

Μαρία Θεοδωρίδου Επιτροπή Εμβολιασμών: Ανάγκη για παγκόσμια συμβολική χειραψία [vid]

Δείτε τι απαντά σε ερωτήματα για τον νέο εμβολιασμό η Καθηγήτρια Μαρία Τσολιά.

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η ξαφνική ανατροπή στην τακτική εμβολιασμών "ανοίγει" τα εστιατόρια στη Βουλγαρία

Ο Μπορίσοφ, ο οποίος καυχάται για «μια τέλεια οργάνωση» των εμβολιασμών, βλέπει στην πρόσφατη συρροή ένα επιχείρημα για τη χαλάρωση των περιορισμών, οι οποίοι ήταν ήδη «οι λιγότερο αυστηροί στην Ευρώπη», παρά την αύξηση των μολύνσεων αυτές τις τελευταίες εβδομάδες.

Συμφωνήθηκε η ανάγκη έκδοσης ψηφιακού πιστοποιητικού εμβολιασμού στη Σύνοδο Κορυφής των 27 της ΕΕ,

Πάντως, και ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς υπογράμμισε ότι πρέπει να υπάρξει κοινή γραμμή αλλιώς θα υπάρξουν διμερείς λύσεις κι ο ρόλος της ΕΕ είναι να υπάρξει διασφάλιση της αναγνώρισης των εμβολιασμών.

Το τελεσίγραφο Ντράγκι για τα εμβόλια και η έξαρση του κορονοϊού στην Ιταλία

Ντράγκι Ιταλία κορονοϊός: «Δεν υπάρχουν δικαιολογίες, οι φαρμακοβιομηχανίες πρέπει να σεβαστούν τις δεσμεύσεις τους με την Ευρωπαϊκή Ένωση» τόνισε ο νέος Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι, κατά την συμμετοχή του στην σύνοδο των ηγετών των χωρών μελών της Ένωσης -η οποία πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης- όπως αναφέρουν διπλωματικές πηγές. Ο Ιταλός πρωθυπουργός διερωτήθηκε για ποιο λόγο και […]

Στο επίκεντρο η ενίσχυση των σχέσεων Ελλάδας – Ρωσίας στον τομέα της Πολιτικής Προστασίας

Πολιτική Προστασία: Η ενδυνάμωση των σχέσεων Ελλάδας – Ρωσίας στον τομέα της Πολιτικής Προστασίας αποτέλεσε αντικείμενο σύσκεψης μέσω τηλεδιάσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα, με συμμετοχή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά και του Αναπληρωτή Υπουργού αρμόδιου για την Πολιτική Άμυνα, τις Έκτακτες Ανάγκες και την Εξάλειψη Συνεπειών από Φυσικές Καταστροφές (EMERCOM) της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Alexander Chupriyan, καθώς και υψηλόβαθμων στελεχών της.

B. Κικίλιας: Κατειλημμένο το 90% των ΜΕΘ

Κικίλιας ΜΕΘ: Κατειλημμένο το 90% των κρεβατιών. "Καμπανάκι" για την πορεία της πανδημίας στην Αττική έκρουσε σήμερα ο υπουργός Υγείας, αφήνοντας να εννοηθεί πως δεν αναμένεται άμεσα χαλάρωση των αυστηρών περιοριστικών μέτρων στο λεκανοπέδιο.

Άνοιγμα συνόρων από τον Μάιο για εμβολιασθέντες Βρετανούς μελετά η Ελληνική Κυβέρνηση

Στον οδικό χάρτη προβλέπεται ότι η βρετανική κυβέρνηση θα επανεκτιμήσει την κατάσταση στις 12 Απριλίου και θα καθορίσει πότε θα ξαναρχίσουν οι διεθνείς πτήσεις, όμως αυτό δεν προβλέπεται να γίνει νωρίτερα από τις 17 Μαΐου.

Καθολικό lockdown στην Αρκαδία

Κορωνοϊός: Ολοένα και περισσότερες περιοχές τίθενται σε καθεστώς καθολικού lockdown, μιας και τα κρούσματα δεν πέφτουν, αλλά αντιθέτως αυξάνονται όσο περνούν οι μέρες.