Ρεπορτάζ Υγείας

Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία: Διαμαρτυρία για τη μη πρόσκληση τους στη συνάντηση Υπουργείου Υγείας και επιστημονικών φορέων

Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία: Διαμαρτυρία για τη μη πρόσκληση τους στη συνάντηση Υπουργείου Υγείας και επιστημονικών φορέων

Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία: Τα μέλη της ΕΟΟ ζητούν από τον υπουργό Εργασίας να μην αγνοεί τους 13.500 λειτουργούς της υγείας και να προγραμματίσει άμεσα μία συνάντηση μαζί τους για να επιλυθούν τα θέματα που αφορούν τον οδοντιατρικό κλάδο.

Την έντονη διαμαρτυρία τους εκφράζουν τα μέλη της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας (ΕΟΟ), καθώς οι οδοντίατροι δεν κλήθηκαν να συμμετάσχουν στη συνάντηση που είχε ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης με τους επιστημονικούς φορείς για το θέμα της καταβολής του έκτακτου επιδόματος των 400 ευρώ σε αυτοαπασχολούμενους
επιστήμονες.

Τα μέλη της ΕΟΟ ενημερώθηκαν για τη σχετική συνάντηση από το δελτίο τύπου που εξέδωσε το υπουργείο Εργασίας και ενοχλήθηκαν με τη μη πρόσκλησή τους γιατί ήθελαν να παρουσιάσουν γόνιμες και εποικοδομητικές προτάσεις στη συγκεκριμένη συνάντηση. Οι Έλληνες οδοντίατροι αφήνουν αιχμές κατά πόσον η απουσία τους από τη συνάντηση δεν ήταν σκόπιμη και πιστεύουν ότι ο υπουργός Εργασίας αναγνωρίζει το ρόλο των οδοντιάτρων για τη διασφάλιση της υγείας του λαού, ιδιαίτερα στην περίοδο της πανδημίας, οι οποίοι κράτησαν ανοιχτά τα ιατρεία τους, παρά την οικονομική ζημία, προκειμένου να αντέξει το σύστημα υγείας.

Τα μέλη της ΕΟΟ ζητούν από τον υπουργό Εργασίας να μην αγνοεί τους 13.500 λειτουργούς της υγείας και να προγραμματίσει άμεσα μία συνάντηση μαζί τους για να επιλυθούν τα θέματα που αφορούν τον οδοντιατρικό κλάδο, όπως το έκτακτο επίδομα των 400 ευρώ. Σύμφωνα με την ΕΟΟ, το έκτακτο επίδομα πρέπει να δοθεί στον οδοντιατρικό κόσμο, καθώς η καταβολή του δεν επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό. Σημειώνεται ότι ο Ειδικός Λογαριασμός υπερ ΟΑΕΔ δημιουργήθηκε αποκλειστικά με χρήματα των οδοντιάτρων και λοιπών επιστημόνων, μέσω των ετήσιων εισφορών τους, ύψους 120 ευρώ ανά έτος επί 9 συναπτά χρόνια και η ΕΟΟ θέλει να γνωρίζει το σύνολο που έχει αποδοθεί από τον ΕΦΚΑ στον άνω λογαριασμό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Παιδί: Απόψεις ειδικών για τα φιλιά στο στόμα

Δυσάρεστα συμπτώματα στη στοματική κοιλότητα σε ασθενείς covid-19

Εφάπαξ οικονομική ενίσχυση σε γιατρούς - οδοντιάτρους

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Αυξητική η ημερήσια τάση στο ιικό φορτίο των λυμάτων της Θεσσαλονίκης

Θεσσαλονίκη: Όπως φαίνεται στα συνημμένα διαγράμματα, οι εξορθολογισμένες τιμές σχετικής έκκρισης ιικού φορτίου των τελευταίων δύο ημερών είναι αντίστοιχες των τιμών που μετρήθηκαν στα τέλη Οκτωβρίου 2020.

Crast test για τα μέτρα το Σαββατοκύριακο - Τι ισχύει για τα SMS, το νέο ωράριο απαγόρευσης κυκλοφορίας

Το πρώτο crash test για το πόσο αποτελεσματικό θα είναι το αυστηροποιημένo lockdown, αποτελεί το Σαββατοκύριακο, με τους επιστήμονες και την κυβέρνηση να περιμένουν να δουν κατά πόσο είναι εφαρμόσιμα τα μέτρα που ανακοινώθηκαν την περασμένη Τετάρτη και τέθηκαν σε ισχύ από το πρωί της Πέμπτης.

Το σαββατοκύριακο το πρώτο crash test για τη συμμόρφωση των πολιτών

Η διάρκεια του lockdown και οι αποφάσεις για παράταση και αυστηροποίηση, έφεραν μάλιστα και πολιτική αντιπαράθεση η οποία πυροδοτήθηκε από την τοποθέτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή ο οποίος μίλησε για αποτυχία της κυβέρνησης στην διαχείριση της πανδημίας και για το πιο παρατεταμένο lockdown στην Ευρώπη.